Engamorgen lørdag 16. april: Folle legger opp

Erik Follestad Johansen takker for seg. Foto: Grydis.no
Erik Follestad Johansen takker for seg. Foto: Grydis.no

 

I går sprakk nyheten om at Erik Follestad Johansen legger skøytene på hylla.

Vålerenga-backen som også har vært vår assisterende kaptein forteller til vif-hockey.no at det har skorta på motivasjon en stund:

— Jeg har slitt med motivasjonen i lang tid. Det som har holdt med gående, er at jeg har hatt verdens beste lagkamerater i den fantastiske klubben, Vålerenga. Vi har også Norges beste supportere, som har hjulpet oss frem i medgang, men ikke minst i motgang, sier han.

Gjennom TV 2-serien iskrigerne har ”Folle” framstått som en utrolig fin fyr, og det er veldig forståelig at produsentene av serien har valgt ham som en av de spillerne vi følger tettest. Episoden hvor han er hos frisøren og spør bekymra om frisøren synes han er tynn i håret er ubetalelig. Frisørens unnvikende svar og to-tre lagkamerater som holder på å le på seg brokk i bakgrunnen gjør det hele enda mer morsomt.

”Folle” har vært i klubben siden 2012/2013-sesongen, og har spilt 185 kamper i Get-ligaen (inkludert sluttspill). Han har den siste tiden jobbet i administrasjonen i Vålerenga ved siden av jobben som spiller, men også dette skal han slutte med nå som han legger opp.

Til vif-hockey.no forteller han at ikke alt er spikret når det gjelder framtida, men med tanke på at han er utdanna snekker, så er kanskje spikring en sentral del av framtidsplanene?

Uansett ønsker vi ”Folle” all mulig hell og lykke videre, samtidig som vi håper å se ham tilbake på Jordal når sesongen starter igjen, selv om det da blir på tribuna.


Hønefoss i andre runde

På onsdag tok Vålerenga turen til Løten for å sende den lokale fotballklubben ut av cupen. I går offentliggjorde forbundet oppsettet for andre runde, og der venter nok en forholdsvis kort bortetur for Vålerenga: turen går til Hønefoss.

Hønefoss BK havna aller sist i Obos-ligaen i fjor, og rykket med det ned til PostNord-ligaen, altså samme nivå som Vålerengas andrelag spiller på. De har foreløpig spilt en seriekamp, som endte med tap for Rosenborg 2.

For de tilreisende supporterne som var på Løten kan man glede seg over at Hønefoss spiller kampene sine på et stadion, og ikke på et forblåst jorde (med trykk på forblåst). Jeg tror aldri jeg har vært så kald i april som jeg var etter 2×45 på Løten, og hadde det blitt ekstraomganger kan det godt hende at jeg måtte ha amputert noe som følge av frostskader.

Kampen mot Hønefoss spilles onsdag 27. April


Moa skada

I morgen tar Vålerenga i mot Tromsø på Ullevaal, i det som forhåpentligvis blir et stort vendepunkt for 2016-sesongen.

Dessverre ser det ut til at Moa ikke får mulighet til å bidra til vendepunktet, siden han har pådratt seg en ny skade.

 

Til Dagsavisen forteller Kjetil Rekdal at Moa skadet seg på trening i forrige uke

 

–Nå er han til nye undersøkelser og vi kan ikke sette noen dato for når han blir klar igjen

Det er lett å få vondt av Moa som har vært skadeplaga i lang tid, og som aldri har fått muligheten til å finne tilbake til kampformen. Vi krysser fingrene for at Moa snart er skadefri, og kan spille uke inn og uke ut.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *