Engamorgen lørdag 7. mai: Bring on Vidar!

Cupfinalen 2008 Gaza
Alle mann til Gaza!

I dagens Engamorgen:

Vi går FK Vidar nærmere i sømmene og oppdager noen svært forrykte engelskmenn. Vålerenga-fans returnerer til Gaza i den anledning, og vi lanserer tidenes underholdningsplan for cupkampen.

 

Cupen er trukket, Vålerenga møter Vidar til 4. runde på Ullevaal Stadion 25. Mai. Men hvem faen er Vidar?

FK Vidar ble stiftet tilbake i 1906, og hadde sin “storhetstid” da de var oppe i 2. divisjon på 80-tallet. De er i 4. runde etter å ha slått ut Sola (3-1), Bryne (2-2 og straffer) og nå sist Viking (2-1). Dermed er laget best i by’n, og får æren av å reise til hovedstaden for å prøve seg mot Oslos Stolthet.

I serien har laget pr nå vunnet 2-0 over Egersund og 6-1 over Frigg hjemme, samt tapt 1-4 borte for Vard Haugesund.

Vidars nyere historie er ganske snodig. Den begynte med at en lokalpatriot fikk betalt en god slump penger for å få startet en ny satsning i Vidar. Den startet med en ny logo, da klubben hadde en veldig gammeldags gresskarfotball-logo. Den gikk ut vinduet, og inn kom en stylisert utgave av Fenrisulven tegnet av designeren Peter Horridge – som etter sigende skal ha gjort logoene til blant annet det engelske landslaget og Liverpool. TV-personligheten Tim Lovejoy fra Soccer A.M. synes antageligvis den var skikkelig kul, og begynte å misjonere Vidar FK på lufta.

Resultatet er at det finnes engelskmenn i dag med Vidar-tattis som drar på matcher i Norge. De har også en internasjonal supporter-twitterkonto med 4000 følgere. I følge supporterne er planen å spille Champions League i 2043..

God bedring til dem, sier jeg. Samtidig innser jeg at jeg selv reiser til Tyskland for å se 2. Bundesliga, så jeg skal kanskje ikke le så høyt..

Så betyr det at Ullevaal Stadion kommer til å renne over av både hjemme og bortefans 25. mai? Neppe. Og det er aberet med trekningen. Vålerenga sliter enormt økonomisk, og det siste vi trengte var en hjemmekamp til uten særlig mange tilskuere. Personlig kunne jeg heller tenkt meg bortekamp i Stavanger. Ny bane på lista, og garantert hjemmekamp i kvartfinalen. I semifinalen trekkes hjemme og borte. Vi får ikke lov til å legge kampen til Vallhall, så da må vi gjøre det beste ut av det for å sørge for at klubben ikke går på nok en økonomisk smell.

Mot Vidar blir det bare to åpne tribuner: Bendit og Telenor. Telenor for sittende fans og bortefans, mens alle Vålerenga-supportere samles i Bendit og betaler kun kr 100 pr nese. Tilbake til Gaza, der altså!

Personlig mener jeg Vålerenga bør kjøre et digert Vidar-stunt til denne kampen med:

  • Alle som heter Vidar kommer gratis inn
  • Alle som kommer med noen som heter Vidar kommer gratis inn
  • Leiv Vidar blir kampsponsor og pølseleverandør
  • Vidar Busk spiller før matchen
  • Videohilsen fra Vidar Örn Kjartansson
  • Vidar Lønn-Arnesen intervjuer Vidar Davidsen
  • Intervju med Vidar Theisen via et Ouija-brett
  • Klimakonferanse med Vidar Helgesen
  • Vålerenga 2 varmer opp med seriekamp før matchen, med comeback fra Vidar Riseth
  • Hvis vi er skikkelig desperate kan vi også ta med Vidar Kleppe

Hvis ikke det fyller Ullevaal veit ikke jeg. 


 

Mer Vidar

Vidar Örn Kjartansson er intervjuet i Aftenposten. Han forteller at oppholdet i Kina var vanskelig, spesielt for dama. Han kunne være på bortetur ti dager i slengen, og livet er jo ganske annerledes enn hjemme. Han er forøvrig forfriskende ærlig og sier at det rett og slett var vanskelig å si nei til pengene han ble tilbudt. Jeg hadde nok også flyttet til Kina hvis jeg fikk feit millionlønn.


 

Supporterliv

Nettavisen har en journalistikkstudent på besøk. Han har skrevet en veldig lang og nøye gjennomgang av hva som foregår i supportermiljøet rundt Vålerenga for tiden, og hvordan vi havnet her.

Han intervjuer Morten Nydal, Erling Rostvåg, fotballsosiolog Arve Hjelseth og leder for NFFs juridiske seksjon Espen Auberg.

Sett av ti minutter og les saken.


 

Sola skinner og jeg er så glad

Som de fleste kanskje har lagt merke til ga planeten vår faen i våren og gikk rett fra vinter til sommer’n. I morgen møter Vålerenga Sarpsborg 08 på Ullevaal Stadion klokka 18.

Kamptidspunkt og vær er to ting som alltid kommer opp som grunner til at folk uteblir. Nå har du ingen unnskyldninger.

Yr melder strålende sol og 22 varmegrader. Vel møtt!


 

Damelaget

Damelaget spiller mot Sandviken i Vallhall kl 14.45. Kampen streames av Klanens Webradio og kan sees her:

http://www.vif-fotball.no/news/article/yfxvt2klr4ap1c1l1sec9qyis/title/se-valerenga—sandviken

Kommentatorer er Olav Svendsrud og Rune Julsvik.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *