Engamorgen tirsdag 30. august: Vålerenga overalt!

Thomas Elsebutangen valgte Vålerenga. Foto: vif-fotball.no
Thomas Elsebutangen valgte Vålerenga, og har startet scoringsballet. Foto: vif-fotball.no

Thomas Elsebutangen har åpnet målkontoen i Vålerenga, og var i går en viktig brikke i en solid andrelagsseier over Sola. Moa er inne i landslagsvarmen igjen, og Kjartansson er på vei fra Skåne til israelsk fotball. Godt med Vålerenga-relatert lesestoff på en helt vanlig tirsdagsmorgen.

Vi begynner med gårsdagens andrelagskamp som ble en litt underlig seanse i to akter. I første omgang var det et godt Vålerenga 2 som ville en god del, og et Sola som forsøkte å konkurrere. I andre omgang ville Vålerenga trille ball og ønsket at tida skulle gå, og det virket som om Sola ikke hadde kreftene til å gjøre noe med det.

Klubben oppsummerer kampen på sine sider.

Sola kom fra to seirer. Selv om de er et bunnlag, så var de på sett og vis også et formlag i divisjonen.

Drøye tre minutter hadde gått da gjestene stormet gjennom, og headet ballen i tverrligger. En oppvåkning for Vålerenga 2 kanskje, for nå begynte rekruttene å spille bedre ball. En bevegelig Aron Dønnum fant en rask og presis Thomas Elsebutangen og sistnevnte scoret sitt første i kongeblått.

Deilig! Det er bare å fortsette jobbinga, så vil vi se mange slike scoringer og stadig lengre innhopp på A-laget i løpet av et års tid.

Men Sola har spesielt en spiller som det er verdt å følge med på. Morten Eriksen var Sandnes Ulfs superspiss som la oppsom 28-åring for å satse som lærer etter at Ulf hadde rykket opp. Han har senere gjort comeback, og har valgt seg Sola som lag. God bevegelighet, godt tempo og et godt skudd. Etter snaue kvarteret var det ledig i krysset, og Eriksen la ballen der.

Mot slutten av omgangen fant Herman Stengel Henning Tønsberg Andersen ute på kanten. Han dro av en mann, hørte noen i hallen rope “Skyt!”, og skrudde ballen opp i hjørnet. Kjempescoring og 2-1 til pause.

Ghanesiske Ernest Aygiri fikk sin Vålerenga-debut i andre omgang, og viste prov på at det bor mye fotball i gutten. Det var lekre lobber og såledragninger, høye hopp og mye moro. Gult kort for å vise litt mye innsats mot et par Sola-gutter fikk han også. God debut fra en spiller som vi helt sikkert får se mer til.

Ellers hadde ikke omgangen all verden å by på.

Vålerenga spilte gå-fotball mens Sola – av en eller annen grunn – stort sett presset lavt. Allerede etter seksti minutter kommenterte vi oss i mellom på tribunen at det kanskje var litt tidlig å begynne å drøye. Men når Vålerenga ikke trengte å gå fram og Sola ikke orket å presse ble det sånn. Noen store sjanser hver vei mot slutten, men kampen ebbet virkelig ut til Vålerenga-seier.

Spillere vi la merke til utover de som allerede er nevnt: Simon Larsen var litt uinspirert i midforsvaret, Adrian Møller var på litt vågale utrusninger et par ganger. Madhusan Sandrakumar imponerte med ekstrem ro på backen i første omgang, var litt mer stressa i midstopperrollen i andre. Og Herman Stengel slår geniale pasninger og har en ekstrem ro på dette nivået.

Vålerenga 2s neste kamp er mot Lørenskog søndag 11. september klokka 15:00 i Vallhall

 


Moa på landslaget!
I går kom nyheten om at Moa er landslagsspiller igjen. Mini bitchet, mens de som har sett Vålerengas seneste kamper nikket forståelig. Og NFF har problemer med å stave etternavnet hans rett:

– Det er selvfølgelig veldig kult å bli tatt ut, og det blir moro å møte gutta igjen. Det er en stund siden jeg var med sist, så jeg gleder meg, sier Moa til vif-fotball.no.

Ghayas Zahid og Sander Berge er U21-landslagstroppen, som skal møte Bosnia-Herzegovina i Sarajevo fredag.

 


Kjartansson erobrer nye fotballnasjoner
Vålerengas tidligere spiss Vidar Örn Kjartansson er toppscorer i øverste divisjon i Sverige, og nå meldes det at Malmö FF gjør som Vålerenga gjorde i sin tid: Henter ut en god gevinst på islendingen.

Kilder hevder at han kostet Malmö FF rundt 3 millioner kroner, og at de selger for det tidobbelte. Svenske Expressen/Kvällsposten siterer israelske Sports Walla og islandske MbI.is og fotbolti.net på at klubbene er enige og at Kjartansson er i Tel Aviv for å besøke Maccabi Tel Aviv.

 


Byvandring i kveld
Oslo Bymuseum og Vålerengas historielag inviterer til byvandring tirsdag 30. august kl. 18.00.

Temaet er “trehusmiljø med oslosjel og idrettsånd”, og ledes av historielagets leder Even Haugseth og Vålerengas klubbhistoriker Jarle Teigøy.

Terje “Henger`n” Hellerud dukker også opp for å fortelle om hvor trikken gikk og hvordan han var verdens beste Vålerenga-spiller på laget som tok seriegull i 1965.

Oppmøte: Utenfor Strømsveien 12 klokka seks.

 


Grindheim om supportere, fri og Raufoss
I et intervju på klubbens sider forteller Christian Grindheim at han liker Vålerengas supportere og duoen Nakkim & Tollås, at han gleder seg til å få noen dager fri, men at det først skal spilles treningskamp mot Raufoss fredag.

Aperopet kommer tilbake med tid og sted for kampen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *