Engamorgen mandag 12. september: Rekruttene styrer mot ny kontrakt

Herman Stengel var god, og scoret det avgjørende målet mot Lørenskog Foto: Anders Grydeland (grydis.no)
Herman Stengel var god, og scoret det avgjørende straffemålet mot Lørenskog Foto: Anders Grydeland (grydis.no)

Etter en lørdag som bød på ett poeng til fotballen og to poeng til hockeyen, satte rekruttgutta søndag et strålende punktum på en godkjent Vålerenga-helg.

Vålerenga 2, også kjent som Norges klart beste rekruttlag, gjør nå det de kan for å overleve halveringa av Postnord-ligaen. Kun de sju beste lagene i hver avdeling overlever, og siden dette er en veldig viktig utviklingsarena for Vålerengas nest beste satser klubben hardt på å holde plassen.

I går tok Vålerenga 2 imot Lørenskog, og det var to lag med ulike formkurver som møttes i Vallhall. Mens Vålerenga 2 kun hadde ett tap på de siste ni før gårsdagens oppgjør, kom Lørenskog rett fra tre strake nederlag. Og selv om kampen var jevnere enn formkurvene skulle tilsi, så var det Vålerengas nest beste som stakk av med en velfortjent 2-1-seier, etter mål av Aron Dønnum og Herman Stengel på straffe.

Med denne trepoengeren er Vålerenga 2 oppe på en fjerdeplass i sin avdeling, og har samtidig fått en luke på 6 poeng ned til Vard Haugesund på direkte nedrykk. Det er fortsatt 18 poeng igjen å spille for, så ingen ting er selvfølgelig avgjort, men nå er i det minste alt i våre egne hender.

Flere spillere som er helt i vannskorpa for tippeligaspill var i aksjon i går, og jeg vil gjerne Trekke fram innsatsen til Herman Stengel, pasningene til Ernest Agyiri, og raidene til både Niklas Castro og Mathusan Sandrakumar.

Ellers har det jo sin merkelige sjarm å se at dommerne på tredje nivå absolutt ligger på tredje nivå (om ikke lavere).

For min del blei kampen i går overvært hjemme i min egen stue, og det slår meg hvor heldige vi vålerengasupportere er som har sendingene fra Klanens Webradio. Hvor mange andre supportere av tippeligalag kan følge rekruttkampene til laget sitt på sin egen TV? Attpåtil med kul grafikk, dyktige kommentatorer og intervjuer i pausen og etter kampen? La gå at bildet ikke er i full HD, og at kommentatorene ikke er helt upartiske, men KWR leverer et veldig bra produkt som er helt gratis, og som man kan streame rett på storskjermen i stua hvis man har en AppleTV, Chromecast eller noe annet som lar deg se YouTube på TVen.

Ukas champis går altså til KWR!


Samtidig sender vi ukas kaktus til Oslos befolkning, som hoder seg hjemme når Vålerenga spiller tidvis briljant fotball på Ullevaal.

Aftenposten har gjort en sak på at det ikke var solgt mer enn 8400 billetter til lørdagens kamp mot Godset, mens de mener at det ikke var mer enn 6-7000 tilstede på tribunene. Og da tror jeg Aftenposten er snille.

Vår ferske daglige leder Erik Espeseth forteller at det å fylle opp stadionet er et langsiktig prosjekt, som forhåpentligvis får litt drahjelp om et snaut år:

– Vi må jobbe mot klubbene i Oslo-området. Og vi må få ordentlig tak på våre partnere igjen. Det kan bidra til å fylle stadion. Deretter vil det helt sikkert hjelpe å få sin egen lekegrind etter hvert

 

Det er nok mye Vålerenga kan og må gjøre for å rette opp i publikumssvikten, men samtidig håper jeg at ting som er utafor klubbens kontroll kan gå vår vei. På sikt håper jeg at både Skeid og Lyn kan komme seg tilbake til Tippeligaen, sånn at vi får noen kamper med litt følelse og nerve.

Og så er det Lillestrøm da. Jeg lo godt av dem i går. To viktige spillere stenges ute fra troppen før en av sesongens viktigste kamper fordi de har slåss på trening. De har ansatt Erik Solér som mental trener, og spillernes respons er å få en total meltdown og slippe inn to mål på overtid mot Odd i går. Ja, jeg lo og koste meg med tanken på at fugla kan feire sin hundreårsdag i Obos-ligaen neste sesong.

Men innerst inne skjønner jeg at det hadde vært krise for Vålerenga om LSK faktisk hadde rykka ned. Ingen lokaloppgjør som man grugleder seg ekstra til, og som bidrar til å trekke opp publikumssnittet. Nei, selv om det smerter meg å si det, så håper jeg at LSK overlever i Tippeligaen.

 

3 kommentars på “Engamorgen mandag 12. september: Rekruttene styrer mot ny kontrakt

 • 12. september 2016 i 10:12
  Permalink

  Vet aperopet noe om Lundström? Ble jo båret av banen..

  Svar
  • 12. september 2016 i 13:29
   Permalink

   Rekdal blei intervjua i pausen i går, og kunne fortelle at det så verre ut enn det antakeligvis var. Han var oppe og gikk etter kampen. Men han fikk sitt tredje gule for sesongen i duellen hvor han ble skadet, så han er uansett ute mot FKH på fredag.

   Svar
   • 12. september 2016 i 15:14
    Permalink

    Takk for svar. Greit å ta karantenen når man kanskje trenger pause etter litt juling.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *