Engamorgen fredag 3. juni: Fargerik Fotball

I dag er det Fargerik Fotball på Valle. Foto: vif-fotball.no
I dag er det Fargerik Fotball på Valle. Foto: vif-fotball.no

Hvert år deltar Vålerenga på en hel haug av arrangementer. Tenk på alle kampene som A-lagene, rekruttlagene og de aldersbestemte lagene deltar i, både i fotball, hockey, amerikansk fotball, håndball og basket. Det er serier, cuper, treningskamper og kvalikkamper. Men av alle arrangementene som Vålerenga er involvert i så er nok det som går av stabelen i dag det kuleste.

I dag arrangeres nemlig Fargerik Fotball på Valle. Arrangementet som Vålerenga starta i 1996, og som var så vellykka at NFF trykka det til sine klamme herrebryster tidlig på 2000-tallet. For to år sida fant forbundet ut at de ikke gadd mer, og la ned prosjektet. Men pioneren Vålerenga fortsatte å arrangere turneringa på Valle, og i dag kan vi altså feire Fargerik Fotballs 20-års jubileum!

For meg er Vålerengas holdning mot rasisme kanskje den viktigste grunnen til at jeg føler meg hjemme i klubben. Ja, vi har hatt en brokete historie, men da er det desto viktigere, og desto finere, at man klarte å rydde opp og ta et tydelig standpunkt. Jobben for at alle skal føle seg velkomne i Vålerenga må gjøres hver dag av alle som identifiserer seg med klubben, og Fargerik Fotball i seg selv er ikke nok til å klappe seg selv på skuldra og si at inkluderinga er ivaretatt. Men turneringa er en fin feiring av den jobben som gjøres hver dag.

Klokka ni i dag tidlig var det høytidelig åpning ved statsminister Erna Solberg, og klokka tolv er det underholdning fra scenen, kan klubben melde på sine hjemmesider.

Aperopet gratulerer Fargerik Fotball med de første 20, og håper det blir en på alle måter strålende turnering!


 

Testing for A-laget

De fleste fotballsupportere har sikkert drømt om å være profesjonell fotballspiller en gang. Tanken på å løpe ut på Ullevaal, score et avgjørende mål mot Lillestrøm, eller vinne cupfinalen foran Klanen kan virke forlokkende. For ikke å si det å tjene gode penger på å trene noen timer hver dag.

Men er det en ting som ikke virker spesielt fristende med en profftilværelse, og som får meg til å innse at en tørr kontorjobb i staten også kan være helt ok, så er det testinga før og etter ferien.

Bare tanken på at jeg skal veies, måles og testes i fysiske øvelser før jeg sendes på ferie, vel vitende om at de samme testene venter når jeg kommer hjem… grøss! Jeg tror Eirik Bjærke hadde grått blod hvis han hadde veid meg etter årets sommerferie.

Men gutta på Vålerenga må altså finne seg i dette testregimet, og i disse dager er de på Olympiatoppen for å sjekke status.

VIF TV har slått av en prat både med Rino Falk Larsen og utleide Markus Nakkim, som begge kan fortelle om framgang og utvikling.


 

Følg oss i sosiale medier

Vil holde deg oppdatert på hva som rører seg rundt Vålerenga i sommer? Hvis du følger oss på Facebook og Twitter får du alltid siste nytt rett i feeden din!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *