Engamorgen torsdag 22. september: Alle mann til Drammen

Det blir krig i Drammen i dag. Foto : Anders Grydeland, grydis.no
Det blir krig i Drammen i dag. Foto : Anders Grydeland, grydis.no

Nå er endelig dagen her. Kvartfinalen og Strømsgodset, i Drammen. Vi ser hovedsaklig mot kveldens kamp, men har også noen litt om de mer uønskede elementene i fotballen. 

 

Nest siste hinder

Det blir folksomt på bortetribunen i kveld. Er du sent ute med å få deg billett i dag, blir du nødt til å ta sjansen på Marienlyst. Der står klubben med de siste hundre billettene. Når disse er solgt, må du enten prøve deg på en annen tribune eller dra hjem.

Den eneste som ikke møter opp i kveld er Ronny Deila, forståelig nok.

Troppen som skal spille oss videre til semifinale er tatt ut:

Marcus Sandberg, Aslak Falch, Robert Lundstrøm, Rasmus Lindkvist, Simon Larsen, Kjetil Wæhler, Markus Nakkim, Sander Berge, Christian Grindheim, Herman Stengel, Vajebah Sakor, Daniel Fredheim Holm, Magnus Lekven, Henrik Kjelsrud Johansen, Ghayas Zahid, Mohammed Abdellaoue, Simen Juklerød, Ernest Agyiri.

Strømsgodset stiller selv med en nogenlunde komplett tropp, så vi kan ikke satse på at det blir enkelt i kveld. Ikke at vi kan det i utgangspunktet. Jeg forventer en tøff kamp i kveld. Vi har en tropp som nekter å tape, men vi kan likevel ikke undervurdere Godset. De har kanskje ikke vunnet på en stund, men det betyr ikke at de har gitt opp og psykisk er cupkamper svært annerledes enn seriekamper. Vårt håp er å redde sesongen med en cupfinale. Tror de i Drammen har litt samme tanken. 

Hardt arbeid slår talent ni av ti ganger. Nå har vi i tillegg har massevis av talent, burde vi komme ut på topp til slutt. Det kreves bare at du jobber for det.

Nå lurer jeg bare på hvor lang tid første Godset-spiller bruker på å kaste seg?


 

Hva så med de uønskede elementene? 

NFF.

Vi kunne sikkert slutta der. Det er svært sjeldent navnet NFF følges opp med en gladsak nå om dagen. Det finnes sikkert folk som gjør en god jobb der, men de overskygges av de store gutta som dessverre fronter forbundet. Nå hadde man muligheten til å fikse en del på det frynsete ryktet, men så var det dette med bukken og havresekken da.

Yngve Hallén og Kjetil Siem var under etterforskning for tvilsomme forhold. Det kunne jo vært så mangt, men gangen gjaldt det støtten til den nyvalgte UEFA presidenten, Alexander Ceferin. Unnskyld, kalte jeg det etterforskning? Det var NFF sin egen påtalenemd som sto for etterforskningen og de fant, svært overraskende, ingen mistenkelige forhold til å sikte det tidligere tospannet for noe. Altså, Siem kunne sannsynligvis ikke siktes fordi han var ansatt av forbundet, så han var trygg allerede før etterforskningen startet. Hallén derimot fant man ikke tilstrekkelige bevis til å sikte ham for noe. Dette er altså hva NFFs interne gransking kom frem til.

Vel og bra det, hadde det bare ikke vært for at uttalelsene til diverse personer, med forskjellige verv innad i forbundet, ikke støtter påtalenemdas konklusjon.

Så bare for å oppsummere. Vi har et forbund vi ikke kan stole på og vi har skuffende sportslige resultater internasjonalt. Jeg skal ikke dra noen slutninger selv, da jeg hverken sitter på noen annen informasjon enn det som står i media og jeg har ikke tid til å bli saksøkt av Alexander Ceferin. Det eneste jeg tenker er at det kanskje er på tide at norsk fotball gjør noe, som faktisk har en positiv vinkling. Gjør et forsøk på å rydde opp i det dårlige ryktet sitt.

Det hørtes faktisk ut som en god idé, så ikke forvent at det skjer med det første.

Cupfinale i førjulstida

Forbundet har heller valgt å flytte cupfinalen. Sesongen 2017 satser man på å kåre en norgesmester, samme dag som man åpner første luke i julekalenderen. Dette som et ledd i å forlenge sesongen.

Det ligger en slags sportslig vurdering bak, men jeg klarer ikke å unngå tanken på at dette vil ødelegge mulige publikumsfester i Eliteserien. Nordmenn har generelt andre interesser rundt den tida. Jeg veit ikke helt om jeg synes satsingen bør håpe på global oppvarming. Greit nok at vi sitter her i september og svetter, men det er ingen postiv ting. Man skal ikke ha så altfor mye kunnskap om nordisk klima for å skjønne at det fort kan snu seg her oppe.

Førstemann til å sende Blekkulf-plakaten “Bruk hodet, vi har bare en klode” til forbundets lokaler og ønsk dem en riktig god Jul.

Har du traktor og ljå

Arne Erlandsen er ansatt for å redde Lillestrøm, med en type fotball bare bønder kan sette pris på. Hva passer vel bedre enn at Felleskjøpet bidrar til at bønda koser seg på kamp.

Felleskjøpet LSK

Men vent det blir bedre.

Felleskjøpet LSK 2

Visse ting er for godt til å være sant. Andre ting er for sant til å være godt. Dette er i hvertfall litt for morsomt.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *