Engamorgen fredag 10. juni: Årets store høydepunkt!

Endelig er EM her! Foto: Uefa.com
Endelig er EM her! Foto: Uefa.com

Fra i kveld av har vi en måned foran oss, fylt med det beste europeisk fotball har å by på.

EM er straks i gang, og det er bare å glede seg!

Så seint som i 2002 hadde jeg ingen interesse for fotball. Jeg brydde meg ikke om Tippeligaen, hadde ingen engelske eller spanske lag jeg fulgte med på, og hvis jeg hadde skrudd på TVen under Champions League-finalen hadde jeg nok skifta kanal. Riktignok var jeg glad i Vålerenga, siden de kom fra Oslo Øst, og siden jeg spilte hockey i Vålerenga da jeg var liten, men jeg så aldri en eneste vålerengakamp, og kunne nok ikke ha nevnt navnet på en eneste spiller.

Men til og med før 2002, da fotball forekom meg totalt meningsløst, var det noe helt spesielt med de somrene det var EM og VM. Når jeg tenker tilbake på somrene i oppveksten er det særlig et bilde av å ha vært ute i sola hele dagen, for så å være seint oppe på den varme sommerkvelden for å se mesterskapsfotball, som stikker seg ut.
For meg var VM og EM noe annet enn fotball. Det var ferie, sommer, god mat og prating foran TV-kampen.

Siden den gang har jeg ikke bare begynt å følge Vålerenga, men også Arsenal, og i dag handler mesterskap for meg om å få se nysigneringer eller spillere som er linka til klubben min i aksjon. I år gleder jeg meg for eksempel til å se venstrefoten til Granit Xhaka i en større sammenheng enn man får av en Youtube-video, og jeg er spent på å se om Ricardo Rodríguez har gode nok kvaliteter til å fylle rollen som venstreback på Emirates. Og vips, så er Albania – Sveits blitt det mest fornuftige å gjøre på en lørdag ettermiddag.

Poenget mitt er at for meg er EM og VM to av de aller beste tinga her i verden. Det er barndomsminner, analyse, glede over å se verdens aller beste spillere møtes, det er ekstraomganger og straffekonk, tippekonkurranse på kontoret, det er snakkiser som vuvuzela, mållinjeteknologi eller dommerspray, og det er gleden over at det plutselig er stuereint å snakke fotball med alle i lunsjen, ikke bare den vanlige gjengen. Alt blanda sammen i en herlig smørje.

Så det er bare å gratulere alle sammen. I kveld braker det løs i Frankrike, og klokka kan ikke bli 21.00 fort nok!


 

Klanens Webradio

Det er ikke mange år siden flere av Vålerengas kamper i Tippeligaen rett og slett var umulige å se hvis du ikke var på stadion. Noen kamper måtte man følge på VG Live eller i NRK radios tippeligastudio, hvor man hoppa fra stadion til stadion hver gang det ble et mål, en straffe eller det skjedde noe annet av interesse.

For noen måneder siden satt jeg på bussen på vei hjem fra jobb og så VIF 2 spille bortekamp mot Frigg på mobilen. En ganske annen virkelighet, med andre ord.

Det sier noe om at teknologien som gjør både streaming og mobilseing mulig har kommet langt de siste åra, men det sier kanskje enda mer om at det legges ned en enorm jobb fra frivillige ildsjeler rundt Vålerenga. Disse ildsjelene sørger ikke bare for at det streames kamper, men at sendingene som streames faktisk holder en veldig høy kvalitet!

Primus motor i dette arbeidet er kringkastingssjef i Klanens Webradio, Rune “Hjesus” Julsvik. I går publiserte han en sak på Klanen.no som forteller mye om bakgrunnshistorien til KWR, hvordan webradioen har kommet dit den er i dag, og litt om noen spennende framtidsutsikter.


 

VPN dokumenterer stadionbygginga

Når vi først er i gang med å skryte av andre Vålerenga-bloggere må vi nesten gi et nikk til VPN også. I går la de ut en ny dronevideo fra stadiontomta, og det er kult å se hvordan bygginga sakte men sikkert kommer lenger mellom hver gang de har vært ute og filma.

Èn kommentar på “Engamorgen fredag 10. juni: Årets store høydepunkt!

  • 10. juni 2016 i 13:10
    Permalink

    All honnør til Rune og gjengen i Klanens Webradio. De har utvikla et produkt som de kan være stolte av! Det NFF har prøvd seg på i Vallhall på damenes Toppserie har sett veldig uengasjert og amatørmessig ut!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *