Tippeligaen på sitt aller verste

2016-09-25 Aafk

Oppskriften på å slå Vålerenga på Ullevaal er ganske enkel. Du legger igjen alt du har lært om finesse og ferdigheter i garderoben, godt gjemt ned i bagen din ved siden av stoltheten og æren. Deretter parkerer du bussen. Og Aalesund parkerte den største og dypeste bussen vi har sett denne sesongen.

 

Trickset er å stenge igjen midten slik at Zahid og de andre ikke får spilt kortpasninger og skapt uro der inne. Så du parkerer bussen og overbefolker midten. Da tvinger du Vålerenga til å gå på kantene og slå innlegg i stedet, men de fleste innlegga har dårlig adresse uansett. Og spissen markerer du med to mann, han får ikke mye hjelp fra midtbanespillerne der inne fordi Enga mangler fysikk.

Deretter er det bare å kjøre kontringer mot et ustrukturert og nervøst forsvar med temposvake midtstoppere.

Drøya tida kan du gjøre så mye du vil. Du får kanskje gult, kanskje ikke. Men du får aldri to gule for det, så etter kortet er du helt fredet.

Aalesund gjorde dette og fikk betalt med tre poeng etter å ha scoret tidlig, og deretter latt Vålerenga stange i 90 minutter.

 

Så krydrer man denne suppa med en dommertrio som er helt ute å kjøre. De er ikke bare inkompetente, de er feige. Fredrik Carlsens overfall på Sakor er så blodrødt som det kan få blitt, men Ken Henry Johnsen velger altså å bare gi det gule.

Se taklinga her

Dette skjedde få minutter etter Rasmus Lindkvist fikk gult for å mer eller mindre løpe parallelt med en Aafk-spiller.

Det er heller ikke første gang Ken Henry feiga ut mot Aalesund, han skulle vist ut Franck Boli mot Rosenborg tidligere denne sesongen.

Samtidig slår han virkelig til med slegga da han dømmer avsparket til 2. omgang til å taes om igjen, fordi Herman Stengel tjuvstartet med en meter.

Norske dommere i et nøtteskall: Grove feil, masse pirk.

De som driver i norsk fotball skal være veldig glade for at det fortsatt finnes en del folk som oss – vi som ikke liker å kalle fotballen for et “produkt”. Hadde jeg sett på dette som et produkt ville jeg ikke betalt fem øre for det.

Hvis Stabæk vinner i morgen har vi bare tre poeng ned til kvalikplassen.

Så hva med Vålerenga? Problemet i denne kampen og flere andre kamper er at vi er veike. Hvor er hevnaksjonen på Fredrik Carlsen? Hvor mange dueller og andreballer vant vi inni feltet? Man kan godt si vi ikke har marginer, men marginer er noe du skaper sjøl igjennom hard jobbing, taklinger og hardt duellspill. Aalesund hadde de marginene, fordi de gjorde nettopp det. Hvor mange blokkerte skudd hadde vi i dag?

Ifølge VG Live hadde vi 15 (FEMTEN) cornere. Hvor mange ble farlige?

Vi er ikke sikre enda, gutta. Nå må dere dra til Lerkendal og kline til. Spark dem ned en etter en!


 

Børs:

Marcus Sandberg – 5 – Klarer ikke redde scoringen, men den er det forsvaret som har skylda for. Lite å gjøre ellers.

Robert Lundström – 4 – Kommer til en drøss med innlegg, men mange upresise. Mottagerne tapte også mange dueller.

Simon Larsen – 4 – Ser ukomfortabel ut når han må spille stopper og vi presser kjempehøyt. Truet av Boli, og gjorde flere store feil.

Kjetil Wæhler – 4 – Samme som Larsen. Ut etter 61″. Spiller antagelig halvskadet.

Rasmus Lindkvist – 4 – Samme som Lundström.

Vajebah Sakor – 5 – Veldig aktiv, jobber og sliter. Var kanskje vår beste inntil han ble kvestet av Fredrik Carlsen. Ut etter 36″.

Sander Berge – 5 – Spiller på det sikre, burde vært mer offensiv, men ser litt engstelig ut utover i kampen. Dermed sinker han spillet litt. Men han får ikke mye hjelp av de andre heller.

Ghayas Zahid – 5 – Løper, dribler og går rett i fella når han skjærer inn fra kanten gang på gang. Var dog veldig farlig frempå med et skudd i tverrligger.

Christian Grindheim – 5 – Løper og sliter, blir mye løping imellom, og jeg savner fysikken. Hvor er hevnaksjonen på Carlsen?

Simen Juklerød – 5 BB – Til tider et uromoment, gjør en del som er litt uventet. Lykkes ikke alltid, men han får BB for ungdommelig entusiasme.

Henrik K. Johansen – 4 – Planen var åpenbart å slå innlegg på han, men han blir veldig pakket inn og får ikke mye hjelp fra de andre. Ut til pause.

Innbyttere

Herman Stengel – 4 – Får til svært, svært lite.

Moa – 4 – De få gangene vi klarer å få levert ballen til han feiler han. Burde satt en.

Niklas Castro – 4 – Inn etter 61″. Skaper litt liv og røre på kanten, men er ikke presis nok.

2 kommentars på “Tippeligaen på sitt aller verste

 • 25. september 2016 i 21:53
  Permalink

  Redselsfullt, gledesløst. Men en liten observasjon: Da Ronny Deilas navn ble offentliggjort og fyren selv var tilstede, sprudlet gutta av glede, energi, galskap og fantasi. Da han forsvant igjen forsvant også alt dette. Stemmer?

  Svar
  • 26. september 2016 i 08:09
   Permalink

   Har tenkt det samme selv. Få Deila ut av tv-studio og opp på Valle.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *