Engamorgen torsdag 5. mai: Bring on Brattvåg!

Deshorn Brown. Foto: grydis.no
Deshorn Brown. Matchvinner. Foto: grydis.no

Vålerenga tok seg videre i cupen mens mange andre røyk ut i skam. Mohammed Fellahs navn kommer opp, ny hockeyspiller er på plass. Og en kjent og kjær venn har bursdag i dag. Les!

Vålerenga er videre i cupen etter 2-0 over Kåffa på Ekeberg. Det var mange som gikk med bange anelser før denne kampen, og det ble langt fra overkjøring. Vålerenga spilte gå-fotball i første omgang, men hadde mye ball og stort sett god kontroll på KFUM. De største sjansene til KFUM kom på et par frispark som Aslak Falch tok seg av.

Utover i andre omgang ble det mer fart på gutta samtidig som KFUM begynte å henge i tauene, og da kom også målene. 2x Deshorn Brown. Vi fikk også ei straffe som Deshorn veldig gjerne ville ta, men Daniel – som akkurat hadde kommet inn – er lagets straffeskytter og tok ballen. Straffa er faktisk greit plassert, men noe svak. Hirschfeld visste hvor den skulle komme, og reddet pent.

Alt i alt var det en kamp Vålerenga gjorde det de måtte og ikke særlig mer. Det så ganske tafatt ut, spesielt i første omgang. Da slet vi med å spille ut kåffa, mest fordi Esten O. Sæthers gutter parkerte bibelbussen, men også fordi vi ikke hadde nok folk som skapte liv og røre. Deshorn Brown jobba bra hele kampen, men som i andre kamper blir han noen ganger helt alene i boksen når innlegget kommer. Det holder ikke mot bedre motstand. Gutta skal ha for at de ikke slapp seg ned når de fikk opp dampen, men det ser ikke ut som de har særlig energioverskudd. Allikevel endte det med en fortjent seier til slutt.

Eller som VG kalte det i går kveld:

Faksimile, VG Nett
Faksimile, VG Nett

Desken har senere endret tittel på saken. Jeg skal innrømme at jeg var litt engstelig etter første omgang, men skrekk er å ta veldig kraftig i. Her skaper man altså inntrykk av at Vålerenga var på nippet til å ryke kun for å clickbaite.

Saken er nå oppdatert med ny tittel, og den er verdt å lese. Rekdal påpeker at hvis vi kommer til finalen, så ligger vi godt an. Han har nemlig aldri tapt en finale

Med Aalesund, Molde, Viking, Start, Sogndal og Bøfla alle ute ligger veien klar. Tidligere røk også Brann ut, så hele vestlandet er jo ute av cupen omtrent. Mulig det er et hinder som heter Rosenborg underveis, men det tar vi når det kommer. Neste runde trekkes, men hjemme/borte settes opp. Vålerenga er nok veldig klar for en ny bortekamp mot en svak motstander. Økonomisk sett er det krise for oss å få hjemmekamp mot Brattvåg eller noe slikt.

Dagbladet flesker også til med litt av en tittel: “KFUM presset Vålerenga, men måtte se seg slått til slutt” – wow! Virkelig, Dagbladet? To frisparkforsøk og lite annet?

Sjekk også Dagsavisen, med Reidar Sollie som alltid leverer varene.

 

Annet man kan nevne: 

Det er rimelig stivt av KFUM å ta 200kr for en 3. runde cupkamp, spesielt når tribunen er en forblåst stillastribune på kortsida. Det var omtrent umulig å se om ballen var på midtbanen eller i den andre 16-meteren. Vi slapp i det minste å ta opp lån i Spareskillingsbanken, men ærlig talt.

Samtidig vet vi at snittprisen for en matchbillett i Bundesliga er 23 euro – og det er snittet på hele stadion, ikke ståplassene – som pleier å gå for 12-15 euro.

Vil også sende en liten kaktus til en del av busspartyfolka. Det er helt greit at dere synes det er kult å feste, men hvis dere ikke har tenkt å se matchen kan dere i alle fall stenge bussdøra så vi andre som faktisk er på fotballkamp slipper å høre på øredøvende countrymusikk mens vi prøver å se på fotball. Personlig hadde jeg heller dratt på pub hvis jeg først ga så faen i matchen at jeg ikke gadd å gå ut av bussen en gang.

Bring on Brattvåg!


 

Ingen Fellah

Mohammed Fellah forlenger ikke kontrakten sin med Esbjerg, og Morten Stokstad lurer på om Rekdal vil ha han hjem til Vålerenga. Rekdal svarer at det er det rett og slett ikke plass til.

VG: Rekdal sier nei til Fellah


 

Deshorn går for topp 5

Deshorn Brown lar seg intervjue av Dagbladets Ine-Elise Høiby, uten at vi egentlig lærer noe nytt. Brown ble omtalt som flopp av noen, men nå som familien er på plass og han er blitt vant til livet i Norge går ting bedre. Han garanterer at vi blit topp fem i år, og at planen er å vinne de neste fem kampene.

Det betyr at vi starter med seier mot Sarpsborg 08 i sesongens første shorts og t-skjortekamp. Det blir opp mot 20 grader og strålende sol. Så får vi bare håpe Deshorn ikke blir blenda av bleikfeite, solhungrige nordmenn på tribunene :)


 

Hockeynytt

Vålerenga Hockey har signert den 25 år gamle backen Andreas Øksnes fra Storhamar. Han har spilt juniorhockey i Storhamar, men gikk så til NTG og Frisk-Asker før han kom tilbake til Hamar. Nå skal han etter sigende studere i Oslo, og valgte Vålerenga. Øksnes må vel sies å være en defensiv back, han hadde fire poeng for Storhamar forrige sesong.

Samtidig er det klart at Jonas Oppøyen forlenger med en sesong. Les alt på klubbsidene.

Samtidig tar vi med at Raymond Sørensen, den 20 år gamle backen som fikk noe istid forrige sesong, er klar for Tønsberg Vikings. Det kan være en god utviklingsarena for unggutten, og vi ønsker velkommen tilbake ved en senere anledning.


 

Siste tur med gjengen

Roy Johansens siste VM som landslagssjef er et faktum. Han har trent Norge i utrolige 15 VM, og tatt oss fra B-nasjon til potensiell kvartfinalist. Det er sinnsykt sterkt. Deretter skal han igjen ta over Vålerenga og lose klubben igjennom farlig farvann og inn til en ny tilværelse i moderne hall.

Steike jeg gleder meg!

Les hele saken i VG


 

Og sist men ikke minst: Klanen fyller 25 år i dag. 5. mai 1991 ble Norges første (?) uavhengige supporterklubb stiftet i bryggerhuset ved Bislett.

Vi gratulerer!

Èn kommentar på “Engamorgen torsdag 5. mai: Bring on Brattvåg!

  • 6. mai 2016 i 00:17
    Permalink

    Jøss, Shampo kvitter seg meg eneste ungutten vi hadde på backplass. Skulle tro vi hadde overfylt stall, ikke at 26-åringer legger opp!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *