Engamorgen fredag 16. september: Iskrigerne leverer

Toppscorer Tobias Lindström. Foto: Jarl Erik Sandberg, http://jesphoto.smugmug.com/
Matchvinner Tobias Lindström. Foto: Jarl Erik Sandberg, http://jesphoto.smugmug.com/

Iskrigerne har fått en knallstart på sesongen, det jobbes bra i de yngre avdelinger i fotballen, og vi myser mot Haugesund.

I går var det hjemmeåpning i serien, og Lørenskog var motstander. Iskrigerne under Roy Johansen leverte varene igjen, og vant 2-1 i sudden. Det er litt tidlig å dømme etter to kamper, men hittil har laget sett ut som en gjerrigere og mer organisert utgave av det vi hadde under Shampo. Et lag som er komfortable med å styre kampene selv, og som trives mot puckbesittende lag. Vi hadde ledelsen lenge etter scoring av Martin Laumann Ylven, og selv om Lørenskog vant skuddstatistikken hadde vi flere store sjanser til å sette 2-0. Den kom dessverre aldri, og Lørenskog utlignet rett før slutt da Brede satt utvist.

Allikevel viser gutta hjerte og går rett i strupen på Lørenskog i sudden, og vinner – igjen. Veldig likt det som skjedde i sudden mot Storhamar, gutta går på mål og får jobba inn en retur. Denne gang var det Tobias Lindström som fulgte opp og ble belønnet med scoring.

Vålerenga har fortsatt ikke sluppet inn mål i spill 5 mot 5. Neste motstander er Frisk-Asker borte på søndag.


 

Haugesund

Men før det: Knallhard bordekamp mot FK Haugesund i Tippeligaen. De klarte 0-0 i Molde sist, og er nå 3-2-0 på de fem siste seriekampene, og de er 7-3-1 på hjemmebane denne sesongen. Tapet mot overraskende mot Sogndal i juli. I kampen mot Molde ble forsvarsspiller Nemanja Tubic utvist, så da må vel han stå over i dag.

Her blir det viktig å stoppe Torbjørn Agdestein, som har ni mål i Tippeligaen så langt. Forøvrig er det ikke mange som har rukket å spille for Stord, Brighton, Bath, Inverness, Haugesund og Kristiansund i en alder av 24, men jaggu skrev han ikke under for Odd som bosman også. Han blir Odd-spiller 1. januar.

Et nytt lokalt talent signert av Fagermo der, samtidig er det litt spesielt at spilleren poserer i Odd-drakt mens han fortsatt er under kontrakt med Haugesund. Det føyer seg vel egentlig bare inn i rekken av respektløse handlinger ovenfor andre klubber fra den kanten.

Vålerenga reiser til Haugesund med 18 mann:

Marcus Sandberg, Aslak Falch, Simon Larsen, Markus Nakkim, Robert Lundstrøm, Anders Nedrebø, Rasmus Lindkvist, Kjetil Wæhler, Herman Stengel, Christian Grindheim, Sander Berge, Rino Falk Larsen, Henrik Kjelsrud Johansen, Niklas Castro, Mohammed Abdellaoue, Simen Juklerød. Ghayas Zahid, Vajebah Sakor.

Tollås Nation har skadet seg på ny, og er ute av troppen. Det som er gledelig er at Vajebah Sakor er tilbake.

Rekdal varsler at vi møter et fysisk lag med enorm arbeidskapasitet.

Samtidig har Dagsavisen bra med Enga-stoff som vanlig.

Reidar Sollie forteller at Vålerenga er godt i rute med talentutviklinga. Syv heltidstrenere jobber med ungdomslagene (11 år og oppover), og slår av en prat med David Libeiro, som har ansvaret for Vålerengas G14-lag. De er en av de beste i landet, og Ribeiro har bakgrunn fra akademiet til Benfica. Man ønsker også å sette inn mer ressurser i barnefotballen, men dette er et kostnadsspørsmål.

Musikk i mine ører. I Norge kan man kjeppjage unga på ballett og pianotimer fra de er knøttsmå, men nåde den fotballklubb som tilbyr skreddersydd opplegg for de ivrigste barna. Det må vi få en slutt på. Alle bør få muligheten til å spille fotball, men det bør være mulig å tilrettelegge for de ivrigste samtidig.

Samtidig har Aslak tatt en prat med Erik Espeseth. En god, gammeldags Q&A som er verdt å bruke fem minutter på. Les mer.

Èn kommentar på “Engamorgen fredag 16. september: Iskrigerne leverer

  • 16. september 2016 i 13:36
    Permalink

    Denne helga vil det gå slag i slag. Først A-gutta idag. Så skal Rekruttlaget spille i morgen, før man avslutter med juniorgutta på søndag. Når man vet at de beste juiorgutta også utgjør stammen i rekruttlaget, så blir det interessant å se hvem som skal spille hvor. Det er vel videre meget trolig mot Vidar så vil man bruke max antall tilgjengelige overårige spillere. Noe sier meg at spillere som Aslak Falch, Anders Nedrebø og Rino Falk Larsen blir igjen på vestlandet

    Man registrerer også at Lekven ikke er i troppen

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *