Flere spørsmål enn svar

2016-07-15Det var tre store spørsmål før dagens kamp mot Sogndal: Hva betyr en ny trener fra januar for prestasjonen nå? Hva skjer med offensive Vålerenga når Brown er vekk? Og: Skal Vålerenga klappe sammen nok en gang?

Svarene var det vanskelig å finne i denne kampen. Nok en gang gjorde vi en brukbar førsteomgang. Moa løp, rev og slet og klarte å kjempe like mye som vi har sett fra Brown gjennom sesongen så langt. Og om Vålerenga ikke kollapset, så klarte laget i hvert fall ikke å holde ting gående gjennom hele annen omgang. Enkelte lysglimt var det muligens.

I førsteomgangen hadde vi flere muligheter. Det begynte med at Moa var nær å snappe en ball etter fire minutter, vi starter med høy tenning, kraft og aggresjon. Vålerenga kjemper og Sogndal er tamme. Etter 17 minutter medfører det masse klabb og babb, ballen faller ned og Zahid sender den i mål. 1-0 VIF!

Zahid får blod på tann og gjør to gode skuddforsøk 4-5 minutter senere.

Så ser det ut som om det blir varmt for Vålerenga-laget, tempoet faller voldsomt, men heldigvis er Sogndal like tamme. Vålerenga får et 2-0-mål annullert for angrep på keeper i sluttsekundene av omgangen, og antakelig er det korrekt.

Når andre omgang settes i gang skjer nesten det samme igjen, men her framstår det som mer rart, for Wæhler blåses da av for å hoppe opp ved siden av Sogndals keeper?

Men herfra og ut begynner Sogndal å vinne alt av andreballer.

Vålerenga blir stadig mer passive, og Sogndal tar over kampen helt.

I det 69. minutt kløner vi det til, og Sogndal scorer enkelt, og velfortjent etter spillet. 1-1

Klarer så Vålerenga å heve seg etter dette?

Delvis. Eller i hvert fall i perioder.

Og det siste kvarteret kunne hva som helst skjedd, men Sogndal er bedre enn vi er på alt, inkludert tjuvtriks. De legger seg ned ved den minste berøring og får frispark som de kan slå langt. Og det blir et par nesten-muligheter hver vei.

Når kampen avsluttes oppleves det både med lettelse og irritasjon. Dette skulle vi vunnet, men vi var antakelig minst like nær å tape det.

Spillerbørs

Marcus Sandberg – 5 – Settes ikke på de store prøvene, men gjør likevel en OK kamp på strek virker noe mer usikker i feltet.

Simon Larsen – 4 – Som så altfor ofte før gjør han mye godt i det ene øyeblikket og noe rart i det neste. Bedre offensivt enn defensivt.

Jonathan Tollås Nation – 5 – Solid i førsteomgangen, men det virker som om selvtilliten og kommunikasjonen i forsvaret forsvinner i andre. Nation og Wæhler er kjernen i dette.

Kjetil Wæhler – 5 – Vår beste i førsteomgang, trekker seg i dueller og framstår som å ha blitt temposvak i andre. Mange av Sogndals brudd og kontringer, inkludert målet, kommer rundt ham.

Rasmus Lindkvist – 4 – Bedre offensivt enn defensivt, og det var like ofte Zahid som var nede og forsvarte som Lindkvist på dennes side på kontringer.

Herman Stengel – 5 – Kjempet godt og hadde mye offensiv kraft. GIkk etter hvert tom for krefter. Ut etter 76 minutter.

Sander Berge – 4 – Den definsive av våre midtbanespillere. Jobbet godt i førsteomgang. Når det blir få løp foran ham spiller han gjerne de aller tryggeste ballene, til keeper. Som mot Brann har han flere fæle balltap.

Christian Grindheim: – 4 – Vår klart minst synlige på midtbanen. Startet godt i andre omgang, men ser litt lei ut.

Ghayas Zahid – 5 – I tillegg til driblingene vi er vant til skjøt han noen ganger i dag. Den første gikk i mål etter 17 minutter. De to neste kunne gjort det etter 21 og 22. Klarer ikke helt å spille på lag i hele kampen, men bedre enn i mange kamper i år. Ut etter 85 minutter.

Daniel Fredheim Holm – 5 – Var veldig god og ivrig i det offensive fra begynnelsen av kampen, men falt ned til et litt lavere nivå etter hvert. Virker misfornøyd med dommeren og medspillerne etter hvert, og mangler en del på en toppkamp. Ut etter 82 minutter.

Moa Abdellaoue – 6 BB – Kjemper, spiller fram lagkamerater, skyter og setter opp en voldsom innsats. Må kjempe hardt mot Sogndals sterke stoppere, og kommer seg bare tidvis løs. Lovende foran en tung høst.