Engamorgen tirsdag 5. juli: Å parkere, eller ikke parkere

Nye Jordal Amfi. Illustrasjon: Hille-Melbye Arkitekter (http://hille-melbye.no/news)
Nye Jordal Amfi. Illustrasjon: Hille-Melbye Arkitekter (http://hille-melbye.no/news)

I både VG og Aftenposten kan vi lese at antall parkeringsplasser på Nye Jordal Amfi blir minimalt.

Antall parkeringsplasser utenfor Jordal vil gå fra ca 160 til 38. Samtidig blir det 350 sykkelplasser.

Det er jo forsåvidt forståelig med tanke på hvordan byen forandrer seg. Problemet er at ishockey er en vinteridrett hvor man skal frakte mye unger og utstyr.

Men i reguleringsplanen anbefales det også 20 plasser til bortelag, journalister og media. Det har byrådet valgt å droppe i følge VG.

Det er ikke så lett å sykle med hockeybag på isete veier – særlig ikke fra Sarpsborg, Hamar eller Stavanger.

Et lyspunkt er at KID-direktør Eli Grimsby sier til VG at målet er at Jordal skal brukes året rundt – også om sommeren. Med andre ord kan det gå mot helårsis. Det hadde vært et løft for hockeyen.

Vålerengas eneste kommentar til dette kommer ved styreleder Tor Helge Eikeland, og han sier til VG:

“– Behovet for parkeringsplasser for biler har vi ikke diskutert internt hos oss. Men 30 parkeringsplasser til spillere, støtteapparat, lege, fysioterapeut og så videre, virker snaut”

Saken hos VG er akkopagnert av et bilde av Lan Marie Nguyen Berg og Rasmus Hansson fra MDG.

Her er mine tanker:

Dette viser igjen at det ikke er en helhetlig tanke rundt Elite/Bredde og at Jordal står i fare for å bli verken fugl eller fisk. Ja, tilskuere kan hovedsakelig reise kollektivt (selv om det blir vanskelig for bortefans), men bredden trenger sårt parkeringsplasser.

Allikevel er ikke dette verdens undergang. Det fremkommer i saken at asfaltplassene rundt Jordal blir omregulert, de blir neppe fjernet helt. Dermed kan parkering igjen omreguleres senere. Et anlegg som dette vil uansett ha en lang innkjøringsperiode hvor man ser hva som funker og hva som ikke funker.

Samtidig stusser jeg veldig over den strømmen av saker som kommer om dette. Vålerenga Fotball er neppe happy med antall parkeringsplasser på nye stadion heller, hvor det blir omtrent like mange parkeringsplasser – på en stadion som tar 17.000.

Det er heller ikke sikkert at Vålerenga Hockey står bak akkurat dette oppslaget. Saker om MDG klikker ekstremt bra i nettmedia, og derfor har nok også VG vinklet det spesielt inn på dem. Og som vi vet er klikk alt som gjelder – det er eneste måte å få betalt. I tillegg er agurktida i anmarsj. Det er også verdt å merke seg at MDG kun har 5 av 39 plasser i Oslo Bystyre, allikevel får de nesten all oppmerksomhet.

 

Samtidig har det gått hardt for seg i sosiale medier, og da spesielt med hockeyfans fra hele Norge vs Eivind Trædal (MDG), selv om han antagelig ikke har hatt så mye å gjøre med Jordal direkte. Han sitter i Helse- og Sosialkomiteen i bystyret. De fleste mener åpenbart at dette er MDGs ansvar alene, takket være VG.

Nå er det det veldig, veldig fint med politikere som svarer og har en dialog med velgerne og publikum, selv om ikke alle uttrykker seg like diplomatisk, og mange ikke en gang bor i byen.

Allikevel kunne en politiker lett velge å droppe spydigheter og sarkasme som dette:

Uansett ser vi et helt annet samarbeidsklima mellom hockeyen og kommunen enn fotballen og kommunen – i alle fall utad. Det er litt skremmende. Håper det er litt trivligere internt.

 


 

Foppal

Hva skal man si om Vålerenga Fotball?

Skal man tro facebook-gruppefolket er det som vanlig utelukkende Rekdal og Deshorn Browns feil alt sammen.

Reidar Sollie i Dagsavisen er litt mer på kornet. “Trøsten som ikke hjelper” er ganske beskrivende. Laget ser brukbart ut, men får ikke betalt. Nå som høstsesongen har startet må poengene begynne å komme.

 


 

Skjerfing

Skal du på ferie? Pakk med Vålerenga-skjerfet og send oss bilde!

Sjekk ut skjerfekartet

Èn kommentar på “Engamorgen tirsdag 5. juli: Å parkere, eller ikke parkere

  • 5. juli 2016 i 13:49
    Permalink

    Ja nå har du og din byregjering sviktet Vålerenga Hockey Raymond Johansen. Til Frode Kyvåg, du trenger ikke komme til Aldermannsligaen mer å fortelle om dine storslåtte politiske målsetninger. Aldermannsligaen kan glemme å ha tirsdagsmøter på nye Jordal. Riktignok er endel av dem spreke, turgjengen, men at Hengern, Bolla, Finn med flere som bruker krykker eller gå stol skal komme syklende på Jordal er vel drøyt. Er det ikke et krav at det skal legges tilrette for funksjonshemmede på nye bygg?

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *