Rosenborg – Vålerenga 3-1: Topp mot bunn

2016-10-02 Rosenborg borte

Det var vel ingen som i fullt alvor forventa noe annet enn et solid tap for seriemesterne i kveld, men da det sto 3-0 etter en halvtime var jeg redd dette skulle bli ekstremt stygt.

Heldigvis klarte Vålerenga å tvinge fram et heldig selvmål fra trønderne, og etter det bestemte RBK seg for å ta foten av gassen, slik at den siste snaue timen ikke virka så stygg som den første halvtimen.

 

Men la det være klart. Det handla om at RBK styrte kampen inn, ikke at Vålerenga kjempa seg inn i kampen. Dette var topp mot bunn i Tippeligaen, og det ble ubehagelig tydelig.

 

Kampen om overlevelse er i gang, og Vålerenga må opp adskillige hakk de kommende kampene. Nå kommer det en landslagspause som må brukes godt, og så skal Stabæk få kjenne på et hevnlystent Vålerenga.

 


Spillerbørs:

Marcus Sandberg 5 – Svak på 1-0, men gjør opp for seg med en strålende strafferedning. Kan ikke klandres for de andre baklengsmålene.

 

Simon Larsen 5 – Står fram i forsvaret vårt. Bidrar også en del offensivt, inkludert tre tunneler.

 

Markus Nakkim 5 – Nakkim fortsetter å framstå som en knallhard takler. Dessverre mangler det litt på støtte fra midtbanen i dag, og midtforsvaret får vriene arbeidsforhold.

 

Kjetil Wæhler 4 – Svak på 2-0-målet. Lider i likhet med Nakkim under at midtbanen vår blir avkledd av RBK.

 

Rasmus Lindkvist 2 – Passiv på 1-0-målet, svake innlegg, blir avkledd av Helland gang på gang, og lager et ekstremt klønete straffespark.

 

Magnus Lekven 4 – Går seg inn i trøbbel og mister ballen unødvendig før 2-0. I likhet med Grindheim blir han for veik mot en meget god Mike Jensen.

 

Christian Grindheim 4 – Taper kampen om midtbanen mot Rosenborg-spillerne. Jeg savner at kapteinen går mer foran både ved å vise hva som kreves, og ved å fordele oppgaver.

 

Sander Berge 6 BB – Tar ansvar når vi ligger under 3-0, og er arkitekten bak 3-1-målet. Gjør det han kan for å få oss inn i kampen igjen. Det Vålerenga skaper står stort sett Sander Berge bak.

 

Simen Juklerød 5 – Mye involvert, passerer motspillere ofte. Men han skal ha en solid strekk for å forsøke å filme til seg frispark tidlig i kampen.

 

Moa 3 – Så godt som usynlig. Et par gode taklinger på midtbanen, men får ingen ting å jobbe med foran RBK-målet.

 

Ghayas Zahid 5 – Noen fine kombinasjoner, særlig med Lekven, men klarer ikke å briljere like mye som vi er vant til å se. Han kommer ikke til sin rett når vi har ballen så lite i laget som i dag.

 

Innbyttere:

Henrik Kjelsrud Johansen – For kort tid

Herman Stengel – For kort tid

Thomas Elsebutangen – For kort tid

Èn kommentar på “Rosenborg – Vålerenga 3-1: Topp mot bunn

  • 2. oktober 2016 i 22:22
    Permalink

    Lukter meget sterkt av nedrykk. De siste 3 kampene viser at formen er dom i vårsesongen.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *