Engamorgen lørdag 24. september: Store ting i vente

Vålerenga Stadion, 24. September 2016. (Foto: VPN).
Vålerenga Stadion, 24. September 2016. (Foto: VPN).

Så da satt man her en lørdag morra.. Det er kaldt og vått, høsten er i full anmarsj. Vålerenga er ute av cupen etter å ha tapt kampen vi alle hadde sett frem til i flere måneder – fullt fortjent. For mange ser sesongen over ut. Hva har vi å se fram til nå?

Hint: Skadefryd, ny hall, ny stadion og porno på Instagram.

For det første er vi ikke sikre i serien. Vi har seks poeng ned til Stabæk på kvalikplassen med 18 poeng igjen å spille om.

Det skal mye til for at vi ryker nå, men det er verdt å merke seg at vi har igjen tre vanskelige bortekamper mot Rosenborg, Tromsø og Viking. Hjemme har vi dumpekandidatene Aalesund, Stabæk og Lillestrøm.

Når vi går ut på Ullevaal-matta søndag kl 18 kan følgende allerede ha skjedd:

Rosenborg kan ha tatt poeng mot Molde borte og blitt seriemestere, noe som kan være gunstig for oss før vi møter dem neste helg. Lillestrøm kan allerede ha tapt for Sogndal på Åråsen.

Vi kan mer eller mindre sikre plassen med seier over Aalesund, og dersom ting går som vi alle håper kan det være duket for høstens vakreste eventyr på Ullevaal Stadion i flomlyset 30. oktober.

Samtidig er idrettsforeningen vi følger i stor endring.

Den nye stadion er på vei opp med stormskritt, noe som kan sees hos VPN.

Hovedtribunen med skolebygg og klubblokaler begynner å ta form, og det er den som er viktig. Skolebygget MÅ stå klart til bruk i august neste år. Da starter inntjeningen på stadion for vår del.

Personlig kjenner jeg det kribler litt. Tribunen ser temmelig bratt og høy ut, så det er lov å håpe at Vålerenga Stadion blir ei skikkelig heksegryte.

Samtidig er dette siste sesong på Jordal Amfi. Er det en hockeykamp du ikke vil å glipp av, er det den som spilles på Jordal Amfi lørdag 7. januar kl 16 mot Frisk-Asker. Den siste Vålerenga-kampen som avvikles i den historiske arenaen.

Personlig kjente jeg litt på det allerede forrige hjemmekamp, min første for sesongen. Det var virkelig vemodig å tenke over at om få måneder vil hallen jeg tilbragte store deler av ungdomstiden og frem til i dag bli revet for godt. Jeg skal iallefall ha med verktøy på den siste kampen, for jeg skal ha meg sete. Billetter ligger ute til salg nå.

Jeg skal også ha meg en rødmalt mursteinsbit som kan matche den gule steinen fra Bislett Stadion jeg allerede har. Plassen i  vitrineskapet er reservert.


 

Typete typer

Men det er kamp i dag også. Vålerenga gjester garasjen på Manglerud kl 16. Iskrigerne har fått en god start på sesongen, og fremstår som et hardtarbeidende kollektiv med noen herlige typer. Martin Laumann Ylven er iallefall en skikkelig type på isen, men han er ganske typete på Instagram også:

Hyttetrening leverer maks ?? #hytte #sommer #ferie #norge #sol #holmsbu #trening #snartsesong #bulldog #ziggy

A photo posted by Martin Laumann Ylven (@martinlaumannylven) on

Koh Tao har skjønt det. Champions are not born they are made? #Thailand #thaitraining #champion #workout

A photo posted by Martin Laumann Ylven (@martinlaumannylven) on

Type!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *