Engamorgen tirsdag 10. mai: Vålerenga 2 fortsatt ubeseiret!

rino-falk-larsen_h6d12hdz3d5f16zwek6ycdcvv
Rino Falk Larsen scoret Vålerengas mål mot Fana i Vallhall i går. Gammelt foto: vif-fotball.no

Rekruttlaget hentet inn Fanas 1-0 ledelse fra førsteomgang og burde vunnet i Vallhall i går. Freddy Dos Santos og Bernt Hulsker mimrer om da de burde scoret i Brugge i 2005. Alle barn bør gå på Vålerenga–Haugesund 16, mai. Og Michel Platini bør skamme seg. Engamorgen har stått opp til morgensol og blå himmel i Oslo.

Rekruttlaget fikk en verst mulig start på gårsdagens kamp i Vallhall mot Fana (prøv å rope det). Og hordalendingene satte inn et massivt press umiddelbart. Det unge vålerengalaget virket usikre og ubesluttsomme. På sin tredje mulighet, tre minutter ut i kampen, satte gjestene inn 0-1, og feiret som om det var VM-gull det sto om. Tydeligvis ikke så vant kost å score i Oslo for bergensere. Utover i omgangen kom Vålerenga 2 litt bedre med, men ble upresise og litt for enkle, slik at det Fana nok ikke følte seg veldig presset inn til pause.

Etter pause virket det som om Vålerenga hadde fått tydelig beskjed, og det ble bedre angrep, mer kombinasjoner og man gjenkjente noen av mønstrene fra A-laget på Ullevaal søndag. Vålerenga var på, og etter et snaut kvarter var det fine kombinasjoner på venstrekanten. Ballen ble satt ut til Rino Falk Larsen midt i feltet, og han plasserte ballen enkelt bak Fana-keeperen. 1-1!

Gjennom resten av omgangen hadde både Vålerenga og Fana muligheter, VIF de klart største, beste og fleste, men ballen ville ikke i mål. Simen Juklerød skjøt i tverrligger snaue 10 minutter før slutt, Mathusan Sandrakumar var gjennom alene, og Falk-Larsen hadde nok en mulighet som lignet målet, men hvor keeper reddet. Nærmere kom ikke rekruttene denne kvelden. Det burde blitt seier, kunne blitt tap, men endte opp som en severdig kamp der begge lag forsøkte.

Litt bittert likevel med uavgjort og en ubeseiret tredjeplass bak Nest-Sotra og Florø i en meget jevn pulje.

Skal vi bedømme rekruttlagets bytter i kampen, er Anders Nedrebø og Niklas Castro – som begge fikk en times tid mot Fana – de mest aktuelle, men da for innhopp, i onsdagens kamp mot Bodø/Glimt.

Mimrende Vålerenga-spillere

Straffebommer Bernt Hulsker og straffebommer Freddy Dos Santos snakket blant annet om kvalifiseringskampen vår borte mot Club Brugge i august 2005, seriegullet i Skien senere samme høst, litt engelsk fotball og rangerte usportslige handlinger i fotballen i gårsdagens Matchball på TV 2 (krever sumoabonnement). Det mest vålerengarelevante kommer i sendingens første 12-15 minutter.

Vålerenga inviterer alle barn til rimelig 16. maikamp

“16. mai er fotballens festdag og vi møter Haugesund på Ullevaal stadion klokken 18:00. Vi ønsker flest mulig barn på tribunen til denne kampen, og setter ned barneprisen i anledning feiring av grunnlovsdagen 17. mai”, skriver klubben på sin hjemmeside.

Billetter kan kjøpes på nett nå på denne lenken.

Med DNB-tilbudet for lag, vil man faktisk tjene penger på å gå på kampen mot Haugesund 16. mai klokka 18.00. Les mer om dette på vif-fotball.no.

Ny materialforvalter

Klubben har lagt ut et intervju med Vålerengas nye materialforvalter Børge Fedje, der sogndalkaren snakker om hva jobben går ut på i forbindelse med treninger og kamp. Intervjuet gir en enkel og god innsikt i hans rolle. Han har også spilt med to av spillerne i Vålerengas A-stall på aldersbestemte landslag.

Se intervjuet i videovinduet under.

Michel Platini utestengt for fire år

Flere medier, inkludert Inside World Football meldte mandag at Michel Platinis tid som UEFA-president endelig er over.

Idrettens voldgiftsdomstol (CAS) reduserte Platinis utestengelse ytterligere etter at FIFA opprinnelig utestengte franskmannen i åtte år, og reduserte dette til seks etter anke. Nå er Platini utestengt fra all idrett i fire år for uetisk og illojal oppførsel. Utestengelsen handler om at Platini mottok 2 millioner sveitserfranc (Nær 17 millioner kroner etter dagens kurs) fra FIFA i 2011 som betaling for arbeid han skal ha gjort for FIFA-sjef Sepp Blatter mellom 1998 og 2002. Betalingen skjedde uten dokumentasjon.

Også Blatter har anket sin utestengelse inn for CAS, og det synes utenkelig etter Platini-utestengelsen at ikke også han vil fortsette å være utestengt etter ankebehandlingen.

CAS understreker i dommen at betalingen skjedde fire måneder før FIFA-valget der Sepp Blatter og Mohamed Bin Hammam var kandidater til valget, og hvor Platini hadde vært en kandidat, men trakk seg og uttalte UEFAs støtte til Blatter. Det interessante med dette er jo hvordan CAS knytter sin dom til potensiell korrupsjon knyttet til stemmer.

Etter at dommen ble kjent i går trakk Michel Platini seg som UEFA-president, og et valg er forestående, trolig i september. Platini sier at han vil fortsette å kjempe for å renvaske seg. Samtidig er han sint fordi avgjørelsen hindrer ham i å stille til valg som FIFA-president i 2019. Aperopet tenker CAS har skrevet en ganske god konklusjon når de understreker at Platini ikke angrer noe og har bidratt til å svekke FIFAs rykte.