Engamorgen torsdag 7. juli: Brown til Kina

Deshorn Brown er på vei til KinaFoto: Grydis.no
Deshorn Brown skal være på vei til Kina Foto: Grydis.no

Vålerenga sliter både økonomisk og sportslig om dagen. Da er det kjipt, men fullt forståelig, at en av de største sportslige bidragsyterne antakeligvis forsvinner for å skaffe penger til en skrapa klubbkasse.

Det var VG som i går kunne melde at Deshorn Brown er på vei til kinesisk nivå to, og klubben Shenzhen F.C. Avtalen mellom klubbene skal kunne sikre Vålerenga 10 millioner, og vi vil da gå greit i pluss med tanke på at vi kjøpte Brown for 4 millioner før 2015-sesongen.

 

Nå var det riktignok Tor Olav Trøim som bladde opp for Brown i sin tid, og det er etter hva vi kan forstå han som i utgangspunktet har krav på overskuddet som et salg vil generere. Men i tilsvarende situasjon da Kjartansson ble solgt, reinvesterte Trøim salgssummen for islendingen i klubben, blant annet gjennom kjøpet av Deshorn Brown. Så vi kan nok være ganske trygge på at Brown-pengene vil pløyes tilbake i klubben på en eller annen måte.

 

Deshorn Brown har scoret seks av Vålerengas 14 mål denne sesongen, og deler andreplassen på Tippeligaens toppscorerliste, bak Fred Friday som har åtte fulltreffere.

Han er en av spillerne som har fått hard medfart av Vålerengas supportere i sosiale medier, uten at jeg helt skjønner hvorfor.

Selv om han til tider har slitt med effektiviteten så er han en av ytterst få Vålerenga-spillere som alltid jobber knallhardt. Og er det ikke det vi supportere alltid ber om? En spiller som blør for drakta?

 

Jeg tenker at det å selge toppscorern sin alltid vil være et stort tap, og særlig når han framviser en såpass bra arbeidsmoral, men jeg skjønner at klubben må selge når det legges klingende mynt på bordet. Sånn ville det tross alt ha vært uansett om klubben hadde dårlig råd eller ikke.

 

Så blir det spennende å se hva slags planer klubben har for en erstatter, eller om Moa og Elías må fylle rollen som spiss aleine framover. Kanskje vi kan hente tilbake magikern fra Øystese?


Arvidsson til IK Sirius

I forrige uke valgte Vålerenga og Jesper Arvidsson å avbryte samarbeidet, og svensken flyttet hjem igjen til Sverige uten å ha en ny klubb på plass. Nå har imidlertid Arvidsson signert med IK Sirius som leder Superettan (svensk nivå to).

 

Vi ønsker Jesper lykke til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *