Engamorgen torsdag 18. august: Var det like godt for deg som for meg?

Skjermdump: vif-fotball.no
Skjermdump: vif-fotball.no

Hvis du er som meg, og 99 % av alle fotballsupportere oppvokst med hjemme-PC, har du spilt Championship/Football Manager. Jeg husker at min greie var å virkelig støvesuge resten verden for svært unge talenter og så vente på at overgangsvinduet åpnet og se talentene ramle inn. 

Jeg fikk litt av den samme opplevelsen igår, bare hundre ganger bedre.

For vips, så var feltet fylt opp med fire helt nye og et kjent ansikt. Marcus Nakkim er et stort talent vi kjent med fra før og han har visstnok blitt mye bedre, under låneoppholdet i Strømmen. Hva kan man si om de nye da?

Vel, for det første så er de unge. Det virker likevel som klubben har gjort en god jobb med å kartlegge talentene. Thomas Elsebutangen har vi allerede hørt mye om. Sterk og rask spiss, Kjetil Rekdal håper klubben kan utvikle videre. Kristoffer Hay er et heller ubeskrevet blad for meg, men det er svært sjeldent man henter så unge stoppere direkte til A-laget. Det gjelder egentlig de aller fleste Tippeliga-klubber. Det er lov å minne om hvordan det gikk sist vi hentet en relativt ukjent stopper fra Ringerike.

Utlånspilleren, Ernest Agyiri, fra Pep Guardiola’s Manchester City, virker som en svært morsom signering. Det som er svært spennende er hva dette kan bety for klubbens fremtid. Ernest kommer til oss som følge av Ronny Deila sitt gode samarbeid med Man City. Hvis dette lånet fungerer, er mulighetene store for flere lån, på gunstige tidspunkter i senere sesonger. Vellykkede låneopphold vil sannsynligvis ikke skade samarbeidet vi har fått med diverse italienske klubber heller.

Det som likevel gjenstår for meg som den mest spennende signeringen, er Magnus Retsius Grødem.

Dette er gutten som hadde flest beilere, men valgte til slutt blå Umbro-drakt. Han har allerede levert langt mer enn forventet av et talent i hans alder. Med unntak i Agyiri, er han nok mannen som er nærmest en fast plass i A-stallen. Han er bare 18 år, men har allerede spilt 31 Obosliga-kamper og scoret i 8 av dem.

Kommer vi til å se noen i morgendagens oppgjør, mot Bodø/Glimt? 

Vel, det gjenstår å se. Nakkim tar nok en plass i troppen, da Jonatan Tollås Nation fortsatt ikke er helt skadefri. Ellers er både Ghayas Zahid og Moa i strålende form. Henrik Kjeldsrud Johansen er i god form for andrelaget, hvor han scorer jevnt og trutt, og har vært et friskt pust hver gang han har kommet inn for Moa. Kanskje får vi se Agyiri komme inn for Zahid, men da får ikke Zahid avgjort en ny kamp på overtid.

Det ville jo bare vært kjedelig


Pucken droppes kl.18:30 i dag

Vålerenga Hockey tar i mot Sparta Sarpsborg i Jordal Amfi i kveld. Herligheten koster deg en femtilapp å overvære og klubben sier du godt kan betale på Vipps, for så å vise kvittering i døra.

Det har vært litt stille fra Jordal i det siste, etter at isflatene ble åpnet. Er det den berømte stillheten før det tar av?

KWR sender som vanlig. Sendestart er 18:15.

Følg med her litt senere for link til kampen.


Morten Berre gjør comeback

Da dødlinjedagen nærmet seg nullpunktet, kom nyheten om at Skeid hadde hentet Morten Berre ut av pensjonisttilværelsen, som spillende trener. Trener Tom Nordlie er selvfølgelig strålende fornøyd med signeringen. Tidligere VIF-kjenning og fotballnomaden, Jan Gunnar Solli, signerte samtidig, men det er jo klart at signeringen av en pensjonert førtiåring med legendestatus får top-billing, istedet for en 35 år gammel spiller, med 40 landskamper, som prøver å få ut siste rest av sin egen karriere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *