Engamorgen torsdag 4. august: Sikre deg billett til Sarp!

Vajebah Sakor. Foto: Anders Grydeland, grydis.no
Vajebah Sakor blir viktig mot Sarpsborg. Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Det ligger an til utsolgt i Sarpsborg på søndag – du bør skaffe deg billett nå dersom du har tenkt deg nedover. Og vi myser litt videre på “Deila-effekten”.

 

Dagsavisen har vært en tur på Valle og prata med spillerne. Som jeg tidligere har vært inne på, kommer media nå til å snakke om “Deila-effekten”. Der hevdet jeg at svaret er langt mer sammensatt enn som så, blant annet flere skadefrie nøkkelspillere, en god dose ny selvtillit, ny giv med ny satsing og Sakor tilbake i laget – og at enkelte spillere ønsker å vise seg frem for Deila.

Christian Grindheim sier at dette “blant annet” skyldes Deilas inntreden i miljøet, selv om han ikke aktivt er med og jobber på treningsfeltet, og mener dette spesielt gjelder de unge spillerne som skal være i klubben i lang tid. Wæhler er inne på det samme.

Rekdal sier han nå ser mer sult på feltet, og påpeker at de rutinerte spillerne nå virkelig bidrar – noe de kanskje ikke har gjort så mye tidligere i år, skadefrie eller ei. En som har vært skadet er Moa, nå er han skadefri, og han trekkes spesielt frem som en drivkraft på treningsfeltet.

Ronny Deila selv pratet til fans og sponsorer inne på Ullevaal etter matchen og var inne på noe av det samme. Ta en titt!

Denne given kan vi trenge, fordi det blir ingen enkel bortekamp Vålerenga skal spille på søndag. Sarpsborg er et knallsterkt hjemmelag og står med åtte seire på de ni siste hvis vi tar med en cupkamp mot Stjørdals-Blink og treningskamper mot Molde og Vålerenga. De har ikke sluppet inn mål på de tre siste kampene, men har da møtt kokkoslag som Lillestrøm, Molde og Start..

Sarpsborg ligger bare tre poeng bak sølvplassen, og sånt blir det “fotballfeber” av. De regner med at matchen mot oss blir utsolgt, og det kan bortetribunen også bli.

Vi har kun fått 412 billetter til bortefeltet, for å sikre deg en må du lese her.


 

Spillere ut

Riki Alba har slitt med spilletid hos Varberg BOIS i Sverige, nå går han i stedet på lån til Ullensaker/Kisa. Vi ønsker Alba lykke til, her er det bare å klinke til.

Som nevnt tidligere reiser også Henrik Udahl. Han skal til USA for å gå på University of Cincinnati. Vi ønsker lykke til, og velkommen tilbake.


 

Moderne fotball

Vi kan vel også ta med dette gullkornet fra spansk fotball:

Ifølge nettstedet Football-Espana.net innføres det nye regler for ligaen kommende sesong. En av reglene sier at klubbene MÅ sørge for at stadion ser full ut for TV-kameraene – eller få bot.

Kampdelegaten (fra forbundet antar jeg) skal ta bilder av tribunen motsatt TV-kameraet 30 minutter ut i kampen, og dersom den ikke tilsynelatende er 75% full så vanker det bøter. Bøtene dobles dersom det er under 50%.

Dette for å sørge for “optimal audio-visuell opplevelse” for TV-seerne.

Dersom det finnes områder på stadion som mer eller mindre alltid står tomme, vil faktisk La Liga betale for presenning for å dekke de tomme setene. Antageligvis da med trykk av elleville tilskuere slik Lyn gjorde på Ullevaal.

Moderne fotball, der altså.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *