Mentalt ute å kjøre – på banen OG tribunen

2016-05-16 OmarssonHusker dere den derre fotballkampen vi spilte i Bodø? Hvordan vi avslutta den? Vel, da har dere sett den vi spilte i dag.

Vi blir et lett bytte for et meget stramt organisert og kynisk FK Haugesund. På vår egen hjemmebane. På 16. mai. Foran et middels antall tilskuere med en evinnelig klagesang fra såkalte supportere.

Det går egentlig på akkurat det samme som mot Glimt. To veldig sterke stoppere får god hjelp av krigere på midtbanen og tetter igjen midten slik at Zahid og de andre ikke får noe rom til kortpasninger og kjappe vendinger. Vi blir tvunget til å slå inn fra sidene, og innlegga er stort sett alt for dårlige. Til spillere som ikke beveger seg nok.

Det som er enda mer skremmende er at det var dårlig fra start. Kjetil Wæhler belyser det både i VG og Dagbladet. Beskjeden klar: “Vi taper kampen før den er startet”. Og det er helt riktig. Det er veldig få som står fram allerede fra start.

Det er på tide at spillerne fatter dette en gang for alle: Det er lov å tape. Det er lov å mislykkes, det er lov å feile.

MEN DET ER FAEN IKKE LOV Å IKKE PRØVE.

Du må ha litt Iskrigerne-mentalitet. Gå inn med dødsforakt. Det er ikke sikkert du vinner ballen, men du viser i alle fall at du skal gå ned med flagget til topps.

Dette sitatet fra VG er kanskje mest skremmende: “– For min egen del prøvde jeg så godt jeg kunne å få i gang gutta. Jeg skjønte fort at her må det tas tak. Dessverre så smitter det litt dårlig i den gruppa her.”

Så hvor er trenerteamet? Har man virkelig bygget et lag hvor det ikke er noe vinnerkultur? Til sammenligning har Rosenborg en spillerstall som nylig konfronterte trenerteamet fordi de mente intensiteten på treningene var for lav – og “Bruttern” måtte ty til video for å bevise for dem at det ikke stemte.

Vi er milevis fra en stall med den slags mentalitet.

Når det er sagt får ikke gutta mye hjelp fra tribunen heller. Det var mange som var på årets første Vålerenga-kamp i dag, og tilfeldigvis var også sutrekulturen tilbake. Ja, det er jævlig frustrerende å se et lag som ikke viser tegn til vinnervilje. Men de blir ikke bedre at man hyler, skriker, offer, piper og buer hver eneste gang noen sender en støttepasning. Den massive klagestormen som var på vestbredden i dag er en kreft i klubben som må vekk. Det går faen ikke an å oppføre seg sånn.

Jeg mistenker at en del av det er en slags rar form for selvhevdelse av typen “Nå skal jeg stønne og klage skikkelig høyt for å vise de rundt meg hvor mye jeg lider”. So what? Dette handler ikke om deg. Det handler OSS ALLE.

Melding til både de på banen og tribunen: Gro et sett med baller og sperr opp kamptrynet!


Børs:

Aslak Falch – 4 – Virket mer usikker enn på lenge. Sikkert ekkelt å stå bak der med lite å gjøre og kontringer imot, men har også flere dårlige utspill som går i hytt og gevær.

Anders Nedrebø – 3 – Ville neppe startet hvis Simon Larsen var spilleklar. Sleit voldsomt defensivt. Viste dog god innleggsfot, men ble byttet ut til pause.

Enar Jääger – 5 – Står på bra og viser en del gode intiativ. Så ut til å ha vondt til tider og spilte antagelig halvskadet. Cred for det.

Kjetil Wæhler – 5 – Duellsterk, prøver å få i gang gutta. Holder stort sett greit unna.

Jesper Arvidsson – 3 – Mister helt mannen som slår inn til scoringa til FKH. Slet også offensivt. Hans svakeste kamp blått. Ut til pause,

Sander Berge – 3 – Ser på ballen og ikke på målscorer Shuaibu, som får en lett tap-in bak han. Jobber greit høyere i banen men får sjelden til noe.

Christian Grindheim – 3 – Virket usynlig nesten hele kampen. Skal være kaptein og stå fram for å peppe gutta. Så ikke ut til å hverken kjefte eller vise vei med taklinger og annet. Svak treer.

Rasmus Lindkvist – 4 – Fikk en smell tidlig i kampen og var kanskje hemmet av det. Hadde noen bra detaljer innimellom og kunne ha scoret.

Vajebah Sakor – 5 – Lykkes ikke med så mye, men det gjorde knapt noen. Sakor var løpsvillig, tok intiativer og viste at han ville ha ball.

Ghayas Zahid – 4 – Blir pakket inn og får aldri tid og rom til å briljere. Klarer heller ikke skape dette selv.

Deshorn Brown – 3 – Samme som Zahid. Får vel knapt tak i ballen, og faller i likhet sammen litt som med resten av gutta.

Reserver:

Robert Lundström – 4 – Spilte 45 minutter. Tar intiativer fremover, men lykkes svært sjelden.

Herman Stengel – 4 – Fikk 13 minutter, klarte ikke prege kampen.

Elias Mar Omarsson – 5 BB – At en innbytter som spilte 45 minutter – og er målløs angrepsspiller – får BB sier det meste om resten av laget. Står frem positivt hele veien. Utfordrer, tar intiativ, og prøver å gjøre andre gode. Hadde et sinnsykt raid som endte med pasning 45 ut – skulle vært scoring, men ingen fulgte opp i boksen. Som sagt, vi krever ikke seier. VI KREVER AT DERE PRØVER.

2 kommentars på “Mentalt ute å kjøre – på banen OG tribunen

 • 17. mai 2016 i 07:38
  Permalink

  Støtter Aperopet i kommentaren om laget og den 12 mann. Det er nå laget trenger ekstra mye støtte og gode tilbakemeldinger. Vi prøver igjen i Drammen. Ha en hyggelig 17 mai.

  Svar
  • 17. mai 2016 i 10:46
   Permalink

   Ja. Men de som orker ta turen til Drammen utgjør nok ikke problemet. Den harde kjernen klarer alltids å bite tenna sammen og synge videre. Dessverre har det blitt slik at jo flere vi er på tribunen, jo dårligere stemning i motgang. I medgang er det imidlertid fantastisk å være mange.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *