Engamorgen fredag 6. mai: Cuptrekning i dag

kongepokal-470X260

Cuptrekning og internasjonal fotballekkasje i dag. Vålerenga Stadion er på vei opp. Varberg tapte og ei småtravel Vålerenga-helg står foran oss. Det er nyheter selv på en rolig, inneklemt fredag.

Klokka tolv i dag trekker Norges fotballforbund fjerde runde i cupen. Sotahjørnet har satt opp en tabell for reisebelastning, og konkluderer med at lagene som gir oss bortekamper er Bodø/Glimt, Haugesund, Tromsø, Strømsgodset og Odd, der den siste er marginal. Samtlige av de andre motstanderne (Rosenborg, Stabæk, Kongsvinger, Sandefjord, Sandnes Ulf, Nest-Sotra, Sarpsborg 08, Vidar, Stjørdals-Blink og Brattvåg) vil gi oss hjemmekamp på Ullevaal.

Fotballforbundet har i flere år satt opp et litt pussig reisebelastnings-regnskap, hvor de ikke 100 % har vist fram parameterne, men grunnregelen er at dersom to lag har like mange hjemmekamper (vi har som kjent null i cupen), så skal reisebelastning inn for å avgjøre. Om NFF legger køer i Oslo-området til grunn har de ikke redegjort for tidligere, og dette kan avgjøre hvor kampen skal spilles dersom vi trekker Odd.

Mange av de gjenstående lagene vil det være et solid økonomisk tapsprosjekt for oss å møte på vår “hjemmearena”, så Aperopet har litt problemer med å se hva vi egentlig ønsker oss. Vålerenga-Brattvåg foran 1200 sjeler på Ullevaal onsdag 25. mai, anyone?

Datoen for fjerde runde er for øvrig fire dager tidligere enn første runde i cupen var mot Vang, da Vålerenga sikret avansement i cupsuksess-sesongen 2002. Dette var også et mesterskapsår, men med færre lag i eliteserien.

 


Stadion på vei opp

Aperopet tok i går bilde av begynnelsen på nytt stadion, og la dette ut på Twitter. Nå gjenstår bare resten. Fjorten og en halv måned gjenstår før 17.369 tilskuere kan ta plass til åpningskamp.

 


Internasjonal fotballlekkasje i dag?

Bloggen Football-leaks har jevnlig foret verden med kontraktsdetaljer og forhandlingsutspill mellom store og små klubber og deres (potensielle) spillere. Nå har bloggen ligget nede et par uker, men melder at grunnen til dette kan du lese i dagens Der Spiegel.

Aperopet antar at det er snakk om et journalistisk samarbeid hvor man presenterer kontrakter, overgangsforhold og andre økonomiske disposisjoner litt bredere enn å bare offentliggjøre kontraktsdeler. I øyeblikket er de største fotballnyhetene på hjemmesidene til Der Spiegel “Klopp mit Liverpool im Europa-League-Finale” og “Englischer Meister Huth für drei Spiele gesperrt”, så vi antar saftigere og mer eksklusive nyheter er på vei.

 


Våre gutter i Varberg

Utleienytt: Ivan Näsberg spilte hele kampen og Riki Alba fikk 20 minutter som innbytter da Örgryte slo deres Varberg 3-0 i Superettan i går, dette var også pauseresultatet. Varberg ligger midt på tabellen med 8 poeng etter 6 kamper, men vil falle 2-3 plasser når hele serierunden er ferdigspilt i morgen.

 


Helgas viktigste Vålerenga-kamper:

  • Lørdag 15.00: Vålerenga Damer-Sandviken, Vallhall
  • Søndag 18.00: Vålerenga Herrer-Sarpsborg 08, Ullevaal stadion
  • Mandag 17.30: Vålerenga Herrer rekrutt-Fana, Vallhall

3 kommentars på “Engamorgen fredag 6. mai: Cuptrekning i dag

  • 6. mai 2016 i 10:40
    Permalink

    Kongsvinger borte, tenker jeg er passende. Ny bortekamp mot et lag vi skal slå greit.
    17.369 tilskuere? Sist jeg hørte, ble det bygget for å ta ca 15 000 tilskuere på det nye stadionet, justert igjen?

    Svar
  • 6. mai 2016 i 10:48
    Permalink

    Dersom det blir Kongsvinger blir det på Ullevaal. Blir det bortekamp er det mot Bodø/Glimt, Haugesund, Tromsø, Strømsgodset eller Odd.
    Og totalt publikumstall for stadion er 17.369 basert på en presentasjon Stig-Ove Sandnes holdt i slutten av april. Noe justeringer skjer jo underveis. Men disse tallene var såpass detaljert at det lå inne 48 handicapplasser, inkludert 3 på bortetribunen.

    Svar
    • 6. mai 2016 i 11:35
      Permalink

      My bad, blingsa litt når jeg leste hvem som var kandidater for bortekamp.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *