Totalkollaps

2016-07-09 Brann Borte Banens Beste

Skal du ha sjans på bestemannspremie, så må du være tilstede.

Bortekamp mot et lag som ikke har sluppet inn mål på hjemmebane, og med 6-1-0 på de første syv. Det er ikke et enkelt utgangspunkt. Allikevel så det ganske lovende ut utover i 1. omgang.

Brann fikk ikke til mye, og så ut som det bleike laget bergenserne har syti og klaga over. Greit nok at de har bra hjemmestatistikk, men de har knapt scoret mål.Derfor så det meget lovende ut når Moa på fint vis gjør 1-0. Bra forarbeid av Lundström da han runden backen og slår inn til Moa som sniker seg inn mellom midtstopperne. Branns første baklengs på hjemmebane i år.

Dessverre klarer vi ikke holde det til pause. Brann angriper på vår venstre, og Tollås står med ryggen til og ballwatcher når innlegget kommer. Orlov får skyte fritt på mål, men Sandberg redder mesterlig. Dessverre er det ingen som plukker opp Barmen som får sette returen. Larsen er på vei mot venstre, Berge står på halvdistanse, og Tollås ballwatcher enda.

Det var like mye stillingskrig i 2. omgang, men etterhvert faller vi mer og mer i kvalitet. Når Sander Berge faller på midtbanen og gir Brann en mulighet på blank goal var det bare et forvarsel. Nok en flott redning av en våken Sandberg.

Senere gjør Brann 2-1 med Vega, som skyter et ræva skudd i foten til Larsen. Larsen er klønete og prøver å styre ballen utenfor, styrer den heller i motsatt hjørne. Sandberg utspilt. Da begynner gutta å henge med huet. 3-1 kommer ved at Brann setter oss under kraftig press. Vi sliter med å klarere, og når vi endelig får sendt ballen tversover og skal sette i gang fremover spiller vi ballen rett til en Brann-spiller. De ruller over oss, og setter 3-1.

4-1 kommer på en kontring hvor selv Huseklepp ser ut som en fotballspiller. Sandberg er faktisk på den også, men ikke nok.

Det som er virkelig skremmende er å se hvordan laget bare går opp i liminga utover i 2. omgang når Brann hever kvaliteten noe. Gutta ser greie ut så lenge de ikke blir satt på prøve, men knekker som porøst støpjern når de blir utfordret. Det er mangel på struktur, og mangel på folk som tar ansvar. Vi har blitt laget som hjelper dårlige lag å se bra ut, som vi var i 96. Og i 2001, blant annet.

For en som har vært med på to Vålerenga-nedrykk tidligere ser dette ubehagelig kjent ut.

Tidligere har Kjetil Rekdal hatt evnen til å se når han ikke har mer å gi, og når laget trenger forandringer. Jeg håper og tror han fortsatt har den evnen. Nå har vi 11 poeng etter halvspilt serie. Neste kamp er Sogndal hjemme. Make or break.


Marcus Sandberg – 7 – Gjør flere bra redninger, men er belemret med hodeløse kyllinger uten sans for tid og rom foran seg. Var min kandidat til BB da han egentlig ikke kan lastes for noen av målene. Får 7 tross fire baklengs. Sier litt om resten.

Robert Lundström – 4 – Fint forarbeid på vår scoring. God offensiv spiller, vanskelig å gi karakter. Er ikke glimrende defensivt, men det er først og fremst sentralt vi kollapser.

Jonathan Tollås Nation – 2 – Snur ryggen til og ballwatcher på 1-1. Står ikke frem som kaptein på noen som helst måte.

Simon Larsen – 3 – Trår til i dueller, men gjør i likhet med Nation flere feil bakover.

Rasmus Lindkvist – 4 – Samme som Lundström. Vanskelig å gi karakter, problemer defensivt. Ut etter 82.

Daniel Fredheim Holm – 4 – Greie detaljer her og der, men klarer aldri ta styringa på kampen. Mistet ballen mye mot slutten.

Sander Berge – 4 – Blir mye løpende imellom, er forsåvidt duellsterk men har flere fæle balltap. Plukker ikke opp Barmen på 1-1. Ut etter 76.

Herman Stengel – 4 – Ganske bra i første omgang. Tråkker til i dueller, så virkelig tenkt ut. Faller i kvalitet utover i 2.

Ghayas Zahid – 4 – Dribleglad som alltid. Morsom å se på, men svært lite effektiv.

Elias Mar Omarsson  – 3 – Løper mye, men får til svært lite. Mer og mer usynlig utover i 2. omgang. Ut etter 59.

Moa Abdellaoue – 5 – Viser glimt av gammel storhet, men blir veldig pakket inn. Fin scoring da han sniker seg mellom stopperne til Brann. Vi trenger Moa i form utover i høst..

Innbyttere:

Christian Grindheim: – 3 – Kom inn etter 60 minutter. Klarer ikke prege kampen, er med på kollapsen.

Simen Juklerød: Usynlig, så jeg sier for kort tid.

Niklas Castro: Fort kort tid.

Banens Beste: Ingen.

Èn kommentar på “Totalkollaps

  • 9. juli 2016 i 21:27
    Permalink

    Skjebne kamp for Rekdal mot Sogndal. Blir det tap der bør Rekdal bort dessverre. Jeg liker Reka men vi blir spillende på samme måte hele tiden. Fikst småpassnings spill men alt for få sjanser blir skapt.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *