Engamorgen torsdag 19. mai: Kjøp billetter til Drammen og Ullevaal

Ghayas Zahid ble felt og Vålerenga fikk straffe. Foto: grydis.no
Ghayas Zahid ble felt og Vålerenga fikk straffe på Ullevaal mot Strømsgodset i fjor. Nå skal vi til Drammen. Foto: grydis.no

Når motet begynner å komme tilbake etter en ekstremt sørgelig 16. mai, er det på tide å se framover. Vålerengas to neste kamper er bare henholdsvis tre og seks dager unna, og du bør komme deg dit. I Engamorgen ser vi videre på Torgeir Børven, Prins Ali og Michael van Praag, som er i nyhetene på grunn av hendelser i FC Twente, FIFA og UEFA.

Gamle kunstgress

Vi begynner med billettene til oppgjøret mot Strømsgodset i Drammen på søndag. Jon Hartvig Børrestad er sikkert aktiv deltaker hvis man skal se kampen på TV. Aperopet anbefaler derfor at man kommer seg på stadion.

Videre informasjon finnes også på klubbens hjemmesider.

Billetter til kampen selges bare i Sjappa. Fra og med i går er det åpent salg til alle interesserte. Billettene koster 200 kroner, med barnebilletter til 120 kroner.

Sjappa har åpent fra 10.00 til 17.00 i dag og i morgen og til 14.00 lørdag.

Usolgte billetter vil eventuelt selges ved borteinngangen på Marienlyst stadion.

Strømsgodset har hatt en varierende sesongstart, der de innimellom har vært fryktelig gode, innimellom bare fryktelige. Sammen kan vi heie Vålerenga fram til årets første borteseier i serien.

Kampen i Drammen er også bortetur for Miniklanen.

 


Vidar på onsdag!

Stavanger-laget Vidar spiller sin kamp i helga på lørdag klokka 16 i et lokaloppgjør mot Sola. Deres neste kamp deretter er onsdagens cupoppgjør på Ullevaal.

Billetter kjøper du her.

Så langt i seriesesongen har Vidar – som er i Vålerenga 2s 2. divisjonsavdeling – vunnet 4 oppgjør og tapt kampen sin mot Vard Haugesund. Og ligger på plassen bak Vålerenga 2 på tabellen. I cupen har de slått lokale storebrødre som Bryne og Viking.

For Vålerengas del kan dette fort bli årets nest viktigste cupoppgjør på Ullevaal.

 


Dobbelt tvangsnedrykk for Børven

Det nederlandske fotballforbundet sendte i går ut melding om at FC Twente tvangsflyttes to divisjoner ned på grunn av store økonomiske problemer og brudd på de økonomiske sidene av overgangsreglene. Klubben har også fått en bot på 200,000 € og er utestengt fra europeiske klubbturneringer i tre år.

Klubben har i flere år hatt en trussel om inndragelse av profflisensen hengende over seg, så forbundets reaksjon ses som overraskende mild av flere.

Klubben ble nummer 13 i årets nederlandske serie.

Torgeir Børven som gikk til klubben fra Vålerenga, har spilt fire seriekamper for Twente denne sesongen.

FC Twente vant sitt aller første seriemesterskap noensinne i 2009/2010-sesongen.

Har Vålerenga plass til Børven? Jeg tror det, men det er vel mye som tyder på at vi ikke har pengene. Allerede før fjorårssesongen bekreftet Kjetil Rekdal til VG at vi var interessert i Børven. Men selv om FC Twente nå beveger seg nedover i divisjonene som om de var Lyn, så betyr ikke det at alle spillerne deres blir gratis. Og lønn skal han ha også. Så: Kryss fingrene, ikke hold pusten.

 


Jordans Prins Ali til overraskende sterkt angrep på Infantino

Mange regnet jordanske prins Ali bin al-Hussein og FIFA-president Gianni Infantino som lojale venner i FIFA-systemet etter at prinsens støtte etter første valgrunde i FIFA-valget i februar åpnet for Infantino.

Ifølge Inside World Football stempler nå prins Ali Infantinos maktgrep på forrige ukes kongress i Mexico som “komplett svik” mot FIFA. På kongressen sørget presidenten for at FIFAs råd har tatt makta over tidligere uavhengige organer i organisasjonen.

I en kommentar til maktgrepet og Siems nye rolle i FIFA, skriver Aperopets favorittblogger Andreas Selliaas at han ikke er overrasket dersom Siem har gitt Infantino råd om å samle makt.

“Måten avstemmingen ble lagt fram for de 209 medlemmene av FIFA-kongressen, samt resultatet av avstemmingen, var et totalt svik mot alle som trodde de hadde stemt for endring, transparens, fair play og reform,” raste Prins Ali.

Uavhengige kontrollorganer er vanlig i de fleste organisasjoner for å forhindre at makthaverne i organisasjonen stikker av med for mye. Etter endringen i FIFA er det nå de med makt som styrer også kontrollorganene.

 


UEFA-valg i september

Det europeiske fotballforbundet UEFA har satt 14. september som valgdagen. Sjefen for det nederlandske fotballforbundet, Michael van Praag nevnes som favoritt til å ta over etter at Michel Platini ble stemt ut. Kandidatene til valget må være klar senest 20. juli, melder Inside World Football.

Spanske Angel Villar Llona, kroatiske Davor Suker og slovenske Aleksander Ceferin nevnes som andre kandidater. Villar Llona har selv sanksjoner hengende over seg etter å ha nektet å samarbeide for å finne uregelmessigheter i forbindelse med tildelingen av VM i 2018 og 2022, uten at dette kommer til å forhindre ham fra å dele ut trofeet til sommerens europamester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *