Herlig seier i Skien!

2016-08-28

I kveld hadde Vålerenga muligheten til å ta et digert steg bort fra nedrykkssumpa. Og takket være en Moa i toppform ser det ut til at Tippeligakontrakten er så godt som sikra.

Forrige fredag møtte Vålerenga et dyptliggende og overgangsfokusert Bodø/Glimt på Ullevaal. Vi kalte den 1-1-kampen for en seier for antifotballen, og gleda oss til å møte et offensivt og spillende Odd i Skien i kveld. Men i starten av kampen var det som å oppleve et flashback fra forrige runde. Her la hjemmelaget seg dypt, og så ut til å ville satse på kontringer.

Merkelig.

Nå skal det sies at førsteomgangen ikke var spesielt velspilt av noen av lagene, men en morsom detalj er det verdt å merke seg: Kjetil Rekdal som så godt som aldri lar mer enn én mann stå igjen på defensive cornere valgte ved en anledning å la hele tre mann stå høyt! Spennende takter, som faktisk resulterte i en stor målsjanse.

Moas mål rett før pause var av det vakre slaget, men ble dessverre utlikna rett etter pause av et mye mindre vakkert men like verdifullt ”deflection-goal” fra Espen Ruud.

Men når Grindheim, Zahid og Juklerød bestemmer seg for å vise hvordan en kontring skal gjennomføres etter en drøy time, og Moa serverer nok en klasseavslutning, da var det plutselig hyggelig i Skien igjen.

Odd satte inn en voldsom sluttspurt etter 2-1-målet, men det var tydelig at Vålerenga er i flyt, mens Odd sliter for tida. Det ville seg ikke for Telemarkingene, og alle tre poengene blei, etter en halvtime med mye neglebiting, med hjem til Oslo.


Spillerbørs

Sandberg – 6 Svak feilberegning når han bokser utafor 16. Ser litt usikker ut til tider i første omgang, siden han veldig ofte bokser heller enn å holde. Men i andre er han mye sikrere i klypa.

 

Lundström – 6 Ikke like mange og like farlige innlegg som vi har sett fra ham tidligere i sesongen, men han er trygg defensivt. Blokkerer blant annet et skudd med skummel retning på overtid.

 

Nakkim – 7 Sterk re-debut av Nakkim. God i hodedueller. Hvis noen lurer på hvor Occean er, så finner dere ham i lomma til Nakkim. Gjør en stor tabbe etter en drøy time, og serverer Odd en stor sjanse, men rydder opp etter seg selv, og forstyrrer nok til at avslutninga går i stanga.

 

Tollås – 4 Forårsaker retningsforandringen som sender frisparket til Espen Ruud i mål. Er også uoppmerksom og nonchalant ved et par tilfeller. Heldig som slipper straffe rett før slutt.

 

Lindkvist –5 Ikke like mye involvert offensivt som vi er vant til å se ham.

 

Lekven – 6 Jobber over hele banen, men blir noe anonym mot gamle lagkamerater.

 

Grindheim – 7 Rivjern på midtbanen! Duellsterk og pasningssikker. God kamp av kapteinen.

 

Juklerød – 6 Litt for glad i å skyte etter de to kremmerhusene fra mot Brann og Glimt, og overser bedre plasserte medspillere ved et par anledninger. Men når han hever blikket i andre omgang, leverer han et fantastisk lavt innlegg til Moa på 2-1-målet.

 

Zahid – 7 Nok en knallsterk kamp av Zahid. Han vinner baller, klarer å sette fart når vi har overgangsmuligheter, spiller gode pasninger, og krydrer med frekke detaljer.

 

Moa – 8 BB Scorer to klassemål, og bidrar også som førsteforsvarer og i det oppbyggende spillet. Brenner dessverre en sjanse som er større enn begge scoringene, og som ville punktert kampen, men det får heldigvis ingen ting å si for utfallet av kampen.

 

Kjelsrud Johansen – 6 Jobber hardt helt til han byttes ut etter en drøy time. God jobb før 1-0-målet.

 

 

Innbyttere

Stengel – 5 Kommer inn for Kjelsrud Johansen etter en time. Klarer ikke å stabilisere midtbanen helt.

 

Falk Larsen – For kort tid

 

Elsebutangen – For kort tid

Èn kommentar på “Herlig seier i Skien!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *