Engamorgen onsdag 4. mai: Cupkamp mot Kåffa i dag!

Stengel planlegger å skyte Hirschfeld i filler. Foto: FrankO/Aperopet
Stengel planlegger å skyte Hirschfeld i filler. Foto: FrankO/Aperopet

Etter noen dager med sludd, snø, hagl, tåke, regn og generell liten grad av vårstemning i Oslo er det i dag sol og blå himmel. Værgudene har tydeligvis skjønt at det hovedstaden skal vise seg fra sin beste side når byens to beste fotballag skal møtes til obligatorisk kamp for første gang.

I dag er det nemlig duka for cupoppgjøret mellom KFUM-Kameratene og Oslos stolthet Vålerenga.

Med tanke på at vi møter et Obos-lag er det lov å håpe på avansement, men Aalesunds smell mot PostNord-laget Brattvåg i går viser at det ikke er mange prosentene man skal senke seg før man får pryl av presumptivt svakere motstand.

Dagsavisen har slått av en prat med både Kjetil Rekdal og Kåffa-trener, og tidligere Vålerenga-spiller, Ståle Andersen i ukas Fotballsnakkis. Her forteller Reka at han gjerne ønsker å bli utfordra av KFUM i toppen av norsk fotball.

– Alt er mulig i fotball. Det har Leicester vist. KFUM har hatt en fin utvikling og kan ta enda et steg på sikt. For oss er det flott at vi får en utfordrer i Oslo som kan pushe oss.

Vi i Aperopet vil gjerne ha så mange Oslo-lag som mulig opp i Tippeligaen, og ønsker både Skeid, Lyn, Kåffa og Frigg lykke til de kommende årene. Per i dag er det KFUM som er det nest beste laget i byen, og det er kult å ha et Oslo-lag på nest øverste nivå. Samtidig spørs det om vi noen gang vil klare å få en like sterk rivalisering mot laget fra Ekeberg som mot Lyn, men hvis Kåffa skulle klare å rykke opp, og mot formodning får oppfylt drømmen om å utvide arenaen sin, så kan det bli noen morsomme lokaloppgjør på Ekebergsletta.

vif-fotball.no kan man se et intervju med Herman Stengel, hvor han forteller om sine forventninger før kampen. Han slår fast at vi skal vinne cupen, og at han skal skyte i stykker Lars Hirschfeld i Kåffa-målet. God innstilling, Herman!

Vålerengas tropp til oppgjøret er som følger: Aslak Falch, Adrian Møller, Simon Larsen, Enar Jääger, Kjetil Wæhler, Jesper Arvidsson, Christian Grindheim, Herman Stengel, Sander Berge, Vajebah Sakor, Ghayas Zahid, Elias Mar Omarsson, Deshorn Brown, Rasmus Lindkvist, Niklas Castro, Daniel Fredheim Holm, Anders Nedrebø og Simen Juklerød.


 

Trump og Copa America

Om under en måned er det klart for Copa America, som denne gang finner sted i USA. Mannen som etter all sannsynlighet blir republikanernes presidentkandidat har bygget mye av kampanjen sin på innvandringskritisk straight up fiendtlig retorikk mot innvandrere til USA, og særlig de som har kommet fra Sør Amerika.

Rettighetshaveren til Copa America i Argentina, TyC Sports, har oversatt Trumps beskyldninger til å gjelde fotball, og gir ham i den sammenhengen helt rett. Argentinerne kommer for å utnytte svakhetene til USA, og ta seg til rette. Og som de sier i tweeten sin: Dere gjør lurt i å ikke slippe oss inn!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *