Engamorgen mandag 16. mai: Fotballens nasjonaldag

Daniel er ute, men Rasmus er tilbake i troppen igjen. Foto: Grydis.no
Daniel er ute, men Rasmus er tilbake i troppen igjen. Foto: Grydis.no

Glem 17. mai. Pølser og is blir man kvalm av, og det samme gjelder korpsmusikk. Og hvem orker egentlig å være i sentrum når barnetoget marsjerer? Nei, på 17. mai gjelder det å finne et så stille og rolig sted som mulig, eventuelt bare holde seg hjemme. Sjøl pleier jeg å spille en runde golf på nasjonaldagen, mens andre i Aperopet-redaksjonen alltid legger en skogstur til 17. mai. Nei, morgendagen er ikke noe spesielt å glede seg til.

Dagen i dag derimot! Fotballens festdag! Dagen hvor et oppgjør selv mot en ubetydelighet fra vestlandet føles som noe helt spesielt. Endelig er 16. mai her!

I kveld, på den store dagen, møter altså Vålerenga de hvitkledde fra FK Haugesund. Attenmannstroppen ble offentliggjort på klubbens sider i går og vi finner både gode og dårlige nyheter i troppen.

De dårlige nyhetene er at Daniel Fredheim Holm, som har vært god i det siste, er ute på grunn av plager i et kne, samtidig som Simon Larsen soner karantene for sitt tredje gule kort. Det idiotiske kortet Larsen pådro seg mot Stabæk straffer seg nå.

På den mer hyggelige siden tar vi med oss at både Jonatan Tollås Nation, Rasmus Lindkvist og Robert Lundström er tilbake i troppen! Tollås er neppe klar for å spille noe særlig mer enn et lite innhopp hvis det blir helt nødvendig, men det er veldig hyggelig å se at han er frisk nok for å være med i troppen igjen.

Når det gjelder Enar Jääger som pådro seg en smell mot Bodø/Glimt i midtuka, så sier Kjetil Rekdal til VIF TV at han fortsatt er 50/50, og vi forstår det som at han vil bli testet fram mot kampstart.

I det samme intervjuet forteller sjefen at gutta var slitne før kampen i Bodø, etter et tett kampprogram, men at det ser bra ut etter noen dager med hvile og trening inn mot FKH-matchen.

Han omtaler Haugesund som et fysisk sterkt lag som er farlige på dødballer, og forteller at det blir viktig for oss å spille vårt spill, med høyt tempo og god presisjon.

Verre er det tydeligvis ikke.

 

Før kampen har dessuten klubben lagt ut en video hvor spillerne forteller at de merker at stemninga på Ullevaal har bedra seg den siste tida.

 

Det er dritkult at spillerne opplever å bli løfta fram av publikum igjen, for det har ikke bare vært sånn de siste sesongene. Men som vi har vært inne på tidligere også: den forbedra stemninga gjør det også mye kulere å dra på kamp igjen.

Derfor burde du ta turen til Ullevaal i kveld, og gjerne ta med deg en venn eller tre som kunne ha vært interessert også. Eller kanskje familien? Husk at klubben kjører både rabatterte billetter og ekstra billige barnebilletter til denne kampen.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *