Engamorgen onsdag 11. mai: Kampdag: Fotball er like bra som sex

football-beer-and-sex

Forskere har endelig funnet ut noe vi har visst lenge: Fotball og sex er likestilt på toppen av spenningsskalaen. De understreker for sikkerhets skyld at dette gjelder sex med andre, men nevner ikke analtoget på Ullevaal sist søndag. Ellers ser Engamorgen på dagens kamp mot Bodø/Glimt, Lørenskog og Idrettsforbundets forhold til penger og minner om at det må kjøpes billetter til 16. maikampen.

Det tidvis svært interessante fotballnettstedet Inside World Football bringer en artikkel hvor forskere viser at fotball skaper like mye engasjement og spenning som sex gjør. Nissan har utviklet en “excitement index”, eller spenningsindeks i samarbeid med Loughborough University. Her fant man ut at pulsen når en gjennomsnittlig topp på rundt 122 slag i minuttet i de mest spennende delene av en fotballkamp. Tallene tilsvarer pulstoppen når par har sex.

Høyeste målte pulstopp i undersøkelsen var da PSG scoret mot Chelsea, og pulsen ble målt til 145. Høyere score på fotball enn sex for franskmenn der altså. Forskerne har undersøkt en mengde kamper, og har funnet følgende formel for spenning i fotball.

Exciting football


Bodø/Glimt i kveld

Etter meget gode kamper i de siste oppgjørene i serien, spår Aperopet at kveldens oppgjør på Aspmyra bli enda mye bedre enn sex, og at Vålerenga tar sin første seier på bortebane for sesongen. Glimt er et lag som parkerer bussen, ligger ekstremt lavt, og har et Bodø som syns det er så morsomt at klubben er i Tippeligaen at kontringer er det morsomste i verden.

I kampen mot Sarpsborg viste Vålerenga at man med hurtige sideforskyvninger og rask ballbevegelse klarer å bryte ned denne typen forsvar, og skape mange sjanser. Vi tror vi får se mer av det samme i kveldens kamp.

Vif-fotball.no har offentliggjort spillerne som er med til Bodø for dagens kamp.

Her er Robert Lundstrøm, Marcus Sandberg, Mohammed Abdellaoue og Rasmus Lindkvist uaktuelle, mens troppen for øvrig er som forventet:

Aslak Falch, Adrian Møller, Simen Juklerød, Simon Larsen, Jesper Arvidsson, Enar Jääger, Christian Grindheim, Kjetil Wæhler, Niklas Castro, Ghayas Zahid, Sander Berge, Herman Stengel, Vajebah Sakor, Daniel Fredheim Holm, Anders Nedrebø, Deshorn Brown, Elias Mar Omarsson, Rino Falk Larsen.

Dette betyr at det er mulig å stille med startoppstilling som mot Sarpsborg 08, med unntak av Arvidsson inn i stedet for Lindkvist.

Ja, også er det en kar til som er på vei til Bodø. Med toget! Respekt til supportere som gjør slikt.

For de som ikke sitter på toget nordover: Kampen går også 19.00 på TV 2 Sport Premium 6.

 


Lørenskog over og ut?

Lørenskog Ishockeyklubb er født på et vålerengakompleks med oppblåsbare supportere og supportersanger fra Åråsen. Og veldig lite som handler om egentlig idrett slik vi kjenner den i Norge. Snarere minner laget om de russiske oligark-klubbene grunnlagt av en riking som klarte å tuske til seg noe da Russland ble privatisert på 1990-tallet, og som bruker pengene sine som om de var i ferd med å gå ut på dato.

Lørenskog har speilet denne virksomheten ved å systematisk overby Vålerenga på spillere som ønsker å bli i osloområdet. De har videre drevet svært lite bærekraftig og årlig fått dekket underskudd på cirka 10 millioner kroner av daglig leder og investor, Stig Atle Johnsen. NRK var mikrofonstativ for den økonomiske velviljen da LIK sto i fare for å vinne NM-gull i april.

I sin forsidesak lørdag meldte Finansavisen at ikke alt var fryd og lykke i paradis. Mosking – eiendomsimperiet til Johansen – vakler, sliter med negativ egenkapital i selskapet og taper millioner. Tilsvarende saker har fulgt selskapet både i 2012 og 2014, hvor Mosking har blitt reddet av boligsalg og nye lån for å finansiere nye prosjekter.

Problemene denne gang framstår som mer alvorlige, og man trenger vel ikke være utdannet økonom for å se for seg at eventyret Lørenskog ender opp uten gull i siste akt?

Finansavisen
Faksimile: Finansavisens forside lørdag

 


Flere avsløringer av pampenes sløseri

VG har de seneste månedene gjort en fantastisk jobb for å avsløre et voldsomt sløseri og en ukultur blant ledelsen i norsk idrett. I går kom et par nye saker der Sotsji-OL settes i et enda grellere lys.

Tidligere idrettsbyråd i Oslo, Hallstein Bjercke – som betalte deler av regningen for smøreopplegget i Sotsji – visste ikke om at 600.000 kroner gikk til tolk, en «vert» og en minibuss med sjåfør døgnet rundt i tre uker. Det hele var bestilt gjennom korrupte Jet Set Sports.

Politikere fra de fleste politiske partier reagerer på pengebruken, inkludert Frps Ib Thomsen, Høyres Kårstein Eidem Løvaas, Rødts Bjørnar Moxnes og Arbeidspartiets Anette Trettebergstuen. – Det er interessant lesing. Jeg blir bare mer sikker på at man må jobbe for mer åpenhet rundt disse tingene. Det kan minne om fulle sjøfolk. Når det er kostnader langt over «Oslo-priser», så er jo det dyrest i hele verden, sier Ib Thomsen til VG.

Aperopet støtter denne grunntanken om åpenhet i idretten, og forakter den typen billettopplegg Jet Set Sports organiseres. Her nektes fans å reise på egen hånd. I stedet sluses de inn i pakketurer med hoteller, flyturer og måltider. Slik går alle rabatter til firmaene som selger pakkene og alle kostnadene skyves på tilskueren. Dette gjør at det blir flere og flere pamper og rikfolk på stadionene, og stadig mindre plass til supporterne. Det har drept stemningen på britiske arenaer. Derfor er åpenhet og redelighet så utrolig viktig.

 


Kjøp billetter til 16. mai

Aperopet minner om mandagens 16. maikamp mot Haugesund. Når Dagsavisens Reidar Solli sier at 20.000 tomme seter ikke kler Vålerenga, kan vi gi ham rett, og kjøpe billetter tidlig, møte opp og heie Oslos Stolthet fram til nok en seier.

Vi minner samtidig om at klubben inviterer alle barn kamp til en billig penge (50 kroner) og at det for lag finnes ordninger hvor man likevel får støtte fra DNB. Les mer på klubbens hjemmeside, og kjøp billetter hos ticketmaster.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *