Engamorgen søndag 12. juni: Hvorfor vil han ikke til Vålerenga?

ef549022-e178-4e03-99d4-28960109311c

 

I dagens Engamorgen lurer vi på hvorfor et 18 år gammelt østkant-talent ikke vil til Vålerenga. Du kan se Vålerenga – Florø her kl 15.30. Damelaget tok en viktig seier, det smalt i Marseille, og det har smelt på en annen måte i Copa America.

Det første først. Vålerenga 2 kjemper mot nedrykk i PostNord-ligaen, hvor halve serien rykker ned. Nok en kritisk kamp i Vallhall i ettermiddag, mot Florø. Den ser du her i samarbeid med Klanens Webradio:

Frank Ove Hansen, Rune Julsvik og Trond Larsen står for sendinga.


 

I Dagsavisen kan vi lese at den 18 år gamle Oppsal-spilleren Ryan Doghman senket et svakt og ramadan-redusert Grorud-lag med hattrick. Gutten sies å være et kjempetalent, og da bør Vålerenga være det selvskrevne målet i følge journalisten.

Men: Både han og treneren er samstemte. Nei, det må bli en annen norsk toppklubb. Trener Gisle Olsen sier:

– Det er for mye rot i Vålerenga. Der har han ingen ting å gjøre. Han ville bare druknet i mengden der. Men, nå skal han høre på meg, og iallfall bli hos oss i Oppsal i et par år, så får han/vi ta det derfra.

Ok, en trener ønsker å holde på talentet sitt. Og det kan godt hende pipa får en annen lyd hvis Rekdal ringer. Men dette sier noe om Vålerengas imageproblem, at et 18 årig talent fra Oslo Øst kan kategorisk avvise i media at han vil til oss. Dette til tross for at vi har solgt mange talenter til utlandet de siste årene.

Vålerenga har et imageproblem fordi vi er ansett for å være fuck-up klubben som aldri får det til. Ja, vi har noen vanvittige blaff som kan ende med borteseier over Besiktas, eller til og med en tittel. Og mange vil si vi har sjarm, kultur og myter. Men det er for mye støy og mas, og når det går dårlig er det full meltdown. I tillegg har vi i mange år hatt en administrasjon som må bruke alle ressurser på brannslukking. Da fremstår vi som en gjeng amatører.

Det er lov å håpe at ny stadion, stabil inntekt og de proffe folka Trøim har lovt å hyre skal få stabilisert skuta. Men det alene er ikke nok. Personlig mener jeg Vålerenga bør bli en mindre åpen klubb, etter modell fra større klubber nedover i Europa. Ja, det er kanskje kjedelig hvis ikke alle journalister kan troppe opp i bingen og stikke et kamera i nesa på hvem som helst, når som helst. Men det oppfattes som langt mer profesjonelt, og jeg er sikker på at Vålerenga ikke vil miste sitt image som en klubb som setter pris på litt galskap. I tillegg tror jeg det er en faktor i det å bli en stabil toppklubb.

Det er delte meninger om dette i Aperopet-redaksjonen, men det er i alle fall min mening.


 

Seier!

Damelaget slo tabelljumbo Urædd fra Porsgrunn 1-0 i Vallhall foran 140 tilskuere lørdag.

Matchvinner: Silje Blakstad

Les hele saken hos klubben

Dette betyr at Enga har tiendeplassen i Toppserien.


 

Déjà vu, Marseille

I flere dager nå har det vært bråk i Marseille hvor England- og Russland-fans varmet opp til kampen. Det var trøbbel før kampen i går, men det verste skjedde kanskje etter kampen. Rett etter matchen var avblåst stormet russiske hooligans engelske fans og jaget dem ut. I følge “etikken” skal man kun gå etter likesinnede, men det er bullshit og har stort sett alltid vært det.

Det er mange kjøtthuer på begge sider, og man kan også mene mye om hvordan media fråtser i dette samtidig som de på største alvor advarer mot sterke bilder og fordømmer det som skjer – før de viser det samme igjen. Og igjen.

Dette er først og fremst en gedigen skandale av arrangørene.

Alle er kjent med at det ble masse bråk i Marseille i VM i 98. I 98 skulle England åpne mot Tunisia i Marseille, en by som er full av lokale tunisiere og andre nord-afrikanere grunnet hundrevis av år med handel og migrasjon.

Engelskmenn på sydentur med fri flyt av alkohol i solsteika er dårlig nok som det er, om de ikke skulle spille i en av Frankrikes røffeste byer. En gloheit, sydlandsk havneby med massiv arbeidsledighet blant ungdom, mye korrupsjon, hardhendt politi og vesentlig mer kriminalitet enn snittet for landet. Der raser det inn tusenvis av brautende engelskmenn, med kjent rykte fra tidligere sluttspill med seg, og tar over byen. Det gikk som det måtte gå.

Derfor er det uforståelig at arrangørene gjør det igjen.

Og ikke bare det, men kampen blir spilt på en lørdag med avspark klokka 21 om kvelden. Motstander: Russland. Et land med enorme problemer når det kommer til både hooliganisme og ekstremisme i fotballen. I tillegg vet alle som er litt over middels interessert i supporterkultur at østblokk-hooligans ser på engelskmenna som noen slags forbilder. Det er prestisje å sloss mot engelskmenn. De filmene av russerne som jager engelskmenna ut av Stade Velodrome kommer til å gå sin seiersgang blant gruppene i Russland, uansett om engelskmennene som ble jaget er helt uinteressert i å sloss, og sikkerheten inne på stadion var fraværende.

Dette måtte skje, og arrangøren har mye av skylda. 

Og neste runde i gruppa:

Russland-Slovakia går i Lille. Dagen etter går England-Wales i Lens. Det er en halvtimes togtur mellom de byene. Det er ikke sikkert vi har sett det siste av dette.


 

 

Goooooooooolllll!!!

Da er det kanskje bedre å vende blikket til Copa America Centenario, som er inne i sin andre uke.

Den store storyen der er fra natt til lørdag, hvor Lionel Messi gjorde sin første inntreden for Argentina etter å ha vært opptatt med skattesnusk-rettsak i Spania. Vel fremme på Soldier Field i Chicago ble han byttet inn etter 61 minutter. 26 minutter senere fullførte han sitt hattrick mot Panama, og sikret Argentinas avansement fra gruppa foran 54.000 tilskuere.

Panama og Chile skal nå gjøre opp om avansement i den gruppa. Noen som ikke skal avansere er Uruguay, som tapte 0-1 for Venezuela dagen før. Luis Suarez fikk ingen spilletid, og bæda totalt på trenerapparatet mens han satt på benken. Kunne ikke skjedd med en bedre fyr etter min mening.

Ellers så ser alle de store laga ut til å gå videre. Hvis du mener søvn er oppskrytt og ikke får nok med 2-3 EM kamper per dag kan du slå på Viaplay og se Copa America på natta i tillegg.


 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *