Engamorgen onsdag 1. juni: Børst & Ball 2016: Dager uten sorg!

facebook_1464675452468
Fin plakat for en flott dag i Gamlebyen.

Som tidligere meldt gjenoppstår vålerengafestivalen Børst & Ball på forsommeren. Børst & Ball 2016 – Dager uten sorg arrangeres på GSF/Gamlebyen Skatepark lørdag 25. juni. Aperopet bruker dagens Engamorgen på å gi deg en solid oversikt over programmet.

Til festivalen er det forhåndssalg på billetter (300 kroner) på Bohemen, Vålerenga Vertshus og i Sjappa, samt via denne lenken hos Ticketmaster. Festivalen blir mindre enn i 2013 på grunn av byggearbeider på GSF, og allerede nærmer man seg halvsolgt festival. Kjøp billett på forhånd, så er du sikret å komme inn!

Aperopet har stilt noen spørsmål og fått noen svar fra Børst & Balls Jørund Smedhus om tankene bak årets arrangement.

– Hvorfor gjenoppstår Børst & Ball nå?

– Børst og Ball gjenoppstår først og fremst på grunn av alle tilbakemeldingene vi fikk etter festen i 2013. Det var positivt og folk ville ha mer. Vi prøvde oss igjen allerede året etter, men datoen vi hadde satt av bulket med en kamp mot Brann. Det kan vi jo ‘takke’ tv-avtalen for. Nytt forsøk ble gjort i fjor, men da ble GSF utilgjengelig på grunn av byggearbeider. Men… i år er det EM pause, vi får bruke Skateparken og vi tror og håper folk er sugne på en ny fest.

– Hva er arrangementet tenkt som?

– Arrangementet er tenkt som en heldagsfest i en ellers VIF-fattig periode. Vi åpner porten allerede klokka 12.00 og folk oppfordres til å ta ‘frokosten’ hos oss. Første band går på scenen klokka 13.30, frem til da gir DJ Abraham oss godlyd, forteller Jørund.

– Hvordan ser dere for dere at dagen blir?

– Mat serverer vi også denne gangen, og nok en gang er menyen overlatt til Bøtta og Stunt Squad. Med seks band og god mat og drikke til svært hyggelige priser er settingen satt, det blir vålerengafest, av og for supportere. Børst & Ball er en type arrangement som vi tror folk liker. Det et er lagt til klubbens nærmiljø, det er uhøytidelig og vi har priser de fleste kan unne seg. I tillegg har vi band og frivillige som er der for å gi folk en real fest, dette er ingen pengemaskin. Velkommen skal dere være og husk, kom tidlig. Første band på fortjener også publikum, dette er en fest og ikke et nachspiel!

Som på festivalen i 2013 er det et variert kobbel av band som skal i aksjon. Og igjen er det osloband man snakker om. Noen har medlemmer fra Bærum eller England. Men Oslo-band er det like fullt. For å guide gjennom et fett og variert program har Aperopet laget en oversikt med YouTube-videoer og lenker til Spotify. Mange morsomme gjenhør og mange nye bekjentskaper.

 

Legendariske Phantoms er klar for Børst & Ball
Legendariske Phantoms er klar for Børst & Ball

The Phantoms må være landets lengstlevende skaband, og har et par tiår bak seg med utgivelser i flere land. Bandet startet i 1996 og albumene Phantom Physics (2011) og “Oslo By Night” (2006) er tilgjengelige på de fleste strømmingsplattformer. Nytt album er på vei!

I tråd med den klassiske jamaicanske ska av typen Skatalites spilte for femti år siden, har bandet en solid blåseseksjon med trompet, tenorsaksofon og trombone. I tillegg utfylles det av energiske vokalist King Scruffy, vålerengalegendariske bassist Lille Erik og musikeren som har vært med på alt: organist Dr. ”Dry” Martini Caspersen.

I videoene vises “Oslo By Night” og “Ring of Fire” live på Vålerenga Vertshus 15. april 2011.

 

 

Sister Rain er nærmere ti år eldre enn The Phantoms, og ble grunnlagt i 1988. Opprinnelig het det seg at bandnavnet var satt sammen av Velvet Underground-låta “Sister Ray” og Neil Youngs “Mr. Rain”. Musikken har da også en forankring i sekstitallets rock, der det melodiske og harmonipregede møter støyende vegger av gitar. For en lang stund siden så undertegnede bandet to dager på rad gjøre et tilnærmet rent støysett og en avansert Rolling Stones-preget dansebandskonsert. Begge deler svært underholdende. Medlemmer av Sister Rain startet prosjektet Merchants of Venus sammen med medlemmer av Guns N’Roses på 1990-tallet.

Samlealbumet “Illuminated” er et godt utgangspunkt for oversikt over bandets 1980 og 90-tallsproduksjon.

“Fix My Car” i øvingslokalet i juni 2007.

Og den himmelske poplåta “Nothing Like”

 

 

facebook_1464675520349
Riots var fett sist. Ingen grunn til at det skal bli dårligere nå!

Riots er eneste band på årets Børst & Ball som også spilte på jubileumsfestivalen for tre år siden. Da var de forholdsvis ukjente, gikk på scena først og blåste ut et sett med strålende punkrock av den britiske typen. Det låt fett, de så bra ut, og var et tydelig tegn på hva det nye Oslo er, samtidig som de også har røttene.

Arrangørene har valgt å få Riots til å spille en gang til. Denne gangen markerer festen starten på en europaturné som tar bandet et stykke nedover på kontinentet umiddelbart etterpå.

Hør på 2013-utgaven av debutalbumet “Riots” og oppfølgeren “It Will Never Change”.

What Went Wrong”-video

“We’re All Slaves”

 

facebook_1464675495661
Klart for Skada også!

Skada er et forholdsvis ferskt rocka osloband med mye erfaring. Selv om bandnavnet har vært rundt siden 2005, har låtskriver og vokalist Joakim Sund og bandet hans nettopp sluppet debutskiva “Sjølforskyldte hælvete” der bandets norskspråklige tekster kombineres med pønk, pop og rocka innstilling.

Bandet deltok også på Raga Rockers-hyllesten “Sannhet på boks” i vinter.

 

 

facebook_1464675573230
Timeworn serverer intrikat og sjelfull metall!

Timeworn er et metallband, følsomt og støyende, med mye av energien sin fra hardcore. Det låter tøft, de har spilt mange konserter og har vil blåse støvlene av de som gidde å høre. Albumet “Luminescent Wake”.

“A Fire Warning”

“Cellular Dissidence” fra konsert på Arendal Rockeklubb

 

Islandsgate er ei gate på Vålerenga. Og det er et band som i en amerikansk pønktradisjon spiller sanger som viser medlemmenes kjærlighet til bydelen og idrettslaget Vålerenga. Debutsingelen “For Enga” kom for et par år siden og vil følges av et debutalbum som er under innspilling. Første band noensinne som gir ut et fullt album med bare Vålerenga-låter.

YouTube

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *