Engamorgen tirsdag 17. mai: Bra vorspiel, dårlig fest

Festen var ihvertfall pent pynta Foto: Anders Grydeland , grydis.no
Festen var ihvertfall pent pynta Foto: Anders Grydeland , grydis.no

Har du en alder på litt over myndig, har du garantert opplevd fester som på ingen måte ble så bra som du så for deg på forhånd. Tanker om at man burde blitt igjen på vorspielet er vel også en gjenganger. Kampen på Ullevaal igår var en sånn fest, men ble festen ødelagt fordi verten ikke veit hvordan man lager en god fest, eller var det gjestene som var problemet?
Så mens nachspielet vurderer om passende gravøl er bitter, surøl eller en stout tilsatt noe kokos, titter vi litt på damevorspielet, selve festen og kjøkkenfesten med fryseboksen. Ja, for å ikke glemme takk for at du kom-gaven da, selvfølgelig.

Vorspiel

Sola strålte fra tidlig på dagen da et knapt dusin klansmenn tok med seg svære og mindre flagg til Røabanen, for å støtte Vålerengas damer. Det ble tribunemessig en morsom kamp med mye humor.

Resultatet ble 1-1 i en kamp der vi scoret det første målet. Kampen ble dessverre veldig preget av en hoveddommer og en linjedommer som nok burde ta en tur til Synsam så fort som mulig. Blir noe frustrerende å se at den eneste i en dommertrio som fungerer er en enslig linjedommer. Ære til hu. La være til de to andre.

Rent sportslig viser damene mye talent fremover, men mangler trygghet i forsvarsrekka. Røas mål ble i all hovedsak servert av våre jenter.

Anbefaler absolutt alle med hjerte for klubben å bli med på bortetur med damene. Veldig sjarmerende opplevelse.


 

Festen

Hageparty på Ullevaal der alle barn var inviterte, så det ble ingen champagneføring. Et par  timer før kampen ble banen testet grundig av fire duer og en skjære. Det var nok på høyde med den største underholdninga gutta serverte under kampen. Haugesund var godt organiserte hver gang gutta viste intiativ og savnet etter Daniel Fredheim Holm ble tydelig i  oppbyggende faser. Deshorn gjorde manns jobb i første omgang, men ble veldig alene. Omarsson kom inn i andre og viste gode intiativ, men denne gang var det han som ble sørgelig alene. Haugesund sterke defensive organisering med innslag av høyt press, gjorde at gutta ble nødt til å spille en del støttepasninger for å snu spillet. Dette var noe en del av tribunegjestene ikke hadde mye til overs for.


 

Turistfelle med sytende partypoopers

Typisk når noen inviterer til storfest er at festen blir kræsjet av folk som ikke helt kjenner samholdet, den interne kotymen og kulturen til de som har vært på de forrige fem. La oss i dette tilfellet kalle festkræsjerne turister.

Nå har faste festdeltakere skjønt hvor viktige de er for å skape den gode stemningen festene våre har blitt kjent for. Ja, for de er ikke bare deltakere på en fest. Det er vår fest.

Da er det ufint at turister kommer og tar opp gode plasser brukt til å skape den gode stemninga. Spesielt når man ikke gidder å bli med på å skape god stemning. Faktisk var det en del turister som aktivt ødela den stemninga de faste jobbet hardt for. Da ved piping og høylydt klaging mot spillerne på banen. Våre spillere. Spillerne som var vertene til festen.

Ok, hør her nå. Klubben trenger alle betalende tilskuere de kan få. Vi vante festdeltakere har veldig lyst på flere likesinnede rundt oss, men når jeg sier likesinnede, mener jeg folk som bruker sangstemmen sin. Folk som hopper når sangen krever hopping og klapper når dette kreves. Folk som skjønner at gutta må innimellom slå en støttepasning uten at det er jordas undergang og som ikke avbryter andres synging fordi dommern dreit seg ut for ti minutter siden. Disse likesinnede ønsker vi stående på Vestbredden, først og fremst på de to midtre feltene. Først fyller man de feltene og så fortsetter man å fylle på utover sidene, etterhvert som flere likesinnede kommer til.

Er du ikke interessert i å leve opp til det som her beskrives som en likesinnet, men du ønsker heller å stå 2×45 minutter med arma i kors og sutre på tilbakespill og ting du synes er rævva? Det er helt fair, men ikke ødelegg for andre ved å ta opp de midtre feltene på Vestbredden, er du snill. Finn deg helst en plass på en annen tribune. Da kan du fortsatt se kampen på stadion, bidra med viktige penger i klubbens kasse og du ødelegger ikke for de sangglade likesinnede. Er ikke det vinn-vinn, veit ikke jeg.

Er du derimot som den eldre damen som sto på Bredden, litt bak Flaggborgens Smurf, og slang dritt hele kampen mot våre egne spillere i såpass kraftige ordlag og hyppighet at folk rundt deg vurderte om du hadde tourettes syndrom (likevel reagerte hun da noen skrek dommerfitte), finn deg gjerne en annen klubb. Bråkebøtta Tom Nordlie trener Skeid nå, så da er du sikkert velkommen der.


 

Apropo sutre på dommern

Det var flere uinviterte partypoopers på Ullevaal igår. Dommer Ken Henry Johnsen og hans kompanjonger burde ta sitt ansvar for at festen ble dårlig. Ord som inkonsekvent, uforståelig, treigt og urettferdig sitter igjen. Grisetaklinger passerte og vi fikk antagelig se historiens første gule kort for å sinke spillet på innkast. Gutta klarte helt fint å tape kampen på egen hånd, men likevel kan man forvente bedre enn dette av toppdommerne.


 

Roy har hørt på Aperopet

På alle fester utvikler det seg gjerne et ekstra selskap på kjøkkenet. Kjøkkenet i gårsdagens tilfelle var i Russland der håkkilandslaget møtte vertsnasjonen. Det ble 3-0 tap, men i det norske buret sto endelig Steffen Søberg og han sto visstnok en kjempematch.

Denne aperopern har ingen problemer med å tute sitt eget horn. I forrige uke maste jeg på Roy om at han måtte begynne å bruke Steffen i mål og konkluderer derfor at det var et strålende sportslig tips. Bare tenk om vi hadde brukt ham i kamper vi faktisk hadde en sjanse å vinne.

Norge spiller sin siste VM-kamp idag, mot Latvia, da kvartfinalehåpet røk igår.

I tillegg til Roy Johansen, blir dette sannsynligvis Morten Ask sin siste landskamp. Vi satser på BB og selvfølgelig shutout for Søberg.


 

Festen vi ikke bli invitert til

Vålerenga Trolls spilte visst byderby mot Vikings igår. Der ble det dessverre tap 40-12, men hadde likevel vært hyggelig å bli invitert på fest. Jeg som trudde vi var venner. Det kan jo hende de var redd for turister, men det er nok fortsatt liten fare for at de dukker opp på amerikansk fotball.

Håper Trolls sier ifra på forhånd, neste gang det er kamp.


 

Dagen derpå

Vi avslutter denne Engamorgen med å ønske våre lesere og alle med hjerte i Vålerenga en strålende feiring av nasjonaldagen. Håper du kan nyte den for din egen del og at du kan bidra til at andre får en hyggelig dag. Is og brus til barna. Hvis du skal nyte voksenbrus, drikk så du kan irritere Mina Gerhardsen, talsperson i Actis. Det betyr helst at du gjør det ansvarlig, men skulle du ryke på en smell spiller ikke dette noen rolle. Du har oppnådd samme resultat.

Nok forsøk på å være litt morsom. Gratulerer med dagen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *