Engamorgen onsdag 23. mars: Treningskampen mot Raufoss er avlyst

Et småskada Vålerenga avlyser treningskampen mot Raufoss. Foto: grydis.no
Et småskada Vålerenga avlyser treningskampen mot Raufoss. Foto: grydis.no

I dag ser vi på noe av den negative oppmerksomheten Vålerenga har fått etter de to første serierundene, og på hvordan laget jobber for å forbedre seg. Men først siste nytt om treningkampen som skulle spilles i morgen.

Torsdag skulle Vålerenga ta turen til Raufoss for å spille treningskamp, men denne er nå avlyst. Det bekrefter vif-fotball.no

I natt var det flere av spillerne som hadde spysjuken, og med de små skadeproblemene som allerede er i troppen, så Vålerenga seg nødt til å avlyse kampen. Kjetil Wæhler og Robert Lundström fikk begge smeller mot Sogndal, Jesper Arvidsson er fortsatt småskadet, mens Elias Mar Omarsson, Enar Jäager og Ghayas Zahid er på landslagssamlinger. Vålerenga måtte i utgangspunktet ha brukt noen juniorspillere i denne kampen, men med sjukemeldingene som tikket inn etter spysjukas herjinger i natt, ble det umulig å gjennomføre kampen.


 

I etterkant av kampen mot Sogndal lå det i korta at Vålerenga kom til å få kjørt seg i mediene, og krisesnakket som ble varsla har kommet for fullt.

Det er litt rart at Vålerenga får gjennomgå for en dårlig sesongstart av aviser og nettsteder som stort sett har tippa oss som en middelhavsfarer. Samtidig slipper lag som Strømsgodset og Stabæk unna pes, selv om fjorårets sølv- og bronsevinnere står med henholdsvis ett og null poeng.

Men sånn er det å være Enga. Vi vekker interesse og selger aviser.

De siste til å nøre opp under de dårlige vibbene er Sporten.com. Under overskriften Sacked in the morning for Rekdal? spekulerer de i at Kjetil Rekdal er i ferd med å få sparken i Vålerenga.

Spillerne bør vise en reaksjon i de neste kampene. Hvis ikke kan det fort bety at Rekdal har mistet garderoben, og når slikt skjer er det sjelden en lang vei fra jobb til arbeidsledig.

 Her er det altså ingen kilder, ingen uttalelser og ingen ting som tyder på at Sporten.com vet noe som helst annet enn ting de har finni på selv. Dette er altså 100% vrøvl, og ingen ting tyder på at Rekdal er på vei ut av klubben.

Derimot er han på vei inn på treningsfeltet i større grad enn han har vært til nå.

Dagsavisen har nemlig slått av en prat med I, som kan fortelle at han skal bli litt mer delaktig på treningene.

– Dette diskuterer vi internt hver dag, og ja, jeg vil bli mer aktiv på feltet, særlig inn mot enkeltspillere .

Som et eksempel på hva han vil jobbe med trekker han fram å bedre kvaliteten på frispark og cornere, slik at disse slås hardere og mer presist. Det er kjærkomment etter å ha sett dødballene våre de to første kampene, og spesielt det mye omtalte frisparket til Rasmus Lindkvist mot slutten av sogndalkampen.

En annen ting som har vært frustrerende å se på i det siste har vært hvor stillestående spillet vårt har vært når vi har hatt ballen. Det har gått mye på tvers og bakover.

I et veldig interessant intervju med VPN forteller Morten Tandberg at dette også er noe man er bevisst på, og jobber med. Når spillet oppfattes som planløst, eller stakkato om du vil, så er det mangel på balanse mellom å true rom og ville ha ball på fot. Her er det klare forbedringspotensialer. Vi må true rom mye mer, både som ballfører og medspiller. Jeg gjentar: Vi har et forbedringspotensiale her.


 

Skal du på påskefjellet etter jobb i dag? Eller har du planer om å nyte sola i påsketomme gater i Oslo? Uansett kan det være greit å følge oss på Twitter og Facebook. Da får du siste nytt om Vålerenga rett i feeden din uansett hvor du er!

Og mens du er innom Facebook-siden vår kan du jo legge inn ditt tips på vår tabellkonkurranse, og være med i trekninga av en vålerengadrakt. Konkurransen er åpen for nye bidrag ut mars!

Èn kommentar på “Engamorgen onsdag 23. mars: Treningskampen mot Raufoss er avlyst

  • 24. mars 2016 i 11:29
    Permalink

    Kan si meg veldig enig i mye. Men på et eller annet vis, føler jeg at dette er bare tull pga 2 kamper strak tap. Kanskje redd for å tape 3 kamp mot Raufoss. For og så gi et tap mot rbk etterpå igjen. Om dem har lavt lagmoral er en helt annen sak for det har dem. Om det er Reka sitt problem ja det er det om det er så. Om det er et virus håper vi alle dette går fort bort. Men det er jaggu meg på tide å spille ball. Min sønn på 11år kunne spilt bedre enn det A-lag et har presentert hittil. Greit det er bare 2 kamper av 30 mye kan skje. Men nå sliter vi med fulle tribuner, skryter av motstander lag, mange supportere kommer heller ikke på kamp fordi dem er nødt til å være medlem. Utrolig synd. Det er mange supportere men det er ikke alle som vil være medlem. Mange av oss kommer over alt fra Nord, Sør, Øst og vest. Tenkte vi skulle ta en tur på neste borte kamp men det kan man bare drømme om. Vi er nødt til og ha sesongkort når vi fra nord kommer for og se eller være medlem. Må dessverre si nei takk føler ikke vi blir behandlet som supportere lenger. Holder oss dessverre hjemme takket være den holdningen. Fotball skal være til for alle nå er det bare blitt til enkelte. Trist. Men enda støtter vi Vålerenga er det kamp på tv følger vi med. Er det på sumo, betalt kanaler får vi ikke sett det. Om noen ikke forstår så flyttet jeg til nord for jobb.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *