Engamorgen tirsdag 29. mars: Knepent tap

Jørgen Karterud. Foto: grydis.no.
Jørgen Karterud. Foto: grydis.no.

Det ble en tett og tøff kamp på Lørenskog i første semi, og det endte med tap. Men denne kampserien kan fort gå til syv kamper. Vi har også en kamprapport fra serieåpningen i Toppserien.

Tap på Romerike

Det ble tap 2-3 i første semifinale på Lørenskog, og det var jevnt. Veldig jevnt. Lørenskog hadde en del mer puck enn oss, men de er også et mer spillende lag, så det er kanskje å forvente. Det er lovende å se hvor nær vi er et lag som er så mye dyrere enn vårt – nå også sluttspill-forsterket med Ryan Caldwell – neppe en billig type. Caldwell hadde forøvrig en assist i dag, men allikevel -1 i protokollen.

Når det er sagt var det ikke den mest velspilte kampen. Begge lagene glapp bakover flere ganger, og slapp igjennom alene med keeper og to mot en flere ganger. De to første Lørenskog-måla kunne definitivt vært unngått. Lørenskog har flere naturlige målscorere og matchvinnere, og har kanskje råd til å gi bort noen sånne bakover. Det har ikke vi, vi må være effektive. Jeg liker Enga best når de spiller gjerrig, tøff og tight hockey, og det må gjøres på onsdag.

TV2 har lagt ut alle høydepunktene her.

Sjekk passet til Lindström på 2-2 målet!

Ellers oppsummerer nok Robin Grov rammen rundt ganske greit:

Kampfakta

Vi tar også med at Oilers tapte 2-3 for Storhamar hjemme foran bare 3500 tilskuere. Oljebrems både på isen og tribunen.

Supprterklubben til Oilers forteller hva som gikk galt:

Ja, er ikke lett. Er jo bare semifinale i NM.


 

Tap for Stabæk

Damelaget tapte 0-5 for Stabæk i serieåpninga i Vallhall. Forum-brukeren Jerusalem sendte oss dette fyldige kampreferatet som vi gjengir i sin helhet:

Dessverre klarte heller ikke våre beste kvinner å gi hardt prøvede Enga-supportere et mål som kunne vekke oss fra vinterdvalen. For en sesong kan knapt starte verre enn den gjorde for Vålerenga-jentene i dag. Allerede det første Stabæk-angrepet bar bud om at bæringene hadde skumle hensikter, og med to kjappe scoringer på de neste forsøkene og fem raske i sekken var dessverre både spenningen og moroa over før pausepølsene i Vallhall rakk å bli varme.

Det er bare å konkludere med at pr. dags dato har vi fortsatt et stykke igjen til det absolutte toppnivået i toppserien. Først og fremst er det dødballer vi taper kampen på. Alle Stabæks mål kommer på eller i etterkant av en dødballsituasjon. Og de kommer tilsynelatende ikke først og fremst etter gode prestasjoner hos enkeltspillere, men av at vi som kollektiv blir rundlurt av gjestenes bevegelsesmønstre. Den gode nyheten er altså at dette er noe det er mulig å gjøre noe med uten å bytte ut halve laget. Når det er sagt er også Stabæk best i banespillet og var alene med keeper og på åpent mål et par-tre ganger uten å få ballen over linja.

Vi produserte et par halvsjanser ved Jennie Nordin på hjørnespark og kunne tatt ledelsen på et 80-metersløp av Silje Blakstad tidlig i kampen. Etter pause er kampen jevnere, men også da var bortelaget nærmest. 

Her er det bare å håpe på et par undre mot Avaldsnes og Rosenborg så våre to lag kan oppstå fra dødens posisjon. Som supportere er det sånne undre vi drømmer om og lever for.

Vi tror det er mulig!

Tusen takk til Jerusalem for dette. Og vi håper på bedre lykke for jentene i neste kamp, som går borte mot Avaldsnes 2. april.

Og dersom du har tenkt deg på Jordal for semifinale 2 på onsdag bør du reagere kjapt.

Det begynner nemlig å bli rimelig tynt med billetter..

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.