Engamorgen fredag 15. april: Borgerkrig i bergenspressen

Kilde: @TV2Davy / Twitter
Kilde: @TV2Davy / Twitter

Davy Wathne refser lokalavisene i Bergen for mye av det samme vi har refset deler av oslo/rikspressen for. Du er invitert til Valle på lørdag, billetter til derbyet på Åråsen blir lagt ut, og mer småsnacks i fredagens Engamorgen..

Borgerkrig i bergenspressen

Førde utløste årets første cupbombe allerede i første runde, da de slo ut Brann på straffer. Bergenspressen har i kjent stil gått fra seriemester-modus til armageddon-modus fortere enn du klarer å si “Bybane”. Fokuset kommer på trener Nilsen, og han uttrykker misnøye med dette. Brann ligger tross alt rimelig greit an i serien.

Overraskende nok er også Davy Wathne misfornøyd med det han kaller “himmel eller helvete-journalistikk”. Wathne mener bergenspressen er for lite innsiktsfull og for lite “kritisk-analytisk”. Han kategoriserer journalistikken som latterlig.

Hvis vi legger til side ironien ved at dette kommer fra en såpass sportstabloid mann som Davy, så ligner kritikken hans av bergenspressen veldig på den vi rettet mot Dagbladet. Det er klart det er nitrist for Brann å ryke i cupen, men så ble de også satt opp mot et av de mest ambisiøse lagene i 2. divisjon. Og som vi så på Gjøvik i fjor – slipper du deg ned 10-15 prosent kan du plutselig se helt jevngod ut mot langt svakere motstand. I tillegg har de gjort det meget bra i serien som nyopprykket klubb, så totalkrise er det ikke.

Uansett, nyhetsleder i BTs sportsredaksjon, Tore Nilssen, er helt uenig og mener i tillegg at Davy fyrer opp i gamle stereotypier om Bergen og tar absolutt ikke kritikk. Her støtter vi Davy. At bergensere er rabiate er jo åpenbart, bare se hvor mye de krangler om en trikketrasé over en gammal brygge.

Uansett, takk til Bergen for å fungere litt som lynavleder. Samtidig har gutta på Valle holdt tett til media, til enkelte journalisters store frustrasjon. Etter det jeg hører er det spesielt én ivrig type som ringte rundt til alt som kunne krype og gå på Valle i går, men ingen ville prate.

Da får han ta turen opp på Valle i dag, da stiller nemlig Vålerenga opp for pressen igjen – og det med kaffe og boller som plaster på såret.


Vi har ryggen deres

Apropos Valle: VPNs støttekampanje for laget er et meget bra intiativ vi støtter helhjertet. Vi er nemlig lei brønnpissere og nett-troll. Mange av de verste folka ser ikke kampene de kritiserer en gang. Støtten gutta fikk på Nadderud var bra, og nå følger man opp.

Lørdag kl 10 trener gutta på Valle, og du kan møte opp og vise støtte.

Sjekk Facebook-eventet her – men husk å fysisk møte opp også da!


Blått Åråsen

Billetter til Åråsen 30. april er lagt ut, men det hadde ikke trengt å bli sånn. Vålerenga forteller at de vurderte å ikke selge bortebilletter til denne kampen, fordi man er livredde for trøbbel. Klubben blir truet med å måtte spille hjemmekamper for tomme tribuner. Det er ganske dramatisk, av åpenbare grunner. Ullevaal har som vi alle vet veldig dyr leie, og uten tilskuere blir det enda dyrere å spille der.

Men, siden vi har vært så snille og flinke på de to første bortekampene blir det lagt ut billetter allikevel. Og prosedyren er som vanlig: Sesongkortholdere har forkjøpsrett.

Les billettinfo her


Fotballens grådige avsløres

KjellH publiserte i går kveld en dybdesak om Panama Papers, hvor han stiller spørsmålet:

Hvem er slynglene i fotballøkonomien, og hvordan jukser de? Hva får dette å si i neste omgang for fotballen?

Ta deg ti minutter og les – dette er viktig for alle som er glade i fotball.


Endringer i regelboka

Dagbladet melder om regelendringer i neste fotballsesong, altså fra høsten av. De gjør et stort nummer av at spillere som feller en motspiller som bakerste mann ikke lenger skal få rødt kort dersom han går etter ballen innenfor 16 – altså er det slutt på “trippelstraffen”.

Jeg er mer bekymret for en annen regelendring, nemlig at spillere som ligger nede etter å ha blitt skadet av en motspiller som får gult eller rødt kort ikke lenger skal fraktes av banen. I stedet skal de nå få behandling på banen. OK, hvis dommer gir kort har det som regel skjedd noe stygt, men med tanke på hvor mye spillere ligger nede og drøyer tida – er dette virkelig veien å gå?

Personlig mener jeg fysioen skal påføre spilleren skaden han eventuelt simulerer.


Oljesmell

Vi er ikke helt ferdig med hockey enda. Folket som liker å synge “Me kan køpa heile Oslo” står nå i kø hos NAV mens Hummeren ligger ute på Finn.no til sterkt redusert pris. Samtidig er Oilers som vanlig i NM-finalene, men under 3500 tilskuere møtte opp til den første finalekampen mot Lørenskog. Det er over 750 ledige seter. Hva skyldes dette? Mannen med gulldressen mener det skyldes at fristen for sesongkortholderne til å kjøpe billett i sluttspillet er for lang, slik at de som ikke har sesongkort ikke rekker å kjøpe setet etter fristen er gått ut.

Det er mulig det tidsrommet er hysterisk kort, men det er da langt merkeligere at hundrevis av sesongkortholdere holder seg borte når NM-finalene begynner. Begynner hypen å legge seg allerede?

Dette burde bekymre Oilers, som allerede har planer om å utvide hallen..


Skjerfing

Og sist men ikke minst: Husk skjerfekartet vårt når du er ute og reiser. Nye bilder kommer stadig til, nå sist vår venn Ulrik i elegant positur foran havfruen i København.

Sjekk ut skjerfekartet

 

 

 

 

 

 

2 kommentars på “Engamorgen fredag 15. april: Borgerkrig i bergenspressen

 • 15. april 2016 i 11:04
  Permalink

  Blablablabla hehe. Kommer dessverre ikke på kampen til søndag heller ikke til lørdag ikke engang åråsen. Er i et varmere land og strøk. Føler et lite stykke trang å se kampen på tv om dem viser kampen her. Samtidig vil jeg nok heller se en kamp der spillere spiller for stolthet ikke bare for penger.

  Svar
 • 15. april 2016 i 11:06
  Permalink

  Et veldig godt tips til dere legg ut lenke fra dagbladet+ så leser dere den. Der snakker vi tider!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *