Engamorgen lørdag 23. april: Start i morgen, Børst & Ball i juni

Se Daniel Fredheim Holm ta for seg mot Start på Ullevaal i morgen. Foto: Grydis.no
Se Daniel Fredheim Holm ta for seg mot Start på Ullevaal i morgen. Foto: Grydis.no

I morgen møter Vålerenga Start på Ullevaal. Lørdag 25. juni er det Børst & Ball på GSF. I ettermiddag er det Vålerengas damer mot Trondheims Ørn. I dag er det også 500 års jubileum for den tyske renhetsloven. En variert Engamorgen er her.

Vålerenga møter Start på Ullevaal i morgen kveld klokka 20.00. Kampen er et vaskeekte bunnoppgjør for de som liker å se på tabellen på denne tida av året. Og dette er en kamp Vålerenga skal vinne!

Klubben oppfordrer oss til å kjøpe billetter til kampen på forhånd, og minner oss om at vi i tillegg sparer penger på det.

“På vårt nye konsept Langside Familie, sparer en familie på to voksene og to ungdom 550 kroner på å kjøpe billetter i Sjappa eller på nett i forkant av kampen, fremfor å kjøpe i billettluka på kampdag,” forklares det.

Tilbudet gjelder ikke Vestbredden, Miniklanen og Klubbtribunen. Klubben har nå også fått en studentpris på plass, slik at studenter betaler det samme som ungdom/honnør ved å fremvise studentbevis.

Kjøp billett her.

 


Vålerenga-Trondheims Ørn klokka to

Vålerengas damelag møter Trondheims Ørn i Vallhall klokka to.

Kampplakat_VIF_ORN

Har du ikke anledning til å være til stede, så streamer Klanens Web Radio kampen, for eksempel på klubbens sider.

 


Børst & Ball 25. juni

Aperopet har snakket med arrangørene, og det er klart for et nytt Børst & Ball-arrangement i år, tre år etter første gang. Skateparken i Gamlebyen er under ombygging, men man har likevel funnet ut at det vil være mulig å arrangere en festival i et telt på tomta. I første omgang vil det selges 400 billetter, altså cirka halvparten så mange som var til stede og så Raga Rockers, Whalers og en rekke andre i 2013.

Programmet for årets arrangement begynner å bli klart, og Phantoms står på toppen av plakaten, og det er også plass til Sister Rain, Riots, Skada, Timeworn og Islandsgate. I tillegg er det muligheter for 1-2 band til. Arrangementet blir et heldagsarrangement med inngangspris på 300 kroner.

Facebook-side kommer opp i morgen ettermiddag.

 


Øl og fotball

Der det er fotball er det ofte også øl. Og for mange henger de to fenomenene tett sammen. Derfor tar vi med at den tyske renhetsloven fyller år i dag. 500 år faktisk!

Tysk frimerke fra 1983 som markerte renhetsloven
Tysk frimerke fra 1983 som markerte renhetsloven

Loven ble signert av hertug Wilhelm IV i Ingolstadt i Bayern 23. april 1516, og virker å ha vært et tiltak for å sikre seg at kun bygg, vann og humle ble brukt til ølproduksjon, uten at andre – og bedre matkorn – ble benyttet i ølet. Loven fastsatte også prisen på øl. Etter hvert ble den tilpasset, slik at gjær kunne tilsettes. Før slutten av 1800-tallet fantes ikke gjær som sådann. Man brygget øl med villgjær eller med å tørke bunnfallet fra forrige brygg, man bakte med surdeig, rester fra forrige bakst. Og man forandret videre slik at hvete ble tillatt. Les mer for eksempel her og her.

Nyere bryggerier eller andre bryggeritradisjoner leker med andre råvarer sammen med de tradisjonelle tyske, men også Tyskland har en rik tradisjon med eksempelvis hveteøl. Denne tradisjonen skulle ikke vært tillatt dersom man fulgte den opprinnelige Reinheitsgebot nøye.

Så gratulerer med 500 årsdagen. Du gjorde mye bra, men du ble for selektivt konservativ etter hvert!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *