Engamorgen fredag 13. mai: Høytidsdag på mandag

Sander Berge vil ha deg på tribunen på mandag. Foto: grydis.no.
Sander Berge vil ha deg på tribunen på mandag. Foto: grydis.no.

På mandag er det klart for fotballens store høytidsdag, og i år tar Vålerenga imot FK Haugesund på Ullevaal. Med kampen i Bodø friskt i minne ser vi på hva vi kan bygge videre på inn mot 16. mai-kampen.

I går kom spillerne tilbake fra Bodø, og gjennomførte en restitusjonsøkt på Valle etter kampen mot Glimt. VIF TV har slått av en prat med Kjetil Rekdal som forteller at han synes vi skaper for lite i Bodø, men at han tar med seg det positive fra kampen: Bortepoeng, nok en kamp hvor vi holder nullen og bra kontroll på kampen fram til det siste kvarteret.

Vi har jo vist god scoringsform på hjemmebane i det siste, så hvis vi klarer å holde på den tradisjonen, og samtidig ta med oss det positive som Rekdal trekker fram fra kampen i Bodø, så kan vi få en riktig så fin 16. mai-kamp på mandag.

Et annet positivt element fra de siste kampene er spillet til Sander Berge. Han var meget god både hjemme mot Sarpsborg og i Bodø, og kan bli en nøkkelmann også mot Haugesund. I det nevnte VIF TV-intervjuet trekker Rekdal fram hvor viktig han er defensivt, ved at han er en god ballvinner som stopper motstanders kontringer. Og alle som har sett Sander Berge med ballen i beina veit at han også er meget god offensivt, når han sklir forbi motspillere som om de var kjegler på treningsfeltet.

Mot slutten av kampen mot Bodø/Glimt måtte han også steppe inn som midtstopper, etter at Jääger måtte ut med en smell i kneet, akkurat som han gjorde mot Start, da Wæhler sonet karantene for sitt tredje gule kort. Det at han fungerer godt også som stopper viser at han kan være en kjemperessurs når Vålerenga møter lag som ligger lavt. Som mot KFUM kan han da falle ned mellom stopperne når Vålerenga har ballen, slik at begge backene i større grad kan være med fremover.

Til VIF TV forteller Sander at han ser på spillet som stopper som en morsom utfordring, som er ulik rollen som defensiv midtbane. Dessuten oppfordrer han alle til å komme på kamp, og lover at det blir morsomt. Og her er det lett å være enig med Sander. Det er lite som er bedre enn å lade opp til 17. mai med en seier på et godt besøkt Ullevaal, så her er det bare å kjenne sin besøkelsestid. Stemninga på hjemmebanen vår har tatt seg mer og mer opp de siste kampene, og nå er det faktisk skikkelig morsomt å være på kamp igjen! Tre strake seire og 9-0 i målforskjell har også gjort sitt til at det er kult å dra på kamp.

Dessuten har klubben kommet med både et familietilbud hvor en familie kan se kamp for 600 kroner, og et barnetilbud hvor alle barn kommer inn for en femtilapp.


 

Vålerenga mot rasisme fyller 20 år

I år er det 20 år siden Fargerik Fotball ble arrangert på Valle for første gang. Man kan si mye om Vålerenga, men den evnen til å snu noe negativt til noe veldig positivt, som klubben og supporterne viste på nittitallet, den kan vi alle være stolte av. Kanskje vi kunne bli litt flinkere til å finne fram den evnen også når det stormer som verst med negative saker i 2016?

 

Klubben har lagt ut en sak på sine hjemmesider hvor man forteller om det sosiale engasjementet klubben har vist de siste tjue årene, og den er vel verdt å lese. Visste du for eksempel at klubben har et tilbud om fysisk aktivitet for beboere på eldre- og sykehjem i Oslo?


 

Breaking: Rosenborg finner flis i øyet til Kristoffer Ajer.

 

Etter gårsdagens kamp mellom Start og Rosenborg er RBK-trener Kåre Ingebrigtsen sur på Kristoffer Ajer, og ber ham vokse opp. Hvorfor? Jo fordi Ajer ifølge Ingebrigtsen prøvde å påvirke dommeren til å gi rosenborgspillerne kort.

Vi i Aperopet er imponert over den manglende evnen til å feie for egen dør før man angriper andre, og minner om hvordan Ingebrigtsen reagerte da han fikk liknende beskyldninger retta mot seg i fjor.

Sjelden har man vel sett en mer barnslig reaksjon i norsk fotball, og nå ber altså Ingebrigtsen Ajer om å vokse opp?

Imponerende.

2 kommentars på “Engamorgen fredag 13. mai: Høytidsdag på mandag

 • 13. mai 2016 i 11:28
  Permalink

  Jeg har fått med en god nabo på kamp 16. mai og oppfordrer alle til å gjøre sitt til å få med en ekstra. Da blir vi mange etterhvert. Og jeg kan bare slutte meg til det som skrives i Aperopet over. Det er artig på kamp igjen. Vestbredden har overgått seg selv i det siste og skaper skikkelig god stemning. Lykke til mandag!

  Svar
 • 13. mai 2016 i 21:05
  Permalink

  Kåre Ingebrigtsen var allerede på 80 tallet kjent som en “”diver” og filmet seg til en avgjørende straffe mot Viking i kvartfinalen. Kanskje det var han som instruerte John Pelu i fallesyke og? At RBK kritiserte Morten Berre for filming er helt greit. Regelverket gjelder for alle unntatt RBK?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *