En seier for antifotballen

2016-08-19

Alle som har sett Bodø/Glimt spille fotball visste hva slags kamp de gulkledde ville legge opp til på Ullevaal i kveld. Her skulle det ligges kompakt, kontres og drøyes tid. Så er det selvfølgelig Vålerengas oppgave å finne en måte å låse opp den parkerte bussen på, noe man bare klarte delvis i denne kampen.

Før kampen var jeg bekymra for om Vålerenga ville ta lett på den presumptivt ”overkommelige motstanden” vi sto overfor. Men selv om Glimt kom raskest ut av startblokkene, og hadde full kontroll på ballen de første tre minuttene, så ble det fort tydelig at Vålerenga ikke tok lett på oppgaven. Vi produserte mye før pause, og særlig innleggene fra Robert Lundström var en skapende kraft.

Det virka som om det kun var et spørsmål om tid før Vålerenga skulle ta ledelsen, og derfor føltes det som et gufs fra en ikke alt for fjern fortid da gjestene kontret inn 0-1 helt på tampen av første omgang.

Var vi virkelig tilbake til uvanen fra begynnelsen av sesongen hvor Vålerenga hadde alt spillet, men ingen marginer?

Nei, heldigvis merker man at Vålerenga har litt mer flyt nå. Der vi tidligere typisk hadde stanga uten uttelling resten av kampen, og sluppet inn et punkteringsmål rett før 90 minutter, fikk vi i kveld betalt for presset vårt i form av et kanonmål av Juklerød, samtidig som Sandberg varta opp med noen fantomredninger på slutten.

Seiersrekka vår stoppa dermed på fire, men vi er fortsatt ubeseira på seks kamper. Og med tanke på tabellposisjonen til laget vi møtte i kveld er uavgjort uendelig mye bedre enn tap.

Selv om det alltid er surt når den antifotballen som Glimt står for lønner seg.

Spillerbørs:

Marcus Sandberg – 7 Lite å jobbe med i store deler i kampen, men drar fram noen redninger mot slutten som holder oss inne i kampen. Viser også fram gode igangsettinger

Robert Lundström – 6 Kommer til flere gode innlegg i første omgang, men blir mer usynlig i andre.

Simon Larsen – 6 OK kamp fra Larsen, som virker trygg ved siden av Wæhler.

Kjetil Wæhler – 6 Stødig som alltid, og hadde trolig fortjent en straffe i første omgang.

Rasmus Lindkvist – 6 Der Robert Lundström blir mer usynlig i andre omgang blir Lindkvist mer involvert. Har dessverre noen svake dødballer, og brenner en stor sjanse helt mot slutten.

Vajebah Sakor – 5 God innsats i første omgang, men ofres i pausen for å få en mer offensiv spiller på banen (Kjelsrud Johansen). Sakor jobber alltid knallhardt, og er ikke redd for å bruke fysikken sin, men avleveringer og touch er i dag ikke helt der vi har sett det før.

Christian Grindheim – 5 Pasningsfoten til Grindheim var ikke helt riktig innstilt i dag, og det ble en del unødvendige balltap.

Sander Berge – 6 I det siste har vi sett litt mindre av det som tidligere har vært varemerket til Berge: At han glir forbi motstandernes ledd med ballen i beina. I dag fikk vi se glimt av dette igjen.

Simen Juklerød  – 7 Jobber til krampa tar ham, bokstavelig talt, og følger opp forrige ukes mål med nok et drømmetreff.

Ghayas Zahid – 7 BB Nok en god kamp av Zahid. Han jobber ikke bare rett bak spissene våre, men tar også stort defensivt ansvar, samtidig som han faller ned på egen banehalvdel for å være med i oppbyggingen av angrep.

Moa – 5 Jobber bra, og har flere smarte bevegelser, særlig på innleggene fra Lundström i første omgang. Men touchen og avslutningene var ikke helt der i dag.

Innbyttere

Henrik Kjelsrud Johansen – 6 Preger virkelig kampen i den omgangen han får spille. Jobber utrettelig på alle baller, og er en stor styrke i lufta.

Magnus Lekven – 6 Også Lekven markerer seg godt i den tiden han får som innbytter. Han spiller med stor ro og ballsikkerhet.