Engamorgen tirsdag 9. august: Ny spiller på vei inn?

 Foto: Anders Grydeland (grydis.no)
Herman Stengel, kanskje tomålsscorer mot Førde. Foto: Anders Grydeland (grydis.no)

Det ryktes en ny spiller på vei inn i Vålerenga. Herman Stengel scoret en, kanskje to, da rekruttlaget slo Førde, og jeg fantaserer litt om hvordan den nye stadion skal se ut.

Det er spennende tider i Vålerenga, og ryktene flyr om en ny spiller inn. 18 år gamle Thomas Elsebutangen fra Pors.

Pors’ sportslige leder Erik Skredtveit forteller til Telemarksavisa at de forhandler med Vålerenga om spilleren. Han skal ha vært på prøvespill i Vålerenga i forrige uke, og skal ha imponert så mye at Vålerenga vil ha han omgående. TA omtaler spilleren som en “lynhurtig angrepsspiller”.

Elsebutangen har ifølge NFFs nettsider scoret 17 mål på 26 kamper for Pors. I 2015 ble det hele 12 mål på 9 kamper, i år har han scoret 5 på 17 kamper.

Aperopet har en spion i Vestfold og Grenlandstraktene, som var tilstede på kampen mellom Fram Larvik og Pors i går kveld. Pors vant den kampen 2-1. Elsebutangen spilte kampen, men var etter sigende ganske usynlig, og så ut som han sparte seg. Han spilte da ving. Etter kampen var han lenge på telefonen, så kan vi jo spekulere i hvem som var på den andre siden!


 

Omarsson ut

Samtidig lånes Elias Mar Omarsson ut til IFK Göteborg. Han har slitt med spilletid i år, og har ikke imponert når han hadde sjansen. Mot Brann startet han, og spilte til en treer på vår børs. Nå skal han få et miljøskifte, og kanskje litt spilletid i Allsvenskan.

Vi ønsker lykke til, og velkommen tilbake!


 

Vålerenga 2

Rekruttlaget tok en meget flott og viktig 4-1 seier over Førde på bortebane i går.

Rino Falk Larsen ga Vålerenga ledelsen tidlig, før Herman Stengel doblet på straffe da keeperen til Førde ble utvist. Litt dumt å ikke ha keeper på benken, da Førde måtte spille resten av kampen med en utespiller i mål. Stengel scoret en til, eller var det Kjelsrud Johansen? Det hersker det litt uenighet om. Uansett, Sander Pettersen fastsatte sluttresultatet.

Kun topp 7 holder plassen i divisjonen, og Vålerenga er á poeng med Lørenskog i kampen om den plassen.

Klubbsidene


 

Bundesliga

Tyskland har vært et foregangsland i fotballverdenen i lang tid. Undertegnede overvar i går seriestarten i Bundesliga 2 mellom VFB Stuttgart og FC St.Pauli på bohemen. Kampen hadde 60.000 tilskuere, hvorav kanskje 2500-3000 hadde tatt den ca åtte timer lange turen til Stuttgart fra Hamburg. I 2. divisjon, på en mandag.

Der snakker vi fotballkultur.


 

Dekorering av stadion

..og det igjen fikk meg til å tenke på hvordan stadion bør se ut. Kosmetisk sett. Nå har vi endelig vårt eget sted, og det skal selvsagt markeres. Det er alt for mange kjedelige stadioner i Norge uten noe som helst særpreg.

Null stress, her er det bare for Vålerenga-fans å varme opp sprayboksene og finne frem maleutstyret.

Først og fremst ønsker jeg meg en spesiell spillertunnell. Jeg håper virkelig ikke vi ender opp med en slags foajé med IKEA-møbler og gipsvegger med hvitmalt strietapet. Det er så mye kult man kan gjøre, i det minste slenge opp litt motiverende grafitti.

Ellers så kan man gjøre som St. Pauli, og rett og slett bare skremme livsskiten ut av motstanderne:

I Gelsenkirchen har de lange gruvetradisjoner:

Hva enn det blir hos oss håper jeg det blir fargerikt med sterk Enga-identitet. Når spillere gjester Vålerenga skal de ikke stå i en kjip, grå oppgang med noen drakter klistra på veggen. Spiller du for Vålerenga skal du føle deg hjemme. Er du motstander skal du merke at nå er du på fremmed jord.

Det samme gjelder resten av stadion. Så Vålerengas gatekunstnere – begynn å tegne. Det blir nok av grå betong å pynte på:

Maudy Putter / Pinterest
Maudy Putter / Pinterest
graffiti-maler.de
Miniklanen, avd Hamburg? graffiti-maler.de
grr_avity/mulpix.com
grr_avity/mulpix.com
union-berlin.com
union-berlin.com

I dag:

Hva skal man gjøre i dag? Hva med å ta en tur på Jordal Amfi å se årets første treningskamp mot Frisk-Asker?

Dropp kl 18.30!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *