Engamorgen lørdag 10. september: Tom Nordlie snakker i søvne

Pressekonferanse

Lørdag, kampdag og her kommer vintern. I dag må mange ta et kjipt valg mellom hjemmekamp og seriestart i hockey. Når vi står i situasjonen satser vi egentlig bare på at de aller fleste har et blått og rødt hjerte, sånn at begge lag får fortjent støtte. Så hva skal vi skrive om istedet da?

Erik Espeseth omfavner Oslos Stolthet

Vålerenga inviterte til pressetreff i går, for å endelig presentere vår nye daglige leder. Erik Espeseth (fra nå Erik) har vært på plass på Valle hele denne uka og ja, de aller fleste ser ironien i at hans “kampdagsdebut” er mot klubben han var ansatt i forrige uke. Nesten synd han ikke spiller. Alle som bytter klubb, scorer jo på gamleklubben.

Avgående daglig leder, Morten Nydal, ønsket alle velkommen samtidig som han plasserte et Vålerenga-skjerf på Erik, før han sendte ordet videre til styreleder i eliten, Thomas Baardseng, som hadde den offisielle oppgaven med å ønske Erik velkommen. Erik takket først for en fantastisk reise med Strømsgodset og hadde troen på at han etterlot noe som vil være bærekraftig der. Han går nå inn i administrasjonen i sin fjerde klubb og adresserte seg selv som fotballhore. Det startet friskt kan man si.

Erik har tidligere vært kommersiell direktør i Rosenborg, sponsorsjef i Stabæk og nå sist daglig leder i Strømsgodset. Rosenborg har jo egentlig alltid vært i toppen, men det som virkelig er verdt å bemerke seg her er at den første suksessen Stabæk opplevde og den ordentlige suksessen til Strømsgodset, har vært med Erik på laget. Han gjorde oss oppmerksom på at han har vært med i tre cupfinaler. Alle det første året i hver sin klubb og har ikke tapt en. Det tok kanskje to sekunder innen Kjetil Rekdal fulgte opp med at han har vunnet fire av fire. Vi aner konturene av god konkurranseånd.

– Jeg jobber med fasiten

Da Erik signerte, gikk han inn for tre hovedpunkter som måtte jobbes med.

Først og fremst måtte A-laget berge plassen. – Det er helt rått hva sportslig del har gjort etter sommerpausen. 5-2-0 og 17 poeng snakker virkelig for det liggende sportslige talentet i klubben.

Om de to andre punktene, henger de godt sammen. – Vi må jobbe med markedskonseptet. Her snakker spesielt Oslos Stolthet til meg. Det er noe vi må omfavne.

Når det gjelder det siste punktet. – Vi må bli flere og de som allerede er her må bli bedre, sier Erik og henvender seg først til samarbeidspartnerne. – Vi skal være hele Oslos Stolthet og da skal de små bli flere. I tillegg skal de store bli større.

Erik fortsatte om Oslos Stolthet. Den skal hjelpe oss i samarbeidet med andre Oslo-klubber og i tillegg være til hjelp for å fylle stadion.

– Vi skal jobbe for å ha 15 000 fast på laget . Den nye stadion var avgjørende for at jeg valgte Vålerenga. Det er en lang vei å gå og jeg gjør det ikke alene, men vi skal ha flere ansatte som er dedikerte i prosjektet å fylle stadion til hver eneste kamp.

Fine ord, men har han noe særlig erfaring med store events, som vi jo vil ha hjemmekamper til å være?

– Jeg startet i sin tid VG-lista arrangementet.

Jobber med klubbens sjel

Foruten de tre hovedpunktene som må jobbes med, har Erik brukt tiden i sommer med å finne klubbens sjel.

– Jeg ser mot de eldre, sa Erik til de fremmøtte fra aldermannsligaens store fornøyelse. – Jeg ble faktisk hentet i Drammen av Hengern her forrige dagen og har vel fått det meste av informasjonen jeg trenger på den turen der, sier han lattermildt og hinter til at Hengern både kjørte seg bort i Drammen og at han kan prate.

Om andre som prater, går han tilbake til sin egen idrettkarriere. – Jeg ble aldri noen fotballspiller, da jeg var, vel… omfangsrik. Derimot spilte jeg vannpolo sammen med Tom Nordlie, som lenge var min romkamerat på turer,

Videre fortsatte en historie om hvordan Erik en hel natt hørte på Tom Nordlies kommentering og trening av en fotballkamp som foregikk i Nordlies hode den natta.

 

Denne aperopern fikk et svært godt inntrykk av Erik.

Hans fremtreden og måten han snakket på ga et bilde på en tilnærmelig fyr med klar visjon, som likevel kan være en leder og ta de tyngre valgene. Han har allerede samarbeidet godt med Deila og han har nok den personligheten Kjetil Rekdal kan spille med og sparre mot.

Så da går vi over til kampene.


 

Strømsgodset på besøk

– Ingen Tippeliga-kamper er lette å vinne, sa Kjetil da han ble spurt om dagens kamp på pressekonferansen. Det vet dagens motstander ganske mye om. Siden Espeseth ble annonsert som vår nye daglige leder har drammenserne tapt fire og spilt to uavgjorte. Ingen seiere. I dag mangler de også spissene sine, i tillegg til at mannen som egenhendig snudde kampen mot oss i våres, Muhamed Keita, har gått til Stabæk.

Selv har vi både Simon Larsen og Kjetil Wæhler tilbake fra skade og Marcus Nakkim gjorde jobben svært bra i sitt comeback forrige kamp. Ernest Agyiri meldes også klar. Kjetil Rekdal har plutselig et luksusproblem og advarer om at han må ta valg som ikke alle spillerne vil være fornøyde med. Høres svært bra ut.

Dagens spiller-DJ er kaptein Grindheim. Jeg sier meg svært fornøyd med førstevalget hans. Ikke bare er det en bra låt, men også en låt som ikke får en snart 34 år gammel mann til å føle seg så grisegammel. I motsetning til 95 % av musikkvalgene til de andre gutta.

spilleliste-valerenga-godset

Kampstart er kl.15:30, så møt opp litt før. Husk også billett på forhånd, for i dag kan det bli trangt.


 

Sesongstart i Get-ligaen

Det er en gledens dag for de som liker skøyter og puck. Vålerenga tar turen til hjemstedet fir opp-ned båter og halvparten av en julebrus med feil farge.

Det er kun en uke siden vi var der sist og gikk på et begredelig tap. heldigvis har vi denne gangen med oss Steffen Søberg i mål, som forrige uke var opptatt med å representere Norge.

Jeg håper virkelig nok supportere kommer seg på kampen, som begynner kl.18. Gutta på is fortjener virkelig støtten. Selv blir jeg nødt til løpe fra Ullevaal til nærmeste pub for å få med meg kampen.

Èn kommentar på “Engamorgen lørdag 10. september: Tom Nordlie snakker i søvne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *