Engamorgen mandag 9.mai: Kom mai du skjønne milde

Daneil Fredheim Holm var nære på, men klarte ikke å overliste Origi i går. Foto: Grydis.no
Daniel Fredheim Holm – Aperopets BB i går. Foto: Grydis.no

…og slipp Analtoget frem. Blårød mandag med sår hals og ganske ømme sangmuskler.
Mest fokus blir det naturligvis på gårsdagens fotballkamp, litt meningsløs synsing om meningsløs synsing, Roys siste nasjonale vikingferd, dametroll og man avslutter med et dementi.

Sesongens hittil mest solide kamp
Endelig spilte vi hele kampen. Rett i angrep fra avspark, demmet tidlig opp særpingenes håp og gutta viste lekre angrepskombinasjoner. De som har fulgt med litt, vet vi har høye ambisjoner rundt eget spill. Nå får vi endelig en smakebit på dette.

VG Sporten har visst ikke fått med seg våre ambisjoner, når de snakker med Kjetil Rekdal etter kampen.
VG: Dere spiller på samme måte (som i begynnelsen av sesongen)?
Kjetil: Ja.
Kjetil følger kjapt opp: Vi prøver å gjøre det samme, det har vi holdt på med lenge. Vi vet hvordan lag spiller mot oss, derfor har vi jobbet beinhardt med å få større variasjon og tempo. Når motstanderen ligger i en boks i 16-meteren, må vi ta vare på mulighetene. Vi blir stadig bedre på det.
Dagsavisen viser nok en gang at de følger litt mer med.
I de andre mediene har Aftenposten fått med seg at Deshorn Brown scorer mål, Nettavisen forteller oss at Sander Berge er et stort talent og Dagbladet snakker med Christian Grindheim om hvordan den gode hjemmetrenden også skal bli en bortetrend.

Likevel holder visst noen fast på at Vålerenga mangler profiler.

Mai måned blir tøff mengdemessig med sju kamper. Nå har vi kommet positivt ut i de to første, så forhåpentligvis kan vi holde på godfølelsen helt ut til EM pausa.


 

Ømme sangmuskler

Hvis du ikke veit hva det er, synger du ikke nok. Fortsatt økende stemning på midtfeltet på Vestbredden og Klanen er inne i en renessanse. Selv liker jeg visst å pisse i motvind. Når stemninga er bra på midtfeltet, trekker jeg gjerne litt mot nærmeste felt det ikke synges like iherdig, med målet for øyet å dra med flest mulig der også. Så du som ikke sang igår er indirekte ansvarlig for min magestølhet og forjævlige magekramper idag. Hjelper du meg litt mer neste kamp? Mye morsommere opplevelse for alle tilstede, unntatt motstanderen da.

Forøvrig er neste hjemmekamp 16.mai, mot Haugesund, mandag om en uke. Ære være de som drar til Bodø onsdag, men for oss andre supportere burde vårt fokus være på å skape kongestemning på mandag.


 

Synseklovner
Nylig ferdig med Esten O. Sæther, blir vi minnet på at andre meningsløse meninger finnes der ute.
Dag Eilev Fagermo, eller eneste grunn til at å slå Odd er litt deiligere enn en vanlig trepoenger, fant det for godt å synse litt på gårsdagens Fotballxtra.

Først snakket han kritisk om alle utlendingene i norsk fotball, samme dag som en 34 år gammel kanadier scoret begge Odds mål i 2-1 kampen mot Bodø/Glimt. Deretter skrøt han av eget lag og posisjonen de har i norsk fotball, fordi Viking, Brann og vårt eget Oslos Stolthet ikke innfrir forventningene.
Bare hyggelig Fagermo. Håper dere sender noen av premiepengene til oss, hvis dere tar medalje i år.
Mini synes visst ikke Fagermo kunne være alene om å mene noe skikkelig gjennomtenkt. I samme program tok han seg tid til å skryte av hvor gode Sogndals tre angrepsspillere er til å være i nærheten av ballen, når denne befinner seg i nærheten av motstanders mål.
Så flott at Mini får betalt for å tenke på disse tingene.
Selv er jeg lamslått av hvordan varm kaffe blir kaldere, bare du putter isbiter i koppen.


 

Dametroll mot verdensherredømme
Glemte å nevne damelaget til Vålerenga Trolls igår.
Lørdag ble det et såkalt hederlig tap mot finske Demons, i nordisk klubbmesterskap i Finland. Med andre ord, vi vant sølvet. Ikke verst ca. året etter at laget ble opprettet.
Anbefaler å følge Vålerenga Trolls Facebookside, for å få med deg de ferskeste nyhetene.


 

Roys siste nasjonale vikingferd
Visste du at vikingene grunnla de første byene i det vi idag kjenner som Russland? Lite sannsynlig at håkkigutta finner tid til det. De tok seg heller overtid på å slå Sveits i Sudden death. Seier 4-3, etter å ha ledet kampen 3-1 etter to perioder. Tre i rævva igjen. Roy Johansen leste nok ikke gårsdagens Engamorgen. Bli vant til å bruke Steffen Søberg, Roy, først som sist.

Nå venter Kasakhstan på tirsdag. Søberg slipper nok ikke inn kasakhtanske pucker som dette:


 

Dementi
Når man driter seg ut, er det greit å stå for det. I går skrev jeg om Kompisbilletten, som er en fordel sesongkortholdere har. Jeg klarte altså å skrive at man får rabattert pris for en kompis av sesongkortholdere. Dette viste seg å være noe utdatert info. Samme pris som vanlig gjelder.
Heldigvis kan du fortsatt bruke Kompisbilletten til å verve en ny supersupporter til Vestbredden. Kjenner du en potensiell ny klanskvinne, eller mann, inviter dem på 16.mai kampen.

Andre fordeler sesongkortholdere har er fri tilgang på rekruttkampene.
Så velkommen til kamp idag, inne i Vallhall. Godt alternativ også for deg som er solbrent.

Vålerenga 2 – Fana, kl.17:30.

Rekruttkampen streames live på Klanens Webradio.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *