Engamorgen fredag 26. august: Behandling av reguleringsplanen for Jordal er utsatt

Nye Jordal Amfi. Illustrasjon: Hille-Melbye Arkitekter (http://hille-melbye.no/news)
Nye Jordal Amfi. Illustrasjon: Hille-Melbye Arkitekter (http://hille-melbye.no/news)

På onsdag skulle egentlig reguleringsplanen for Nye Jordal vedtas i Oslo bystyre. Du veit, det dokumentet som sier noe om hvordan området hvor Jordal Amfi ligger i dag skal utnyttes. For eksempel om det skal brukes til ishall, boliger eller flyplass, hvor mye plass som skal settes av til uteområder, og hvor mange parkeringsplasser det skal være. Men nå er behandlinga utsatt.

For akkurat spørsmålet om parkeringsplasser har nå ført til at behandlinga av reguleringsplanen er utsatt. Som den årvåkne leser husker så blei det stor oppstuss da det kom fram at det kun skulle settes av plass til 38 parkeringsplasser utafor den nye hallen.

Debatten raste i dagene etter at dette ble kjent. Vålerengafolk klagde på at det ikke ville være nok parkeringsplasser i forbindelse med turneringer for barnelag, og harselerte med muligheten til å sykle fra Sarpsborg med en hockeybag på ryggen, mens representanter for byrådspartiene mente at Vålerenga var i overkant utakknemlige etter å ha fått en hall til en halv milliard.

 

Nå har bystyrerepresentant for Høyre, Pia Farstad von Hall (selvfølgelig engasjerer hun seg i saken om ny hall med det etternavnet) stilt spørsmål til byrådet om hvordan brukergruppene er blitt involvert i arbeidet som har resultert i at det innstilles på 38 parkeringsplasser i reguleringsplanen.

Brev fra von Hall. Skjermdump: innsyn.pbe.oslo.kommune.no
Brev fra von Hall. Skjermdump: innsyn.pbe.oslo.kommune.no

 

Byrådet har svarfrist 9. september, og behandlingen av saken er dermed utsatt til møtet i Byutviklingskomiteen om fire uker.

Aperopets insider på reguleringssaker i Oslo kommune sier at dette er en høyst udramatisk utvikling, og at denne typen utsettelser skjer rett som det er. Det er altså ingen grunn til å frykte at dette får store konsekvenser for reguleringsplanen som sådan.

Men det øker muligheten for at parkeringskravet i planen endres.

Så hvem vet? Kanskje vi ender opp med flere enn de tilmålte 38 plassene til slutt allikevel?


Og apropos nybygg.

I går ble det publisert en video på vif-fotball.no som viser en smilende Åge Petter Christiansen fortelle at byggingen av Vålerengas nye stadion går etter planen, og at skolelokalene vil være klare til innflytting til skolestart 2017.

Akkurat når første kamp spilles virker fortsatt å være litt usikkert, men siden Christiansen snakker om at det blir etter at skolen har flytta inn, kan vi nok skyte en hvit pil etter å feire bursdagen vår der 29. juli neste år.

 


Vålerenga Hockey spilte treningskamp mot Stjernen i Fredrikstad i går, i en kamp som endte med seier 5-4-seier til østfoldingene. Det meldes for øvrig om at Vålerenga lot TV 2-humorist Henrik Elvestad spille deler av kampen, noe som neppe bidro til å styrke vinnersjansene våre.

Jeg tipper at Elvestad spiller inn episoder til en ny sesong av Amatørenes Mester, hvor han prøver seg på ulike typer toppidrett. Sesong 1 var absolutt severdig, men mangla Vålerenga-innslag, så dette er en positiv utvikling!


Til slutt tar vi med oss at arbeids- og oppholdstillatelsen til Ernest Aygiri skal være på plass. Dette kommer fram i et intervju med unggutten på VIF TV.

Ernest framstår for øvrig som en kul og sympatisk type i intervjuet, og kan fortelle at han er blitt tatt veldig godt imot av sine nye lagkamerater.

Vi håper vi snart får se Aygiri på banen, kanskje allerede mot Odd på søndag?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *