Engamorgen mandag 6. juni: Vårrengjøring med Rekdal

Kjetil Rekdal. Foto: grydis.no
Kjetil Rekdal. Foto: grydis.no

Vålerengas vårsesong er helt ferdig. Nå er det ferie fram til neste helg for A-stallen, og diverse medier snakker med spillere som ønsker seg tilbake til Vålerenga og tilbake til Djurgården. Aperopet ser på hvorfor det virker slik.

Til klubbens hjemmesider oppsummerer Kjetil Rekdal Vålerengas skuffende vårsesong.

Gjengangeren er at motstanderens første målsjanse har blitt mål til dem, og Vålerenga har fått for få poeng, forteller Kjetil Rekdal til VIFTV i oppsummeringen av årets vårsesong. Lørdag var siste dag av vårsesongen på Valle. Nå har laget ni dager med ferie, før Vålerenga starter oppkjøringen til høstsesongen.

Rekdal kårer også vårsesongens beste spiller og snakker om mye annet i løpet av disse drøye ti minuttene.

Overgangsvinduet åpner om et par uker, og Rekdal er usikker på hva som skjer i dette vinduet, og forteller om interesse for Ghayas Zahid, Sander Berge og Deshorn Brown.


 

Gunnarsson og Arvidsson

Et par fandrevne initiativer har snakket med et par spillere som er Vålerengas eiendom.

VPN har snakket med Niklas Gunnarsson om oppturer og om fremtiden i Vålerenga, mens svenske Fotboll Direkt har snakket med Jesper Arvidsson.

PÅ FD: 50 mil bort romantiserar han om djurgårdsfansen

Aperopet er klar over at mye handler om vinkling, men vil likevel si noe om ulik innstilling i de to intervjuene.

Niklas Gunnarsson har ikke vært i Vålerenga i det siste, men har opplevd en voldsom opptur med å vinne den skotske FA-cupen med Hibernian og landslagsdebut mot Portugal. Han snakker positivt og lojalt om Vålerenga, positivt om Klanen, men har likevel et forståelig personlig fokus på hva som er viktig, og viser at han har fulgt med på hva som skjer i fotballen her hjemme under periodene i Elfsborg og Hibernian. Hans glede inneholder et perspektiv som også inkluderer Vålerenga.

På spørsmål om framtida er svaret fra Gunnarsson:

– Akkurat nå nyter jeg dagene med landslaget og fokuserer kun på det, deretter skal jeg komme hjem og møte familie. Har ikke sett de på flere måneder.

Så kommer intervjuet med Jesper Arvidsson, som altså er i Vålerenga, og har blitt intervjuet av en journalist som selvsagt har fokus på svensk fotball. Vi kan se på hva Arvidsson sier:

Han er ikke overdrevent fornøyd med opplevelsene i ny klubb.

– Jag har haft småskador och lite personliga problem som gjort att jag inte kunnat spela alla matcher, men när väl spelat har det gått bra, sier Arvidsson till FotbollDirekt.se.

Så forteller han hvordan han savner Djurgården, ser mest mulig fotball fra den svenske serien – faktisk tjue mer enn fra den norske – og også savner den svenske tribunekulturen, i tillegg til at han syns det er underlig at han ikke har snakket med norske medier. Og Oslo er jo en allright by, selv om den ikke er som Stockholm.

I dette kan man nesten lese et ønske om å komme seg seg tilbake til Djurgården. Det er et fokus som ikke er i Vålerenga, og selv om man skal slå av litt for hvilket medie han har blitt intervjuet av, så kan man lure på hvorfor han sier dette nå, rett før overgangsvinduet åpner? Hvorfor ikke snakke om kvalitetene i Vålerenga, i Oslo og i norsk fotball? Hvorfor ikke se på hvorfor ikke alt har gått på skinner for Jesper Arvidsson. Slik denne skribenten husker det var Arvidsson tidvis strålende i starten, men har blitt utkonkurrert av en Rasmus Lindkvist som har tatt fighten på denne plassen. Hvorfor ikke fokusere på å ta den kampen, satse på å vinne tilbake og bli selvskreven på plassen?

Kanskje er dette en av plassene Vålerenga kan la en av unggutta bryne seg mot Lindkvist heller enn å bruke penger på en spiller som heller vil være i Stockholm?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *