Engamorgen lørdag 13. august: Kampdag: slå Brann!

Moa. Foto: Anders Grydeland, grydis.no
Moa har scoret i det siste. Ny mulighet i dag. Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Vålerenga-Brann, 18.00 Ullevaal Stadion. I dagens Engamorgen ser vi fram til ettermiddagens kamp, bringer kommentarer og forhåndsgjetninger fra folk i blått og rødt og tenker litt selv også om hvordan kampen blir.

Vålerenga offentliggjorde i går troppen til ettermiddagens kamp mot Brann, og det er ikke mange overraskelser. Ómarsson er utleid, Gunnarsson er solgt. I troppen erstattes de av Jonatan Tollås Nation som er nesten fri for skade og Niklas Castro.

Troppen muliggjør altså at vi stiller med samme lagoppstilling som i de to seneste – og meget sterke – kampene.

Slik Aperopet ser det er det egentlige alternativet å gjøre ett bytte på en av de fem plassene bak Moa, der Daniel Fredheim Holm, Magnus Lekven og Herman Stengel kjemper om å overta en av plassene.

Troppen er i hvert fall slik:
Marcus Sandberg, Aslak Falch, Simon Larsen, Rasmus Lindkvist, Robert Lundström, Jonatan Tollås Nation, Kjetil Wæhler, Herman Stengel, Christian Grindheim, Vajebah Sakor, Daniel Fredheim Holm, Mohammed Abdellaoue, Ghayas Zahid, Henrik Kjelsrud Johansen, Niklas Castro, Magnus Lekven, Simen Juklerød og Sander Berge.

Til klubbens hjemmeside avslører ikke Kjetil Rekdal noen startoppstilling.

Men han har fokus på at vi ønsker å spille vårt spill, at vi har fått det til å fungere offensivt gjennom de seneste kampene, og at vi er ubeseiret på de siste fire. Samtidig som han understreker at Brann er et vanskelig lag å møte.

Rekdal understreker at gutta har hatt ei bra treningsuke, og melder om trøkk, høyt nivå og god konsentrasjon.

– Vi er klar! Det er viktige poeng det skal spilles om. Det er første sjansen vår til å komme oss unna nedrykksstreken. Bodø/Glimt og Lillestrøm møtes, så ved seier til oss har vi i hvert fall en kamps forsprang, sier han.

Rekdal ønsker seg videre mye folk og godt trøkk fra tribunen:

– Jeg syns gutta hadde fortjent det. Vi har spilt tre solide kamper på rad, og vist frem et angrepsspill som i perioder er svært høyt nivå over. Det tror jeg folk liker og er nysgjerrig på, så forhåpentligvis kommer det mye folk og vi klarer å innfri i tillegg.

Se intervjuet i videovinduet under:

Også Robert Lundstrøm er klar. Svensken har vært en av våre aller beste gjennom de seneste kampene, og forteller klubbens sider at han og resten av laget er klare for å revansjere bortetapet mot Brann.

– Jeg har trent en god del på det den siste tiden, og det har gitt uttelling i kamper også. Det kjennes bra, sier han i intervjuet du kan se i vinduet under.

NRK Hordaland har snakket med Branns kaptein Vadim Demidov og trener Lars Arne Nilsen om kampen. De understreker det vi vet: At Vålerenga er i form og at Brann ikke skal gi seg uten kamp.

– Vålerenga er i form, men det er vi også, sier Demidov.

Han understreker videre at han liker positivt press bedre enn negativt press.

– Presset vi har på oss nå er ingenting mot presset det er å ligge i førstedivisjon og kjempe for opprykk, eller å være i eliteserien og kjempe mot nedrykk, sier Brann-kapteinen.

– Det er en voldsom spilleglede og entusiasme i Vålerenga nå. Å møte dem borte med det mannskapet de har, blir tøft. Men kan vi slå Odd borte og Strømsgodset hjemme, kan vi slå Vålerenga på en god dag. Hvis vi gjør det vi skal, tar vi poeng, sier trener Nilsen.

Og da gjetter Aperopet på hvordan kampen blir: Gjennom første omgang sliter Vålerenga med å komme gjennom Branns forsvar, men aggressivt førsteforsvarsspill fra spesielt Christian Grindheim gjør at vi ikke slipper til Brann på noe skummelt. Med Sander Berge til å passere ledd og Ghayas Zahid til å fordele baller ut til de svenske backene våre kommer vi til mange innlegg og muligheter. Derfor åpnedr det seg muligheter etter hvert, og Vålerenga stikker av med seieren etter en tøff kamp.

Før kampen er dette lista over hva vi får høre på Ullevaal:

spilleliste Vålerenga - Brann


Ishockey og G19-fotball
Som inspirasjon til kampen kan vi anbefale å lese om Vålerenga Hockeys 2-1 seierover Storhamar på Jordal Amfi i går, eller se høydepunktene fra Vålerenga G19s 7-0-seier mot Bodø/Glimt i cupen torsdag i vinduet under.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *