Engamorgen onsdag 6. april: Ned med flagget til topps

Toppscorer Tobias Lindström. Foto: Jarl Erik Sandberg, http://jesphoto.smugmug.com/
Toppscorer Tobias Lindström. Foto: Jarl Erik Sandberg, http://jesphoto.smugmug.com/

Vålerenga Hockey tar sommerferie etter heltemodig innsats i sluttspillet, vi har krangla med Freddy, og vi er skikkelig sjokkerte over nye FIFA-avsløringer.

Sesongen er over for Vålerenga Hockey etter at Lørenskog ble for sterke i semifinalene. Det er selvsagt bittert, spesielt når det har vært så jevnt i kampene. Samtidig ser vi at når det virkelig drar seg til så har Lørenskog flere spillere som kan sette avgjørende scoringer. Såfremt ikke noe overraskende skjer blir det altså Oilers-Lørenskog i finalene, med Oilers som greie favoritter. De to mest kjedelige og kjønnsløse ishockeyklubbene i Norge. Den eneste forskjellen er vel at de i Stavanger har hall det er plass til folk i.

For vår del var det en planlagt mellomsesong, men gutta har imponert. De kom seg etter en dårlig start og så en periode etter nyttår ut som om de kunne slå hvem som helst. Prestasjonene har svingt, men høydepunktene har vært meget bra. Gutta jobber og sliter, og semifinale er absolutt godkjent. Veldig, veldig deilig å slå ut Frisk i kvartfinalene.

Vålerenga har snittet drøye 2700 tilskuere i serien, noe som må være det beste i moderne tid. Det er åpenbart ikke bare jeg som liker spillere som går i krigen og som er lojale over hele linja. De spiller kanskje ikke pen hockey, men personlig liker jeg det bedre når man trøkker inn en puck etter å ha krasjet nettet og kjempet.

Litt stats:

  • Jørgen Karterud ble toppscorer i serien med 40 poeng (20+20)
  • Filip Gunnarsson ble mest utvist med 120 minutter på 44 kamper + 18 poeng
  • Tobias Lindström ble toppscorer i sluttspillet med 12 poeng

Dermed er det sommerferie. Neste sesong sier vi adjø til Jordal Amfi, og samtidig har Vålerenga annonsert veien videre med et sportslig apparat som “mangler sidestykke i norsk ishockey”:

  • Roy Johansen blir trener med Shampo som sportssjef – Shampo skal også være til stede i boksen
  • Frikk Juell blir heltidsansatt som U20-trener
  • Magnus Melbye blir U18-trener og spillerutvikler
  • André Lysenstøen blir heltids målvaktstrener
  • John Aase blir fysisk trener

Lysenstøen var som noen husker målvakt for Lillehammer og Stavanger Oilers, før han dro til Finland. Den lovende målvakten måtte legge opp i en alder av bare 21 etter en kneskade. Han er nå 27. John Aase er fagansatt på Olympiatoppen og en type Roy har jobbet mye med i forbindelse med landslaget.

Dette lover virkelig bra. Nå gjenstår det bare å få inn en storselger på markedssida, så blir dette bra.

Les hele saken hos klubben


Twitter-drama

I går var det tre dager etter tapet for Rosenborg, og vi så for tredje dag kritiske saker om Vålerenga i pressen. Til TV 2 mener Freddy dos Santos at Vålerenga har store probemer.

– Klubben viser ekstremt faretruende signaler og fremstår som en klubb som famler i blinde over tid med tanke på å bli den toppklubben de ønsket, sier Freddy Dos Santos til kanalen han selv er fotballekspert for.

Når man står med 0-0-3 og null scorede mål er det naturligvis berettiget å kritisere både spillere, ledere og klubben generelt. Det vi i Aperopet reagerer på er at denne kritikken aldri ser ut til å stoppe, og pågår i flere dager etter kampene. Det kommuniserte vi, om dog noe klønete, til Freddy på Twitter i går.

Svarene lot ikke vente på seg, og engasjerte både supportere, journalister, fotballeksperter og Tom Nordlie (!). Vi tar med svarene til Freddy (les de nedenfra og opp):

freddy 2

Vi er på ingen måte ute etter å angripe Freddy dos Santos spesielt, men den trangen media har på å krisemaksimere i flere dager etter kampene er spilt. Etter kampen og dagen etter, greit nok, men to og tre og kanskje fire dager etter?

For ordens skyld; Aperopet og Freddy er fortsatt gode venner – også etter denne utvekslingen i går. Vi er enige i mye av kritikken han kommer med, vi reagerer bare på mengden.


MAFIFA

Det var ikke mange i vår redaksjon som tenkte at FIFAs problemer var over da den blide, skalla sveitseren Sepp Blatter ble erstattet av en yngre, blid og skallet sveitser i Castle Greyskull i Zürich. NFFs mann Gianno Infantino var han som skulle inn og rydde opp i en organisasjon det sannsynligvis er fullstendig umulig å rydde opp i.

Nå er også han blitt dratt inn i den deilige Panama Papers-skandalen. Aftenposten melder at Infantinos underskrift dukker opp på kontrakter fra 2006, hvor han skal ha solgt (på vegne av UEFA) TV-rettigheter til langt, langt under markedspris, som kjøper så umiddelbart solgte videre for mye mere penger uten budrude.

Takk og pris har vi ingen erfaring med salg av TV-rettigheter uten budrunde her til lands..

Les hele saken i Aftenposten

Og du: Slik journalistikk Aftenposten kommer med i denne saken er det verdt å betale penger for.

3 kommentars på “Engamorgen onsdag 6. april: Ned med flagget til topps

  • 6. april 2016 i 09:44
    Permalink

    Så så peder. Det der er snakk om å gå fra to trenere (svenna & espen) + administrasjonssjef som også har vært sportslig leder (kjær) til å faktisk ha keepertrener, ha en deltid fysisk trener og egne dedikerte trenere til u18 og u20. Fotballen hadde allerede dette da de smelte på med 2 ekstra fysikkspesialister, offensiv + defensiv trener +++ Totalt usammenlignbart.

    Hvordan mener du vi skal få fram gode målvakter uten målvaktstrener?

    Svar
  • 6. april 2016 i 22:14
    Permalink

    Alle er misfornøyde med fotball lagets prestasjoner eller mangel på. Ingen har noe positivt å si og ingen absolutt ingen har noen ideer om hvordan laget skal fungere! I dag sendte TV2 Berntsen til Valle, skisesongen er jo slutt! VG følger opp med et interju av Elin Horn. Hva blir det i morgen? Til Freddy vær gjerne kritisk men fortell oss hva som må til for at klubben i ditt og vårt hjerte skal gjøre for å vinne kamper igjen.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *