Engamorgen mandag 14. mars: Endelig seriestart!

Vi er klare! Foto: grydis.no
Vi er klare! Foto: grydis.no

Så har dagen kommet! Vålerengas ferd mot verdensherredømme starter med kamp mot nistriste Viking på Ullevaal Stadion klokka 19.00. Dessverre uten Marcus Sandberg, men Sander Berge er med i troppen!

Marcus Sandberg fikk tidligere i vinter rollen som førstekeeper i klubben, men tråkket over på trening tidligere i uka og er ikke med i troppen som møter Viking i dag. Dermed blir det Aslak Falch som står mellom stengene. Sander Berge har vært skadet den siste måneden, men er med i troppen – selv om han neppe starter kampen.

Her er Vålerengas utvalgte ifølge klubbens nettsider: Aslak Falch, Adrian Møller, Robert Lundström, Enar Jääger, Jesper Arvidsson, Kjetil Wæhler, Simon, Larsen, Christian Grindheim, Herman Stengel, Sander Berge, Ghayas Zahid, Elias Mar Omarsson, Deshorn Brown, Mohammed Abdellaoue, Niklas Castro, Daniel Fredheim Holm, Simen Juklerød, Rasmus Lindkvist.

I tillegg til Sandberg er også Jonatan Tollås Nation og Anders Nedrebø skadet.

– Vi ønsker å styre kampene, ikke bare hjemme på Ullevaal, men alle kamper. Det er uansett viktig i en serieåpning å ikke være naiv. Vi må treffe på spenningsnivået, vi må treffe på taktikken, vi må treffe på prestasjonen og vi må treffe på effektiviteten, sier Rekdal til VIFTV (se intervju under).

Viking vant 4-2 her i fjor, mens Vålerenga vant 4-3 i Stavanger. Blir det like målrikt denne gangen?

Kampen går klokka 19.00 på Ullevaal Stadion. Den går kun på betal-TV så da er det vel like greit å bare ta turen opp på Ullevaal? Sesongkort kan du kjøpe i Sjappa fram til klokka 17.00, og du får kortet rett i lomma om du gjør det. Enkeltbilletter kan du kjøpe på nett her. Vær obs på at dersom du kjøper i billettluka koster det noe mer enn om du forhåndskjøper på nett (gjelder ikke Vestbredden der det er samme pris uansett).

 


 

Forhåndsfavorittene snublet

Fredag tapte Stabæk, lørdag tapte Rosenborg og i går spilte både Strømsgodset og Molde uavgjort mot dumpekandidatene Brann og Tromsø. Kun Odd av lagene som tippes på de øverste plassene har så langt kommet fra første serierunde med full pott.

Som om ikke tre poeng var gulrot nok for Vålerengas blå-røde armé…

Dem som framsto på mest smålig måte var derimot Brann-fansen.

I sin første tippeligakamp etter comebacket, valgte Brann å brygge tifoen sin på at dem heller ikke liker motstanderens erkerival. 

– Det er vel ikke så vanskelig å forstå? Vi var i Drammen. Hvem er Godsets største rivaler? Og hvem var laget som sendte oss ned fra Tippeligaen? Jo, det er Mjøndalen. Det var var et gøyalt stunt for å skape litt temperatur. Det er slik det skal være i fotball, mener leder i Brann Bataljonen Roger Lillebøe overfor Dagbladet.

Gøyalt stunt? Som skaper litt temperatur? I stedet for å fokusere på eget lag, fokuserer dem på erkerivalen til laget dem møter. Dem om det. 

 


 

Ufortjent hockeytap

Det står 1-1 i hockey-kvartfinalene etter Frisk vant 3-2 på Jordal i går. Vålerenga fikk en god start med pent powerplay-mål av Fredrik Cscisar, men rota det dessverre litt til etterpå.

Fakta er at alle tre scoringene til Frisk var noen drittmål som burde vært unngått:

På 1-1 lukter det holding-utvisning på Frisks Hagarty mens de kontrer.

På 2-1 kåler vi sjøl i overtall og slipper igjennom pratmaker Bastiansen.

På 3-1 får Søberg et hardt skudd rett i maska før Frisk får fortsette angrepet og score.

Samtidig sløser vi med sjansene, men vi har også flere stolpeskudd og et par pucker som flyr langs streken. Med normal uttelling hadde vi scoret 3-4 mål, men det endte med tap. Neste kamp går i Askerhallen i morra.

Men selv om det ble tap i går så vant vi i alle fall én fight:


Kampfakta

 


 

Øl og slikt

I gårsdagens Engamorgen hadde vi et bilde av en ølflaske med VIF-logo og Ikaros-navnet, og kom til skade for å retorisk spørre om Ikaros hadde lov til å bruke logoen. Responsen lot ikke vente på seg, og “Dr. Gonzo” oppklarte det hele på Twitter:


Vi burde egentlig visst at dersom Ikaros skulle brygge sitt eget øl, ville labelen vært noe mer innovativ enn dette.

 


 

“Ekspertene” unormalt enige

Aperopet har gått gjennom alle eksperttipsene til medie-Norge, og de er unormalt enige i sine analyser. Alle, med unntak av Dagbladet, har Rosenborg, Molde, Strømsgodset og Odd på de fire første plassene. Kun Dagbladet hadde et annet lag, Vålerenga, på topp fire. Alle er også enige i at Start ender på én av de fire siste plassene.

Se hva “ekspertene” tror, og bli med på Aperopets og Sjappas tabellkonkurranse her!

Her er for øvrig mitt tips:

1. Molde
2. Rosenborg
3. Strømsgodset
4. Vålerenga
5. Odd
6. Lillestrøm
7. Viking
8. Stabæk
9. Brann
10. Aalesund
11. FK Haugesund
12. Tromsø
13. Start
14. Bodø/Glimt
15. Sarpsborg 08
16. Sogndal

Èn kommentar på “Engamorgen mandag 14. mars: Endelig seriestart!

 • 14. mars 2016 i 14:25
  Permalink

  1 Rosenborg
  2 Odd
  3 Vålerenga
  4 Viking
  5 Molde
  6 Lillestrøm
  7 Strømsgodset
  8 Aalesund
  9 Bodø/Glimt
  10 Sarpsborg
  11 Haugesund
  12 Stabæk
  13 Brann
  14 Start
  15 Tromsø
  16 Sogndal

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *