Engamorgen fredag 11. mars: Trøim ut av Vålerenga?

Tor Olav Trøim i garderoben på Ullevaal. Foto: Skjermdump fra Cmores Youtube-kanal
Tor Olav Trøim i garderoben på Ullevaal. Foto: Skjermdump fra Cmores Youtube-kanal

I kveld spiller Iskrigerne i Askerhallen, men hvor spiller de i 2017? Og hvordan ser eiersammensetninga i Vålerenga fotball ut på det tidspunktet?

Vålerengas økonomiske situasjon opp gjennom årene kunne ha vært verdt et eget studie på BI. Klubben var minutter unna konkurs i 2003, og etter noen trivelige år med medaljer og overdimensjonerte støtteapparat traff realiteten oss i trynet igjen høsten 2013. Siden da har det vært magert, og vi har sett innsamlingsaksjoner, lønnskutt, nedskjæringer i administrasjonen, samtidig som inntektssiden har sviktet ved at både publikum og sponsorer ser ut til å ha mista interessen for klubben.

Så kan man begynne å spekulere i hvordan situasjonen hadde sett ut hvis vi ikke hadde hatt en rik onkel med tilsynelatende utømmelige lommer.

Det er til å miste nattesøvnen av.

Derfor kan det ved første øyekast se skummelt ut når TV 2 slår stort opp at Vålerenga forbereder seg på et liv uten Tor Olav Trøim. Betyr det at vi er på vei mot en tilværelse som likner på Lyn sin?

Heldigvis er det neppe så dramatisk.

– På vei mot nytt stadion, og en ny framtid så vil det være veldig dumt av oss ikke å se på andre måter å løse dette på som kan være enda bedre for Vålerenga, sier daglig leder Morten Nydal til TV 2.

TV 2 “erfarer” at John Nordbrekken har vært i dialog med klubben, og at andre investorer krever at Trøim må ut for at de skal kjøpe seg inn.

Som nevnt er det ubehagelig å tenke på hvordan Vålerenga hadde sett ut i dag uten Trøim på laget de siste åra. Vi skylder den mannen utrolig mye. Samtidig tydeliggjør avhengighetsforholdet hvorfor det kan være lurt å se seg om etter andre investorsammensetninger. Hva skjer om vi ikke har vurdert andre alternativer når Trøim plutselig en dag ikke gidder å kaste mer penger inn i det sorte hullet som er Vålerenga? Vil vi være mer robuste hvis vi har en gruppe av eiere, og ikke én person som er “allmektig”?

TV 2 siterer også brevet som nylig har gått ut fra klubben, hvor medlemmene oppfordres til å tipse om potensielle sponsorer. I brevet lover Trøim å doble summen som eventuelle kommende sponsorer bidrar med, i tillegg til å gi tipserne 10 % i “finnerlønn”.

Det virker altså ikke som om Trøim har skrudd igjen krana allerede, og hvis det er sånn at Trøim vil ut på sikt ser det ut til at klubben har tid til å jobbe med andre alternativer før det skjer.

 


 

Manglerud eller Furuset?

Hos TV 2 har vi kunnet lese at Vålerenga fortsatt ikke vet hvor de skal spille mens Nye Jordal bygges, og at Manglerud er et alternativ i tillegg til Furuset.

Det står at Furuset Forum har kapasitet på 1200 tilskuere, kan utvides til 2600, mens Manglerudhallen har 2000, kan utvides til 2200..

Her er det jo noen problemer, for det første er Furuset Forum en privat hall, Manglerud er offentlig. Det skinner litt igjennom at kommunen må bruke en del penger på å ruste opp hallen Enga evt gjester og at de derfor ønsker å gjøre det på Manglerud. Fett nok, men:

I følge Oslo Ishockeykrets har Manglerud 980 sitteplasser og 1020 ståplasser. Her MÅ det ha blitt gjort en feil, det er mulig at de offentlige dokumentene ikke er oppdatert etter Manglerudhallen ble rustet opp sist.

Aperopets mulvarp i Manglerud Star-miljøet kan fortelle at Manglerudhallen allerede skal oppgraderes til sommeren med nye vant og nytt kjølesystem. Rørene er fra 1979, og ikke spesielt bra. Rinken blir smalere, antagelig samme størrelse som Stavanger – og dermed blir det bedre plass til tilskuere.

Det er også snakk om ny tribune på andre siden dersom vi flytter dit, noe som er gode nyheter for MS og Oslo-hockeyen.

Furuset er uansett upersonlig og kjedelig, og antagelig dyr med tanke på at hallen er privateid. De har heller ingen toppklubb som kan benytte det anlegget. Det er også godt utenfor Vålerengas område. Dersom vi kan få inn en ekstra tribune på Manglerud er det for meg det ideelle stedet å se Vålerenga-kamper ett års tid.

 


 

Komiske Bjørn Petter

Husker dere Komiske Ali, eller Bagdad-Bob? Den irakiske informasjonsministeren som underholdt en hel verden med sine løgner som var så langt utenfor virkeligheten at det rett og slett ble stand-up på TV?

Bjørn Petter Ingebretsen, trener og informasjonsminister for Strømsgodset, har blitt bedt om å kommentere på hvorfor de aller fleste supportere i Tippeligaen nevner Tommy Høiland som den kjipste fyren i norsk fotball.

Bjørn Petters svar er oppsviktsvekkende: Mannen påstår rett og slett Tommy Høilands upopularitet skyldes hans “voldsomme kvaliteter”. Han har altså vært så sjukt god i Tippeligaen at absolutt alle hater han. Han klarer heller ikke komme på noen “grisete” episoder når det gjelder gladgutten fra Jæren.

Virkelig, BP? Kan du ikke bare være ærlig?

Mange snakker om ærlighet og åpenhet i norsk fotball for tiden. Ingebretsen kunne ha vært real og sagt noe sånt som at “det er mulig han er en jævel, man han er VÅR jævel” eller “bedre å ha’n pissende inn i teltet enn ut av teltet” – for å sitere noen med Enga-relevans.

Men neida. Her er det full Komiske Ali-modus. Han velger å beskytte en av norsk fotballs største juksemakere og dårligste forbilder, og later som om han ikke aner hvor kritikken kommer fra. Bra jobba, BP.

Ingebretsen på La Manga
Ingebretsen på La Manga

Første kvartfinale i dag

I kveld braker kvartfinaleserien løs, og første kamp for Iskrigerne spilles borte mot Frisk Asker klokka 19.00. Skal vi dømme ut fra de innbyrdes resultatene i grunnserien så skal Vålerenga få det tøft, etter kun en seier på fem kamper mot Asker-laget. Men grunnspill er grunnspill og sluttspill er sluttspill.

Vi satser på 4-0 i kamper til Vålerenga, og ferdig med kvarten før neste helg!


Bli med på vår tabellkonkurranse

Husk at du kan vinne Vålerengas flotte nye drakt, kun ved å legge inn ditt tabelltips på vår Facebook-side!

Som inspirasjon får du her mitt personlige tips:

 1. Rosenborg
 2. Molde
 3. Vålerenga
 4. Odd
 5. Strømsgodset
 6. Viking
 7. Lillestrøm
 8. Aalesund
 9. FK Haugesund
 10. Sarpsborg 08
 11. Bodø Glimt
 12. Stabæk
 13. Sogndal
 14. Brann
 15. Tromsø
 16. Start

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *