Engamorgen fredag 8. juli: Nok syting

Vi står sammen og kjemper... Foto: Anders Grydeland (Grydis.no)
Vi står sammen og kjemper… Foto: Anders Grydeland (Grydis.no)

En dag til kamp og halvspilt serie. Skal vi la dritten vedvare, eller skal vi begynne å blø for Enga.

For ikke mange år siden lo vi godt av morgensdagens motstander, Brann, og deres såkalte supportere. De klarte liksom alltid å drepe sitt eget potensial med negativitet. Dessverre er ikke Brann lenger alene om denne drepende negative holdningen fra supporterne.

Det tok ikke spesielt lang tid før internett kokte, etter forrige helgs tap. Høstjakta starta ikke som man håpet og mange er nå skuffa og føler seg svikta av klubben. Kanskje på tide å gjøre noe med egen holdning?

La det for all del være klart. Fotballen har hittil i år skuffa stort. Du må ikke tro at vi i Apreropets redaksjon er fornøyde med hva man har fått til sportslig. Vi har bare måtte bruke mye av energien vår på brannslukking, da altfor mange av klubbens egne har bidratt til uforholdsmessig negativt fokus

Noen har visst oppfatta oss som klubbens blinde lakeier, som i all hovedsak er der for å pleie bjellene til gutta. Silkemyk håndtering og alt det der.

Vi forventer mer av Kjetil Rekdal og av gutta enn det vi har blitt servert på banen hittil i år. Vi har skrevet ofte at vi krever at de ihvertfall prøver.

Det mange nok misforstår er at vi også krever bedre av klubbens supportere. Når jeg skriver supportere, mener jeg de som vil stå kamp etter kamp å hjelpe gutta frem til seier. De som har trua på at sang og trøkk hjelper og som er minst like slitne etter kamp som det gutta er. De som prøver å fungere som en inspirasjon for gutta, de rundt seg og som ved hjelp av sin oppførsel på kamp, verver flere syngende supportere til neste kamp.

Hvis du ikke kjenner deg igjen i denne beskrivelsen, eller du tror det selv men blir stadig utfordret på egen negativitet og dårlige sangbidrag. Beklager, du er nok ingen supporter. Du er en tilskuer.

Hvis du hadde vært mer supporter enn tilskuer, hadde du gjort jobben min som kritiker langt enklere og dermed vanskeligere. Jeg kunne satt mer fokus på hvorfor gutta sjeldent klarer å “infiltrere bussen” til motstanderne. Du veit når gutta sender en støttepasning, for å vende opp spillet. Istedet for da å skrike ut din misnøye med støttepasninger, kunne du kanskje sett at det var for å vende opp spillet og kanskje åpne opp mellom leddene på “bussen”. Du kunne heller bidratt med sangstemmen din på sangen lokomotivfeltet prøver å dra igang, i det øyeblikket. Kanskje få med deg sidemann på sangen. Hjelpe til med å skape et trøkk som gjør motstanderne våre litt nervøse, som bidrar til at bussen bryter sammen og gutta klarer å skape et angrep ut av det.

Hvis du tror det å snakke dritt om spillet i 2×45 minutter, i tillegg til å spre eder og galle på internett, inspirerer gutta på banen og hjelper klubben med å dra flere folk på kamp, da synes jeg du bør teste ut denne metoden på andre viktige deler av livet ditt. Familie, venner, jobb og sånn.

Neste sesong flytter Klanen alle stående, syngende supportere over til svingen. 

Hvis du fortsatt føler at ditt bidrag er kjefting og negativitet, finnes det andre tribuner du kan velge. Det er flere som prøver å hjelpe klubben i riktig retning, på den eneste måten de vet de kan bidra. Ved sang og tifo.

La de få gjøre det i fred fra din negativitet, så kanskje vi i Aperopet og andre blogger kan bidra med litt klubbyggende kritikk.

La oss starte nå, så vi igjen kan le av Brann

Èn kommentar på “Engamorgen fredag 8. juli: Nok syting

  • 8. juli 2016 i 12:24
    Permalink

    Veldig bra ! Først må vi bidra med noe positivt så kan vi kreve/støtte gutta! I morgen drar vi til Bergen og returnerer hjem med 3 poeng i morgen kveld!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *