Engamorgen lørdag 6. august: Spillerflukt og tomme tribuner

Foto: Anders Grydeland, grydis.no
Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Det er dagen før kampdag og idrettsverdenen koker. Greit nok at det er mest koking rundt OL, men vi tar hva vi kan få. Det ser ut til at spillergruppa tynnes ut og det koker relativt lite på Ullevaal, men det er heldigvis ikke Vålerengas skyld.

 

Spillerflukt fra Vålerenga?

Tidligere denne uka har Vålerenga mistet spisstalentene Henrik Udahl, til amerikansk college-fotball, og Riki Alba, på lån til Ull/Kisa.

Nå er visstnok Eliás Mar Omarsson også på vei bort. Omarsson har ikke hatt den sesongen vi hadde håpet på ennå og med Henrik Kjeldsrud Johansens inntog stiller han p.t. langt bak i spisskøen.

Nå er det en del som har Eliás som favorittspiller og forståelig nok ikke synes noe om dette, men før man klikker i vinkel er klubbens intensjon å leie ham ut, sånn at han får spilletid. Hvis noen kommet med rett pengesum vil vi selge, men det gjelder jo alle spillerne våre.

Niklas Gunnarson er sannsynligvis også på vei ut dørene

Det burde vurderes på å installere en egen snurredør på Valle, kun for Niklas Gunnarson. Djurgården skal ha lagt ut følere på ham og med kun et halvt år igjen i kontrakten og fortsatt ikke spilletid etter at han returnerte til oss, er sannsynligheten stor for at han drar.

Da blir det enda mer spennende å se hva klubben gjør på overgangsmarkedet. Vi har ikke flust med forsvarspillere nå og Rekdal har meldt at det blir minst to overganger til.


 

Treningskamper til besvær

Det ble spilt kamp mellom Inter og Tottenham på Ullevaal Stadion i går. For mange av dere vil dette være første gang dere leser om det.

Kampen var det svært få som fikk med seg og enda færre dro for å se kampen. Rundt 7 000 kjøpte hver sin grisedyre billett. Selv om begge lagene regnes som storklubber, er de på ingen måte nordmenns favorittklubber. Jeg hadde selv ingen interesse i å bruke 900 kroner på en billett til en ubetydelig treningskamp, mellom to lag jeg ikke bryr meg om. Jeg tipper denne tankegangen også var tilstede for de få andre som faktisk hadde hørt om kampen.

Hvis du har fått med deg showkampene Vålerenga har spilt tidligere, har det alltid vært snakk om den magiske grensa på hvor mange billetter som må selges for at arrangementet går i null. På de siste showkampene våre har den grensa vært rundt 18 000 tilskuere. Disse storlagene koster en del å hente inn og med kun 7 000 på tribunen er det ikke vanskelig å skjønne at kampen gikk i dundrende underskudd.

Arrangøren kan trøste seg med at showkampen samme kveld, mellom Viking og Arsenal i Stavanger, gikk mye bedre. Der trur jeg også man er inne på den viktigste grunnen til at kampen på Ullevaal floppa. Lokal forankring. Drømmen om å konkurrere mot de store er jo hva som gjør showkampene interessante. Som i fjor da den gang Real Madrid-manager, Rafael Benitez, skrøt av Sander Berge, eller da vi spilte tiki-taka MOT Barcelona i 2010. Ved siden av dette har Vålerenga, som arrangør, alltid forstått at vi faktisk ikke er hovedfokus på disse kampene. Det er det de norske supporterne av (sett inn vilkårlig storklubb, presumptivt fra England, her) som er. Hvilket lags supportere fridde man til i går?

Vålerengas breddeavdeling hadde forøvrig noe med kampen i går å gjøre, i rollen som stadionverter og lignende. Vi håper de fikk en god opplevelse, penger i kassa og at de fleste var Tottenhamtilhengere, da Spurs vant kampen 6-1. 


 

Da er tida endelig her. OL i Rio. Mange så mest frem til sommerens EM. For min del er det basket-OL som er mest interessant, utenfor Vålerenga-land selvfølgelig. Amerikanerne blir det som alltid morsomt å følge, men mitt mer underfundige tips til deg er å følge Nigeria som har tidligere Hotel Cæsar-slemming, Mathias Eckhoff, i trenerteamet.

Men viktigst av alt. Har du huska billett til morgendagens kamp?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *