Engamorgen onsdag 30. mars: Juventusspiller klar for Vålerenga

Kjetil Rekdal forsterker Vålerengas midtbane Foto: Grydis.no.
Kjetil Rekdal forsterker Vålerengas midtbane Foto: Grydis.no.

Kjetil Rekdal forsterker troppen, mens Shampo ønsker en styrka innsats fra tribunene.

I går kom nyheten om at Vålerenga henter den norske midtbanespilleren Vajebah Sakor på lån fra Juventus. Eller mer presist, så låner vi ham fra belgiske Westerlo som igjen låner ham fra Juventus. Uansett, han er Juventus’ eiendom, og nå skal han spille for Vålerenga.

Den 20 år gamle askergutten skal i utgangspunktet være hos Vålerenga til over sommeren, og vi kan få en spennende ung midtbane denne vårsesongen, med navn som Herman Stengel, Sander Berge, Ghayas Zahid og Vajebah Sakor i stallen.

– Vajebah er en venstrebeint midtbanespiller med stor aksjonsradius, bra fart/fysikk og et veldig godt blikk for spillet. Han har vært ute i den store verden, og vet hva som skal til for å prestere på et høyt nivå, sier Kjetil Rekdal til vif-fotball.no.

– At han ønsker å komme til Vålerenga er nok et bevis på at vi som klubb er attraktiv for unge spillere, og der har vi opparbeidet oss et veldig godt rykte blant klubber ute i Europa.

Det gode ryktet Rekdal nevner handler etter hva Aperopet forstår om at vi lar de spillerne vi låner spille mye, noe som naturlig nok både spiller, agent og klubben som eier spilleren setter pris på. Derfor regner vi med at vi kommer til å se mye til Sakor den tiden han er hos oss.


 

Shampo etterlyser mer trøkk

Semifinaleserien i hockey er i gang, og etter mandagens 3-2-tap for Lørenskog trenger Vålerenga å reise kjerringa på hjemmebane i kveld.

Det er absolutt verdt å ta turen til Jordal når Vålerenga spiller hockey. Mens det egentlig føles naturstridig å sitte å hutre på en fotballtribune i mars, og ser to lag som ikke er i nærheten av å ha funnet toppformen enda, så er hockeysesongen inne i sin kuleste og mest intense periode.

Det som er rart er at denne intensiteten ikke gjenspeiles på tribunene på Jordal.

Rett før påske var jeg på den femte kampen i kvartfinaleserien i Askerhallen. Her kokte det på bortefeltet! Som den gamle grinebitern jeg er var jeg egentlig innstilt på å finne meg en rolig krok på bortefeltet hvor jeg kunne kose meg med en kaffe mens jeg myste på kampen. Men i det spillerne gikk på isen skjønte jeg at det bare var å glemme. Stemninga var så god at det var umulig å ikke bli med på sangene!

Tenk om de samme menneskene som sto på tribuna i Asker den lørdagen hadde samla seg og fått til det samme på Jordal. Det hadde blitt et gigantisk løft, og burde være innen rekkevidde. Når både Shampo, Brede og Morten Ask i dag går ut i Dagsavisen og etterlyser mer trøkk, så håper jeg det resulterer i at det går en faen i supporterne, og at de tar utfordringen på strak arm. Ingen ting hadde vært kulere enn om Jordal igjen blei den trykkokern det var på 90-tallet!


 

Frem fra glemselen: Mbulelo Mabizela

I vår jakt på Vålerenga-relaterte nyheter snubla vi i dag over en sak i den Sør Afrikanske avisa Business Day, hvor den gamle VIF-spilleren Mbulelo Mabizela får sitt pass påskrevet.

Den nå 35 år gamle midtbane/forsvarsspilleren har nettopp mista jobben i klubben Royal Eagles etter utenomsportslige hendelser, og det er ikke første gang dette skjer.

At Mabizela hadde et voldsomt fotballtalent er det ingen tvil om, og han blei signert på flekken av Tottenham etter at han briljerte i for Orlando Pirates i en treningskamp mot laget fra nord i London.

At han noen måneder etter å ha startet en kamp mot Manchester United i Premier League signerte for Vålerenga viser vel tydelig at gutten ikke alltid hadde fokus på de rette tingene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *