Engamorgen lørdag 17. september: Er plassen sikra?

 

Foto: Anders Grydeland, grydis.no
Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Hva får du om du stanger imot en parkert buss kamp etter kamp. Er du Vålerenga så er svaret poeng i ni kamper på rad. Snarere, du tar poeng. De kommer virkelig ikke gratis. Vi koser oss litt til med den niende kampen på rad uten tap og håper rettferdigheten gir oss åtte på rad, litt senere idag. 

Ni på rad

Vi hadde mye ball i går. Veldig mye ball. Hvis de som faktisk teller disse tingene kommer frem til at vi hadde 95 % ballinnehav, blir jeg ikke veldig overrasket. Det må sies at dette ikke føltes som et typisk oppgjør, der vår motstander legger seg bakpå og kun satser på kontringer, selv om det var akkurat det hjemmelaget gjorde.

Når vi har spilt ballen bakover i tidligere kamper, har det ofte vært for å lokke motstanderen høyere opp på banen. Dermed skape et bakrom vi kan boltre oss i. Den leken ble faktisk Haugesund med på, men det ble likevel vanskelig å få til noe. Sjeldent har jeg sett et bedre organisert lag. Det minnet om Drillos på sitt beste. Så lenge vi holdt ballen i bevegelse, holdt hjemmelaget posisjonen mellom ballen og målet. Roet vi det ned, hadde man to-tre Haugesundspillere innenfor intimsonen, før man kunne si måke.

Derfor var ekstra godt å ha Sander Berge på banen. Roen og kontrollen den gutten viser, var helt avgjørende for at vi fikk med oss poeng i går.

Det og guttas holdning. Dette Vålerenga-laget nekter å tape. 

Foto: Anders Grydeland, grydis.no
Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Haugesund hadde en liten tekniker, Abdi, som gjorde sitt beste i å etterligne Strømsgodset forrige helg. La seg ned og ropte au, bare noen så i hans retning. Dette er en kvalitet jeg virkelig hater. Mang en gang har jeg drømt om å kunne gi denne typer spillere noe å skrike au for.

Nå trenger jeg ikke lenger å drømme om det. Vi har nemlig en midtstopper, ved navn Markus Nakkim, som tar denne jobben for meg. Det var svært belønnende å se Abdi fly gjennom lufta, etter en saftig takling fra Nakkim. Nå må Markus bare lære seg å gjøre dette, uten å pådra seg kort.


 

Fineste stadion i Eliteserien?

For de som følger med, har man sikkert fått med seg at den viktige 30 poengsgrensa nå er nådd. Vi skal, i teorien, ha sikret plassen med gårsdagens poeng. Hvor godt stemmer egentlig dette?

Vi innehar niendeplassen og har 18 poeng igjen å spille for. De resterende lagene under oss har potensielt 21 poeng å hente. Det gir Start fortsatt håp om å komme seg opp på trygg plass og 27 poeng. Like mange poeng som Tromsø og Bodø/Glimt (henholdsvis 11 og 12 på tabellen) har nå og et poeng mindre enn Sogndal (10) har. På plass 13 og 14 finner vi Lillestrøm og Aalesund med 23 poeng og Stabæk har 21 poeng på 15. plass.

I våre resterende seks kamper skal vi møte fire av disse lagene. Altså 12 bunnstridspoeng å spille om.

 • Stabæk møter oss, Bodø/Glimt, Lillestrøm, Start og oss. 12 bunnstridspoeng.
 • Aalesund møter oss, Bodø/Glimt og Sogndal. 9 bunnstridspoeng.
 • Lillestrøm møter oss, Tromsø, Stabæk, Start og Sogndal. 15 bunnstridspoeng.
 • Tromsø møter oss, Lillestrøm og Start. 9 bunnstridspoeng.
 • Bodø/Glimt møter Stabæk og Aalesund. 6 bunnstridspoeng.
 • Sogndal møter Lillestrøm og Aalesund. 6 bunnstridspoeng.
 • Start, som må vinne alt, møter tre av lagene i bunnstriden.

Det kan virke som vi burde satse på tre- fire poeng til, før plassen er helt sikra.

Så jeg tror vi kan satse på NM med god samvittighet


 

Heia toern

Hei Vidar. Tro ikke at vi har glemt den atale oppførselen deres i Vallhall, i begynnelsen av juni. I dag kommer vårt formsterke rekruttlag på besøk, sannsynligvis forsterket med et par rutinerte ringrever. Tør vi i tillegg håpe på en dommer som tåler presset?

Vårt mål er å fortsatt være 2. divisjonslag neste sesong. Vålerenga 2 innehar for øyeblikket fjerde plass og 33 poeng. Vidar innehar sjette med 30 poeng, der det kun har blitt et poeng de siste tre kampene. Vi har derimot sju på rappen uten tap og av de sju, er det fem seiere.

Kampen går på Lassa Gress, kl. 13:00.

Vi avventer mulig link til kampen.

Èn kommentar på “Engamorgen lørdag 17. september: Er plassen sikra?

 • 17. september 2016 i 12:16
  Permalink

  Om det ikke blir mulig å se kampen med rekruttene. Er det noen som vet hvor det kommer til å være oppdateringer?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *