Engamorgen søndag 5. juni: Tap for rekruttene

Moa var i aksjon for rekruttene i går. Foto: Inga Brandsnes/Klanen
Moa var i aksjon for rekruttene i går. Foto: Inga Brandsnes/Klanen

Fotballnorges øyne er i ferd med å rette seg mot Frankrike, noe som fører til rolige vålerengadager. Men vi tar med oss en oppdatering etter rekruttenes kamp i går, samt en ørliten overraskende hyllest!

Etter en glimrende start på sesongen, med seks kamper på rad uten tap, har rekruttlaget nå gått på en liten smell, og tapt de to siste matchene. Siden halvparten av alle laga i Postnordligaen rykker ned i år er det små marginer som skiller kamp i toppen mot kamp for å overleve, og akkurat nå ligger rekruttene kun tre poeng over streken, på en femteplass. Selv om det høres helt absurd ut.

I går tapte altså gutta mot serieleder Nest Sotra, i noe som ble en målrik affære i følge klubbens nettsider. To mål av Rino Falk Larsen og et av Ulrik Koren var ikke nok mot det opprykksjagende bergenslaget som scora fire ganger.

Det som imidlertid er veldig hyggelig å ta med seg fra tapet er at ”Moa” spilte nesten 70 minutter, og dermed burde være klar for å bidra for A-laget når EM-pausen er over.


 

 

På fredag begynner EM, og selv om Norge, som omtrent det eneste landet i Europa, selvfølgelig ikke har klart å kvalifisere seg, er nasjonen representert ved et dommerteam ledet av Svein Oddvar Moen. Vi tribuneslitere har kanskje ikke for vane å hylle dommerne, men i anledning EM-turen har Haugesunds Avis gjort et intervju med Moen som faktisk er ganske interessant.

 

I saken kan man lese hvordan dommerne forholder seg til det fotballfaglige i mye større grad enn jeg var klar over. Jeg har alltid tenkt at dommeren bare passer på å være i en posisjon hvor han kan se hva som skjer, og det er det, men Moen forteller om en langt mer intrikat prosess enn det. Han må for eksempel vite hvilke spillere som slår innover- og utoverskrudde cornere, sånn at han kan posisjonere seg riktig, vurdere hvilken formasjon lagene stiller i, og forutse når det kommer en støttepasning, og når det kommer en gjennombruddspasning.

 

Så vil kanskje onde tunger si at det må ha vært lett å dømme Vålerenga denne vårsesongen, siden vi knapt har gjort annet enn å slå støttepasninger.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *