Engamorgen onsdag 6. juli: Kravspekken til Jordal er klar

Foto: Hille Melbye Arkitekter
Foto: Hille Melbye Arkitekter

Oppdragsbrevet fra Oslo Kommune til Kultur -og Idrettsbygg ligger ute her (Dato 24.6). Der ber kommunen KID igangsette bygging av Nye Jordal Amfi, i tråd med Alternativ 1. Dette var altså det minste alternativet på ca 11.500 kvadratmeter. De viser til Rødt sitt forslag, som ble vedtatt, om å ikke låse anlegget til 11.500 kvadratmeter. Allikevel ser det ut til at det er noe i den dur vi får.

For i anbudsutlysningen til Nye Jordal Amfi som nå ligger ute på nettstedet for offentlige anskaffelser, Doffin, så ligger det en romliste. Dessverre er ikke arealet summert opp, så man må gjøre litt regning. Ved å konvertere PDF’en til Word, og deretter kopiere den kolonnen inn i Excel kommer vi frem til at arealet på alle rom, inklusive heissjakter, ventilasjonskanaler og alt, er 8766 kvm.

Eli Grimsby forklarer til oss på Twitter at dette skyldes at romlisten lister opp kun “rom med fast inventar” og at det utelater selve hallrommet og en del gangareal.

Uansett, med utgangspunkt i romlisten og den ekstremt detaljrike kravspesifikasjonen på småpene 176 sider får vi mange nye detaljer om prosjektet.

Screenshot fra snitttegning, KV16 - Tegninger.pdf, Doffin
Screenshot fra snitttegning, KV16 – Tegninger.pdf, Doffin

Her er noen av tingene som skal på plass i Nye Jordal Amfi:

Gangen fra Jordal Amfi til Ungdomshallen skal også rives. Anlegget er på 4 plan. Plan 1 er garderober og teknisk, plan 2 er for publikum, plan 3 er VIP og kontorer, plan 4 er øvre tribuneseksjon.

Fasaden på Nye Jordal Amfi blir hovedsakelig glass holdt på plass av aluminiumsprofiler. Det blir ca 350 sykkelparkeringsplasser, halvparten under tak.

Jordal blir et såkalt “passivhus”, bygget etter standarder for svært lavt energiforbruk. Det blir solceller på taket.

Samtidig blir det en kraftig oppgradering av området rundt hallen. Som VG-journalist Øystein Jarlsbo skriver på Twitter bygging av selve hallen bare 300 av de 500 millionene som er satt av til prosjektet.

Rinken blir NHL-størrelse på 61×26 meter, omkranset av ca 5600 seter fordelt på to plan. 22 VIP-losjer i varierende størrelse. Nedre tribune blir en ring på 13 rader, øvre følger terrenget og formen til gamle amfien.

Plan 1: Det blir 8 nye garderober, og medregnet de 4 i ungdomshallen blir det 12 garderober totalt. Treningsrom, oppholdsrom, sauna (!) og tekniske rom.

Plan 2: Forbeholdes publikum. Det er tegnet inn 8 kiosker og en sportsbar med flatskjermer og lydanlegg. Billettutsalg og vrimlearealer. Vrimleareal på dette planet er i følge romlisten 1350 kvm med fastmonterte ståbord.

Plan 3: Kontorlokaler for Vålerenga Hockey og 22 VIP-losjer i varierende størrelse. TV-studio. Det er tegnet inn en liten lounge på 96 kvm, ellers bare gang. Ingen større vrimleareal for VIP-folket.

Plan 4: Øvre tribune. I endene skal øvre tribune komme sammen med den nedre med trappeseksjon. Det er tegnet inn tre kiosker og mediefasiliteter. 459 kvm vrimlearealer.

Det blir selvsagt mediekube i taket, og ca 40 skjermer rundt om i hallen som speiler det som kommer fra kuben. I tillegg blir det ca 10 55″ infoskjermer.

Screenshot fra snitttegning, KV16 - Tegninger.pdf, Doffin
Screenshot fra snitttegning, KV16 – Tegninger.pdf, Doffin

Kravspesifikasjonen er sykt detaljert, helt ned til hvor mange såpedispensere det skal være på hver dass. Nå gjenstår det å se hva slags anbud som kommer og hva man faktisk kan få for pengene. Det blir spennende!


Vålerenga fotball søker frivillige

Om et års tid flytter Vålerenga inn i et nytt stadion på Valle, og i forkant av dette ønsker klubben å ruste opp frivilligkorpset. Hvis du kunne tenke deg å hjelpe klubben med å gjennomføre Norges beste kampdagsarrangement kan du ta kontakt med klubben på post@vif.no.

Store deler av Vålerenga-miljøet er helt avhengig av frivillig innsats, og det å hjelpe til på Ullevaal på kampdag er selve indrefileten innen dugnadsarbeid. Så her er det bare å ta kontakt!

2 kommentars på “Engamorgen onsdag 6. juli: Kravspekken til Jordal er klar

  • 6. juli 2016 i 11:38
    Permalink

    Husk å stem disse raringer ut ved neste valg. Kanskje like greit å vente i 3 år med å bygge en hall for fremtiden.

    Svar
  • 6. juli 2016 i 12:31
    Permalink

    NHL-rink? Skal vi bare spille mose og gruse hockey ala Stavanger?

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *